Lippiercings: alle soorten lip piercings, tips en prijzen

De lippiercing is al jarenlang een populaire piercing. Maar welke soorten zijn er en wat is de kostprijs? Kom in dit blogbericht alles te weten over de lippiercing.

Welke soorten lippiercings bestaan er?

Je hebt verschillende soorten lippiercings. We maakten een opsomming van de gekendste soorten.

Medusa/philtrum. Worden geplaatst in het kuiltje tussen je bovenste lip en neus. De naam medusa is een verwijzing naar een Grieks figuur in de mythologie. Philtrum verwijst naar de plaats waar de piercing gezet wordt, namelijk door het philtrum. Je kunt deze piercing vergelijken met een labret piercing aangezien het juweeltje hetzelfde is. Het is een staafje met aan de voorkant een klein metalen balletje of ander mooi juweeltje en aan de binnenkant een platte schijf. Het enige verschil is dat een medusa piercing boven de lip geplaatst wordt. De medusa piercing kan je ook zetten op je midden onderlip.

Monroe. De piercing wordt gezet aan de linkerkant van de bovenlip. De piercing heeft de benaming te danken aan een icoon destijds, Marilyn Monroe. Waarom? Wel, de actrice had op haar linker bovenlip een kleine moedervlekje zitten en daarom werd de piercing vernoemd naar haar achternaam. De moedervlek wordt ook gezien als een schoonheidsplekje. Als de piercing aan de rechter bovenlip wordt gepiercet, noemen we dat een Madonna piercing. De artieste heeft geen moedervlekje maar bootste deze wel jarenlang na met maquillage.

Angel bite. Angel bites of angel kisses zijn een mix van de monroe-, en modanna piercing. Er worden twee sieraden gepiercen aan beide kanten van de bovenlip. Het is een mooie symmetrische eyecatcher op het gezicht. Snake bite is gelijkaardig met de angel bites. Er worden twee labret piercings geplaatst maar hier aan beide kanten van de onderlip.

Vertical labret. Deze piercing gaat door de lip zelf. De vertical labret plaatst men op de onderlip. De ene kant van het sieraad rust uit op de onderkant van de lip terwijl de andere kant boven de onderlip uitsteekt.

Een lippiercing laten zetten: wie, wat, waar?

Informeer je goed als je beslist om een lippiercing te laten zetten. Bij Inksane kan je terecht voor het plaatsen van verschillende soorten piercings door onze ervaren piercers met de juiste steriele materialen. Inksane is gevestigd in Roeselare, Sint-Niklaas, Gent en Brussel.

Kan je een lippiercing zelf zetten?

Nee, wij raden dit sterk af om eender welke piercing zelf te plaatsen en dit voor de volgende redenen:

  • Je hebt niet de juiste materialen zoals een piercingnaald
  • Je kunt de materialen niet (voldoende) steriliseren waardoor er veel bacteriën aanwezig zijn en dat zorgt voor infecties
  • Informatie van het internet die uitlegt hoe je een lippiercing zelf plaatst klopt niet
  • Zonder ervaring kan je het gaatje verkeerd of scheef prikken
  • Door je eigen piercing te plaatsen, voelt het pijnlijker aan
  • Je hebt geen goed zicht op de piercing, een buitenstaander heeft dat wel

Laat een piercing plaatsen door een professional. Zo heb je zekerheid dat het op de juiste wijze gebeurt en voorkom je mogelijke infecties. Bij Inksane gaan we zorgvuldig en efficiënt te werk. We zetten en verzorgen de piercing met de juiste steriele materialen. Neem zeker een kijkje op onze website en maak kennis met ons team high-end piercers!

Hoe moet je een lippiercing losdraaien?

Opgelet, wissel je lippiercing pas als hij 100% genezen is! Dit is van belang zodat er geen irritatie of infectie ontstaat. Was altijd je handen voor het losmaken van de piercing. Zo houd je de bacteriën weg. Het is afhankelijk van een klik- of draaisysteem hoe je de piercings losmaakt.

  • Een piercing met een staafje of ook wel labret piercing genoemd is een piercing met een platte achterkant. Je neemt de piercing langs de platte achterkant vast met je duim en wijsvinger. Vervolgens draai je het piercingballetje (of ander juweeltje) voorzichtig tot de piercing los is.
  • Bij een piercing met een balletje is het grotendeels draaien. Je neemt de piercing langs achter en voor vast met je duim en wijsvinger en draait voorzichtig het balletje tot de piercing los is. Lukt het niet om de piercing los te maken? Kom langs bij onze shop en we helpen je verder.

Hoe moet je een lippiercing schoonmaken?

Het is belangrijk om de piercing voldoende en correct te reinigen. De piercing zit op een plaats waar gemakkelijk ziektes kunnen ontstaan en waar veel bacteriën voorkomen. Het sieraad kan ook voor tand- of mondproblemen zorgen. Volg daarom zorgvuldig de instructies van de nazorgbehandeling die je meekrijgt.

We raden aan om het schoonmaakmiddel Neilmed te gebruiken. Neilmed is een sterk schoonmaakmiddel met een zoutoplossing voor piercings en heeft een gepatenteerde spuitbus die ervoor zorgt dat de inhoud steriel blijft. Neilmed brengt de PH waarde van het lichaam meer in balans zodat de genezing vlotter gaat. Het is aanbevolen om het middel niet meer dan tweemaal per dag te gebruiken. Als je het teveel gebruikt, zal de huid rondom de piercing gaan uitdrogen. Wij raden het product aan omdat je met de spray rechtstreeks op de piercing kunt spuiten door de fijne nevel van het product. Zo hoef je geen wattenstaafje te gebruiken en voorkom je verdere wondjes. De grootste piercingvereniging in de wereld, de Association of Professional Piercers (APP) in de Verenigde Staten, beveelt deze piercing spray aan. Het middel is te verkrijgen in onze fysieke tattoowinkel en webshop.

De belangrijkste nazorg tips die je moet volgen

Het is belangrijk om correct en nauwkeurig de tips na te volgen bij een piercing die geplaatst is aan de binnenkant van de mond. Het is tenslotte een plaats waar veel bacteriën passeren. De tips die Inksane meegeeft en aanraadt om te volgen zijn onderstaande:

  • In de eerste paar dagen GEEN warm eten of warme dranken consumeren na het piercen
  • Zuivel en frisdranken ook het best vermijden in die periode
  • Na het drinken, eten of roken moet de mond gespoeld worden met water
  • Aan te raden om maximum 2x per dag onze nazorgspoeling of alcoholvrije mondspoeling (te koop bij ons voor €5 in de webshop en fysieke shop) te gebruiken
  • Was je handen voor je de piercing aanraakt
  • Vermijd druk op je nieuwe piercing en slaap er niet op
  • Door druk op je piercing te zetten kan deze scheef groeien en irritatiebubbels krijgen
  • 1x per dag spoelen met stromend water om korstjes weg te spoelen
  • Hardnekkige korstjes kan je voorzichtig met een nat wattenstaafje verwijderen. Let hierbij op dat je het juweel niet teveel raakt
  • Niet prutsen of draaien aan het juweel
  • Kom op tijd terug voor je downsize (na 6 tot 8 weken)
  • 4 tot 8 weken NIET baden, onder de zonnebank of de sauna in 

Wat is de prijs van een lippiercing?

Het plaatsen van een piercing in de lip kost bij ons 35 euro exclusief het juweel. De juwelen starten vanaf 15 euro. De prijzen blijven hetzelfde in de webshop als de fysieke shop. Je krijgt een gratis check-up van de piercing als hij bij ons gezet is. Is hij niet bij ons gezet? Dan betaal je 10 euro. Het is niet mogelijk een lippiercing te laten plaatsen bij ons met een juweel dat ergens anders is aangekocht.

We raden aan om de lippiercing bij ons te laten plaatsen. Bij Inksane zijn er gespecialiseerde piercers aanwezig met jarenlange ervaring. We werken met steriele materialen en gaan voorzichtig te werk. Je krijgt de juiste instructies mee voor de nazorgbehandeling en je kunt altijd contact opnemen of langskomen voor vragen. Maak een afspraak met de onderstaande knop en wij kijken alvast uit naar je komst!

Waar kan je lippiercings kopen?

In de shop en webshop van Inksane kan je lippiercings van goedgekeurde materialen aankopen. We verkopen uitsluitend nikkelvrije en loodvrije juwelen. We raden aan om een lippiercing bij ons aan te kopen. Zo ben je gegarandeerd van allergieën, ontstekingen en het verkleuren van de juweel. Neem een kijkje op de website of maak een afspraak aan de hand van de onderstaande knop. Wij helpen je met plezier verder met vragen en je aankoop.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch