Helix piercing: de must-knows

Zin in een nieuwe piercing maar nog niet zeker wat te kiezen? De helix oor piercing lijkt me ideaal om mee te starten!
Alles wat je moet weten over een helix piercing zal je op deze blog lezen.

Huh, wat is een helix piercing?

helix piercings

Eén van de meest voorkomende piercings is de fameuze helix piercing, ofwel de kraakbeen piercing! Dit is een piercing in de krulling van je oor (in het kraakbeen) én kan ook verschillende hoogtes hebben. Door deze hoogtes zijn er nu ook veel verschillende helix soorten. ‘t Zorgt voor wat variatie maar ook verwarring. Meer hierover lees je hieronder!

Hoe moet je een helix piercing verzorgen?

Patience is key is wat ze zeggen. Met andere woorden: geduld is de sleutel tot de gouden schatkist genaamd: een gezonde, genezen helix piercing. Hieronder zijn wat richtlijnen i.v.m. wat niet te doen:

  • Niet prutsen. I know, het is een coole piercing maar als je er mee zit te prutsen dan doet het meer kwaad dan goed.
  • Slaap er niet op. Dit zorgt ervoor dat er meer druk komt op de piercing. Door diezelfde druk kan het zijn dat de piercing scheef groeit of dat er irritatiebubbels ontstaan. (yikes!)
  • Reinig NIET met alcohol: Het lichaam zal de piercing beginnen uitstoten tijdens het genezingsproces, iets dat je zeker niet wilt…
  • Vermijd zwemmen tijdens het genezingsproces (4 à 6 weken). Chloor (zelfs in ‘t lokale zwembad) is slecht voor je piercing.

Wat moet je dan wel doen?

  • Spoel het korstje dagelijks af met stromend water.
  • Gebruik een steriele saline oplossing zoals Neilmed Piercing Aftercare . Spuit deze twee keer per dag rond de helix piercing juweel op je oor.

 

Help! Mijn helix piercing is opgezwollen!

Maak je geen zorgen, je noodkreet is zeker en alvast gehoord. Is je oor gezwollen en doet het pijn bij aanraking? Dit is compleet normaal! Je lichaam probeert zichzelf te genezen. Het oor mag wel gevoelig en wat gezwollen zijn, maar pijn bij aanraking is niet normaal. Is er sprake van een bolletje/bubbel naast of rond je helixpiercing of doet het ondragelijk veel pijn?
Kijk dan gauw deze post om te weten of je helix piercing ontstoken is of het gaat om een onschadelijke irritatiebubbeltje.

Om rekening te houden met de zwelling is het aangeraden om te beginnen met een langer staafje als juweel. Na 6-8 weken moet je je helix piercing verwisselen voor een down-size, een korter staafje door één van onze getalenteerde piercesters. Waarom? Omdat de zwelling dan zo goed als weg is en zo’n groter staafje niet meer nodig is.

Wil je een helix piercing kopen of laten zetten?

We beschikken over een breed gamma van kwaliteitsvolle juwelen. Binnenkort kan je online helix piercings kopen die nikkelvrij zijn! Dit betekent dat je gegarandeerd geen allergische reactie krijgt en guess what? ‘t Is ook veilig voor gevoelige oren!

Nog vragen of wil je nu ook zo’n leuke helix piercing laten zetten of een andere oor piercing laten zetten?
Onze piercers begeleiden je met plezier mee doorheen het hele proces. Boek gerust een afspraak of kom eens langs in één van onze shops. Tot ziens!

Ons aanbod voor de helix piercing:

1 reactie op “Helix piercing: de must-knows”

  1. Pingback: HELIX PIERCINGS: 10 TIPS & TRICKS TO HELP YOU OUT - Mywisecart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch