Daith piercing kopen

prices listed on this page are valid for juni 2024

Meer info nodig over een daith piercing kopen?

Wij beantwoorden hieronder enkele vragen die je mogelijks zou kunnen hebben rond het zetten en kopen van daith piercings, dus lees gerust verder!

Wat is een daith piercing en waar kan ik er een kopen?

De daith piercing zit in het kleine stukje kraakbeen van je oor dat net boven de gehoorgang zit.

De juwelen kan je vinden in onze fysieke shop en op onze webshop.

Welke sieraden zijn geschikt voor een daith piercing?

Bij een daith piercing is het enige juiste juweel een rond juweel. Dit kan een ring zijn of een horseshoe (een bijna-cirkel met 2 balletjes aan de uiteindes). Door de krappe plaats en de hoek waarin de piercing werd gezet, is een ringvormig juweel het meest succesvol om je piercing te genezen die tegelijkertijd ook mooi zichtbaar is.

Je piercer zal starten met een ring die niet helemaal kan ronddraaien, maar die onderbroken is met een steentje of balletje. Dit om ervoor te zorgen dat er geen naden door je piercingkanaal kunnen draaien want deze zorgen voor irritaties. Na de genezing kan je wel een klikring laten steken als je dat verkiest.

 

Hoeveel kost een daith piercing gemiddeld?

Bij ons betaal je €35 voor het plaatsen van een daith piercing, maar dan is het juweel nog niet inbegrepen.

De prijzen van de juweeltjes starten vanaf €15.

Hoe lang duurt het genezingsproces van een daith piercing?

Zoals bij elke andere piercing die wordt geplaatst in het kraakbeen, duurt het ongeveer 6 – 9 maanden voor de genezing ervan.

Doet een daith piercing laten zetten pijn?

Deze piercing heeft een pijnscore van 6 op 10. Het wordt door velen ervaren als een pijnlijke piercing. Maar dit is nog steeds afhankelijk van persoon tot persoon. Gelukkig gaat het piercen snel, na enkele seconden is het al voorbij.

Het piercen zelf zal een doffe pijn veroorzaken, maar vlak daarna blijft er enkel een licht gloeiend gevoel achter. Na het piercen zal je geen pijn meer ervaren.

Kan ik mijn daith piercing laten zetten met verdoving?

Neen, bij ons is dat niet mogelijk. Het is onnodig, en ook niet toegelaten om verdoving te gebruiken. Dit doordat de piercer geen erkende medische opleiding heeft gehad.

We gebruiken ook geen verdovingszalf bij het piercen. Dit zal je ook niet helpen. Verdovingszalf verdooft enkel de buitenste huidlagen, een piercing gaat door alle lagen heen dus je zal dit sowieso voelen.

Kan een daith piercing migraines verlichten?

Spijtig genoeg is het antwoord hierop heel teleurstellend. Wetenschappelijk is er geen bewijs dat het helpt tegen migraine.

Er zit een accupunctuurpunt op een paar millimeter van waar de piercing wordt gezet. Wanneer je oor wat zwelt na het plaatsen van de piercing, stimuleert dit dat accupunctuurpunt en kan dit dit even een verlichting geven. Vele mensen ervaren terug migraines nadat deze zwelling afgenomen is.

Kan ik mijn daith piercing laten zetten als ik gevoelig ben voor piercings en pijn?

De pijn van het piercen zelf gaat heel vlug over, maar de meeste mensen hebben echter meer last van de druk die wordt gegeven om het juweel in te brengen. Door het krappe plaatsje is dit soms een delicaat werkje.

Geef gerust aan als je gevoelig bent voor pijn of nerveus bent, dan leggen wij stap per stap uit wat we doen zodat je je bewust bent van wat er gaat gebeuren.

Wat zijn de risico's van het laten zetten van een daith piercing?

Echt veel risico’s zijn er niet.

Een daith piercing is gevoelig voor uitgroeien als deze te oppervlakkig wordt gezet. Wij zullen altijd eerst je anatomie bekijken en je laten weten als we vermoeden dat het niet mogelijk is om je piercing diep genoeg te zetten.
 
Net zoals bij elke piercing is er ook een kans op ontsteking als de nazorg niet goed wordt opgevolgd.

Kan ik mijn daith piercing vervangen door een andere piercing en hoe doe ik dat?

Je laat je juweeltje het beste veranderen door een professionele piercer. Je kan het piercingkanaal onmogelijk bij jezelf zien waardoor een juweel zelf wisselen onbegonnen werk is.

Kom hiervoor gerust langs, of vraag dit aan een vriend(in). Door zelf te gaan proberen kan je schade aan je piercingkanaal toebrengen.

 

Hoe verzorg ik mijn daith piercing tijdens het genezingsproces?

  • Minstens 1 maal per dag spoelen met stromend water om alle korstjes weg te spoelen. Maximum 2 maal per dag.

  • Druk op de kant vermijden van de nieuwe daith piercing en er zeker niet op slapen.

  • Laat een medebewoner dikwijls kijken naar de piercing. Zo kan die persoon controleren of er geen bubbeltjes of korstjes groeien aan de piercing. Want de daith piercing is heel erg gevoelig aan irritatiebubbels en druk. Zelf is het bij na niet mogelijk om het zelf op te merken. Tenzij als het te laat is.

Welke materialen worden gebruikt voor daith piercings?

Zoals voor elke piercing zijn volgende materialen geschikt: Implant grade titanium, minimum 14K goud of niobium. Bij Inksane kiezen we ervoor om enkel met titanium te werken.

Wat heeft dit als voordelen?
– Implant grade titanium bevat geen nikkel en is dus ‘hypo-allergeen’
– Deze juwelen hebben een hoge pollijsting en zijn dus glad waardoor bacteriën zich hierin niet kunnen nestelen.
– Titanium kan verkleurd worden in bijna alles kleuren (zwart, wit en rood zijn geen opties)
– Dit materiaal roest of oxideert niet

Er wordt veel over chirurgisch staal gepraat, we geven graag even mee waarom dit geen geschikt materiaal is om te gebruiken voor je piercings.
– Chirurgisch staal bevat vrijwel altijd nikkel, wat voor allergische reacties kan zorgen
– De pollijsting ligt ook zeer laag waardoor er microscopische krasjes in de juwelen kunnen zitten. Dit is een ideale broedplaats voor bacteriën

 

Kan je een daith piercing zetten als je zwanger bent?

Neen, we raden het af om tijdens de zwangerschap een piercing te laten zetten.

Je immuunsysteem is helemaal in de war tijdens de zwangerschap waardoor je piercing moeilijker kan genezen. We willen ook geen extra druk op je lichaam zetten, zodat al de energie naar de groeiende baby kan gaan.

In geval van infectie is het niet toegestaan om antibiotica te nemen als je zwanger bent.

 

Kan je oortjes dragen met een Daith piercing?

Doordat je na het steken geen druk mag uitoefenen op je daith piercing, zou ik oortjes zeker mijden gedurende de genezingsperiode. Daarna kan je ze natuurlijk terug dragen.

Welke piercing voor daith?

In de meeste gevallen worden voor de daith piercings gekozen voor een standaard 1,2 mm sieraad. Meestal zal er gekozen worden voor een ringetje die een ruime diameter heeft.

Na de genezing kan je dan kiezen voor een ander sieraad met een kleine diameter.

Hoe kan ik mijn daith piercing schoonmaken?

Wij raden het aan om de piercing schoon te maken met producten op basis van een zoutoplossing.

Zelf raden we Neilmed aan. Dit is namelijk een sterk schoonmaakmiddel voor piercings die in een spuitbus zit, net daarom blijft de inhoud steriel. Doordat er fijne nevel uitkomt, kan je dit rechtstreeks op de piercing spuiten. Zo creëer je geen verdere wondjes, want je moet geen wattenstaafje meer gebruiken.

Je kan dit aankopen in onze fysieke shop of de webshop.

Winkelwagen
nl_BEDutch