Daith piercing: de piercing tegen migraine?

Wanneer je dit leest, heb je waarschijnlijk al eens het gerucht gehoord over de daith piercing tegen migraine of je bent een nieuwsgierige voorbijganger die wat wilt bijleren over de daith piercing. In elk geval ben je hier op de juiste plaats! Laten we beginnen met de basics.

Wat is een daith piercing?

Daith piercing gezet door Anke

Een daith piercing (uitgeproken zoals day-th) is een kraakbeen piercing, zoals de vele anderen, maar deze ligt onder de rook piercing, zowat in het midden van je oor. Hiervoor wordt een hoepel gebruikt waarmee je jouw oor extra sierlijk maakt.

Is een daith piercing gevaarlijk? Een daith is zoals elke oorpiercing en draagt als kraakbeen piercing zijn eigen “gevaren” mee. Het ligt aan jou om deze goed te verzorgen en het ligt aan de piercer om te bekijken of jouw ooranatomie hiervoor voldoet en de piercing zo goed mogelijk te zetten. Maar maak je geen zorgen!

Helpt de daith piercing tegen een migraine

Dit is een gerucht waarvoor er geen wetenschappelijk bewijs is. Er zijn verschillende verklaringen zoals het placebo effect of hoogstwaarschijnlijk de zwelling die drukt op een acupunctuurpunt. Een daith piercing zit zowat diep in het oor, zo dicht mogelijk en plat op het oor. Een piercing blijft niet gezwollen, daar zorgen onze piercers voor. We piercen met steriele naalden om zo weinig mogelijk zwelling te hebben en zo geneest de piercing zo efficiënt mogelijk. Na het genezingsproces zou er geen druk of zwelling meer moeten zijn. Wil je graag een daith piercing zetten tegen hoofdpijn? We raden dit af maar uiteindelijk blijft het jouw keuze. Voor dit gerucht is er dus een oor vol met verklaringen maar het blijft een vet coole piercing!

Hoe gaat het genezingsproces?

De daith piercing heeft een genezingstijd van gemiddeld 6-9 maanden zoals de meeste kraakbeen piercings. Het is wel wat hardnekkiger want het kan absoluut niet tegen druk en kan een lange tijd korstjes geven. Maar het is het absoluut waard, trust me. Het is dus wel een piercing waar je extra zorg voor moet aan dragen! Je begint met een ringetje. Zoals bijna elke kraakbeenpiercing is het beter om terug naar de piercer te gaan om je daith piercing juweel te wisselen.

Nazorg: hoe moet je je piercing schoonmaken?

De nazorg is zoals elke oor piercing. Hier is een korte samenvatting:

  • Pruts niet aan je piercing!
  • Slaap er niet op. Probeer aan de tegengestelde kant te slapen. Je wilt niet dat je piercing scheef begint te groeien of er irritatiebubbels ontstaan.
  • Gebruik geen alcohol. Alcohol is echt een boosdoener. Je lichaam zal je piercing willen uitstoten tijdens het genezingsproces.
  • Ga niet zwemmen voor 4 à 6 weken.
  • Spoel het korstje elke dag af met stromend water.
  • Gebruik 2x per dag een steriele saline oplossing zoals Neilmed Piercing Aftercare.

Is mijn daith piercing ontstoken?!

Denk je dat je daith piercing ontstoken is? Voelt het pijnlijk aan wanneer je deze aanraakt? Klik hier om te weten of je piercing je oor in gevaar brengt (of niet).

Zin om een daith piercing te kopen of laten zetten?

Binnenkort is het mogelijk om op onze gloednieuwe webshop nikkelvrije en kwaliteitsvolle daith piercing juwelen te kopen! Niet alleen vermindert dit het risico tot een infectie of allergische reactie maar is dit een waardevolle ear piercing die je aan je collectie kan toevoegen. So worth it!

Heb je nog geen daith piercing en wil je deze ook zo graag? Of heb je nog vragen? Maak gerust een boeking met onze professionele piercers. Hopelijk tot ziens hé!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch