Piercingshop in Brussel: zin om een piercing te laten zetten?

Wil je graag een (nieuwe) piercing laten plaatsen? Welgekomen bij Inksane, je bent hier op het juiste adres! Wij zijn een piercing- en tattoostudio met professionele kunstenaars en een team van high-end piercers. We hebben vier succesvolle vestigingen in België. Eén van onze vestigingen is gelegen in onze levendige hoofdstad Brussel. Benieuwd naar meer? Lees het hier!

Inksane piercingshop in Brussel: waar, wanneer en door wie?

In de piercingshop van Brussel kan je op donderdag van 14u tot 20u en op zaterdag van 11u tot 18u terecht om een piercing te laten plaatsenOp zondag en maandag zijn we gesloten. Voor andere zaken is de shop geopend van dinsdag tot zaterdag van 11.00 uur tot 18.00 uur. Je vindt ons terug op het volgende adres met de bijhorende contactgegevens.

Drukpersstraat 3
1000 Brussel

0473 / 23 42 64
brussels@inksane.be

De piercester die je onder handen zal nemen is één van onze professionals: Bloe Vaneeckhout.

Het proces/werkwijze van piercings laten zetten

Inksane zet enkel piercings met middel van een steriele naald. Een piercingnaald is een scherp en glad voorwerp. Het wordt met gelijkmatige druk aan beide kanten van het oor door de huid geduwd. Aan de ene kant wordt de naald geplaatst en aan de andere kant de vingers. Er bestaan verschillende piercingnaalden voor de verschillende soorten piercings.

Een schietpistool of piercing gun wordt bij ons volledig uitgesloten. Waarom is dit? Met een gun wordt er niet (genoeg) steriel gewerkt waardoor je een grotere kans hebt op infectie en letsel. Met een steriele naald piercen doet minder pijn dan met een pistool en kinderen kunnen er een groter trauma aan over houden. Deze klachten zijn veel voorkomend bij een schietpistool en kunnen lang aanhouden. Om niet te vergeten dat ze verschrikkelijk vervelend zijn en je uiteindelijk een groter prijsplaatje betaald dan een gaatje te laten piercen. Met een piercingnaald heb je deze nadelen niet! In tegendeel, er zijn absoluut 0 nadelen. Het is de veiligste keuze en je hebt er ook geen verdere kosten meer aan als je de nazorgbehandeling goed opvolgt.

De juwelen die bij Inksane gebruikt worden, hebben de beste kwaliteit. We gebruiken vooral titanium, Implant grade of minstens 14K goud. De materialen bevatten nikkelvrije hypoallergene grondstoffen waar de kans klein is dat je een allergische reactie vertoont. Het verkleurt niet en behoudt lang zijn glans. Er is een steriele werkwijze. Alle verbruiksmateriaal wordt ofwel gesteriliseerd aangekocht of in de shop ter plaatse gesteriliseerd. Ons team is opgeleid volgens de normen van de APP Benelux (Association of Professional Piercers). Bovendien krijg je een persoonlijke uitleg. We vinden het belangrijk om de klant zo goed mogelijk te informeren over alles wat van toepassing is bij hun piercing!

Het is niet mogelijk om bij ons een piercing te laten plaatsen onder verdoving. Waarom niet? Het is niet toegelaten en het is onnodig om anesthesie te gebruiken. Diegene die de piercing plaatst, heeft geen medische opleiding gehad en mag je niet verdoven door een inspuiting te geven. In de meeste gevallen wordt een piercing als gevoelig ervaren en niet als pijnlijk. Ten slotte is pijn relatief en bij iedereen verschillend. Sommigen voelen er niets van terwijl anderen de pijn als extreem ervaren. Wij gebruiken ook geen verdovende zalf bij het piercen. Verdovende zalf kan de huid stugger maken en kan ervoor zorgen dat de piercing scheef zit. Met onze professionele aanpak zorgen wij voor een zo’n aangenaam mogelijke ervaring.

Ons aanbod en prijzen

We hebben een ruim aanbod van piercings die we opdelen in 3 klassen: de oorpiercings, gezicht/orale piercings en de body piercings. Onze prijsklasse is opgedeeld in drie delen. De reden hiervoor is omdat er verschillende soorten en plaatsen zijn om een piercing te laten zetten en daarom is er ook geen vaste prijs voor alles. De prijzen zijn hetzelfde op de webshop als in de fysieke shop. Voor het piercen start de prijs van 25 euro. Dat loopt op naargelang welke piercing je wilt en op welke plaats. Het juweel zit niet in de prijs inbegrepen en start vanaf 15 euro. We raden aan om ons nazorgproduct aan te kopen! Je hebt keuze uit een kleine (startend vanaf 10 euro) of een grote fles.

Hoewel wij iedereen tevreden willen stellen, zetten we voor de eigen gezondheid leeftijdsbeperkingen op het laten plaatsen van een piercing. Een ouder of voogd moet sowieso aanwezig zijn als je jonger dan 16 bent.

  • 4 – 12 jaar: enkel lobepiercings (oorlel)
  • 12 – 14 jaar: helixpiercing (kraakbeen aan buitenrand van het oor)
  • 14 – 16 jaar: alle oorpiercings, neuspiercing
  • 16 – 18 jaar: gezichtspiercings, navelpiercing, dermal, surfacepiercing 
  • > 18 jaar: tepelpiercings 

Onze gloednieuwe online piercingswebshop

Jullie gezondheid is voor ons een prioriteit. Om op zo Corona safe te spelen en het gebruiksgemak te bevorderen, lanceerden we een online platform waar je piercings, cadeaubonnen en schoonmaakmiddelen voor je piercing(s) kunt aankopen. De webshop heeft een breed aanbod en alle nodige informatie staat vermeldt. Neem zeker een kijkje!

Onze andere vestigingen zijn gelegen in Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen), Gent (Oost-Vlaanderen) en Roeselare (West-Vlaanderen). Zin om eens langs te komen? Altijd welkom! Wij ontvangen je graag met open armen. Wil je graag een afspraak maken? Maak gebruik van de onderstaande knop en wie weet zien we elkaar snel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch