ear curation

Kan ik een neusring in een helixpiercing steken?

Wij krijgen dikwijls de vraag of je een neusringetje in een helixpiercing mag steken. Het korte antwoord: nee. Maar bij Inksane geven we natuurlijk liever wat meer uitleg.
 

Het verschil tussen een helixpiercing en een neuspiercing

Alles begint bij het piercen zelf. Een helixpiercing wordt op een dikte van 1.2 mm gepiercet. Het juweel die geplaatst wordt heeft ook die dikte.
Een neuspiercing wordt standaard op 1 mm gepiercet, omdat de meeste mensen dit fijn en subtiel willen.
Bij beide piercing wordt gestart met een staafje, om een goede genezing te kunnen bekomen. Na enkele maanden kan een ringetje geplaatst worden.

 

Een neusring in een helixpiercing steken

Wat gebeurt er als je een ringetje bedoeld voor een neuspiercing in je helixpiercing gaat plaatsen?
Het ringetje voor een neuspiercing is 0.8mm tot 1mm dik. Als je dit in een helixpiercing (of een andere kraakbeenpiercing) gaat steken, dan zal je piercinggaatje krimpen en zal het heel moeilijk zijn om later een andere piercing te steken. Kraakbeen kan altijd wel terug wat opgerokken worden, maar dit is dikwijls een pijnlijke zaak.
Bij kraakbeenpiercings is het ook heel belangrijk dat je de dikte van 1.2 mm gaat aanhouden, een ringetje van 1mm of dunner kan veel makkelijker gaan doorscheuren. Denk maar aan het effect van ijzerdraad op boter. Daar zit niemand op te wachten natuurlijk.

Gelukkig bieden wij heel wat leuke opties aan voor helix piercing, zoals je hieronder kan zien.

 

Ons aanbod voor de helix piercing:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch