Tragus piercing: de must-knows

Een subtiele piercing op een plaats waar je niet meteen aan zou denken: ja hoor, deze blogpost gaat over de tragus piercing. Een mooie toevoeging aan je collectie oor piercings. Ook eens gehoord over de tragus die de eetlust zou onderdrukken? In deze post ontrafelen we de mythe. Lees maar verder!

Wat is een (anti-) tragus piercing?

De tragus piercing ligt op het stukje kraakbeen dat uitsteekt, voor je gehoorhang, ongeveer in het midden van je oor. Niet veel mensen zouden hier meteen piercing zetten omdat ze niet weten dat dit zelfs mogelijk is. De fameuze helix- en oorlel piercings zijn altijd welkom maar we schijnen ook graag eens licht op de minder bekende maar toch beminde piercings!

Naast de piercing tragus heb je ook de anti-tragus piercing. Deze ligt recht tegenover de tragus piercing, onder de conch én boven de oorlel. Allebei de piercings zorgen voor een mooie afwisseling tussen kraakbeen piercings. Hip & trendy zijn we graag maar bij alle piercings is er wel een gerucht zoals “de tragus piercing doet écht pijn” Maar…

Doet zo’n anti tragus piercing pijn?

Het is écht minder pijnlijk dan het lijkt. Het is echter één van de minder pijnlijke piercings die je kan krijgen. Don’t judge a book by its cover! Toch bang voor het zetten van een piercing? Onze piercers zullen je gerust helpen en op je gemak stellen. Onze Anke, Bloe & Thalia zijn ervaren en professionele piercers met een hart van goud.

Genezingsproces tragus piercing

Een tragus piercing is een kraakbeen piercing, dit is dus niet hetzelfde als een oorlel piercing waarbij de piercing niet door het kraakbeen gaat. Bij een kraakbeen piercing zal het gemiddeld 6-9 maanden duren totdat de piercing genezen is. Wat héél belangrijk is, na het zetten van zo’n coole piercing, is de nazorg! Hieronder lees je al een paar handige tips.

Haal je piercing er niet uit want deze kan al snel dichtgroeien. Onze piercers raden aan om je piercing 2x per dag te spoelen met een steriele saline oplossing zoals Neilmed Piercing Aftercare. Spoel ook dagelijks het korstje af met stromend water. Maar onthoud vooral: Patience is key! Dit zijn al een aantal dingen die je zeker NIET mag doen:

  • Niet prutsen.
  • Slaap er niet op. Door die druk kan het zijn dat de piercing scheef begint te groeien of dat er irritatiebubbels ontstaan.
  • Reinig NIET met alcohol
  • Vermijd zwemmen tijdens het genezingsproces (4 à 6 weken)

 

 

Helpt de tragus piercing tegen de eetlust?

Een niet zo’n bekend gerucht, maar wel bestaand, is dat een tragus piercing de eetlust zou verminderen. De reden ligt eerder psychologisch want er is geen wetenschappelijk bewijs. Het zou vermoedelijk het accupuntuurpunt die de eetlust vermindert triggeren. Op een accupuntuurpunt moet er echt gedrukt op worden, door bijvoorbeeld de zwelling tijdens het genezingsproces. Maar geloof niet alles wat je hoort! Een piercing zal het accupuntuurpunt niet triggeren en de zwelling zal ook niet blijven. We raden het af om een piercing te krijgen op basis van een gerucht.

Tragus piercing kopen

Standaard gebruiken onze piercers een juweel met een labretstaafje van 1,2 mm na het zetten van een gloednieuwe tragus piercing. Op onze webshop komt binnenkort een nikkelvrije, kwaliteitsvolle collectie van piercings incl. piercings geschikt voor de tragus. Echt een aanrader om eens te bekijken! Zo kan je veilig maar trendy je oor vullen met toffe piercings.

Wat is de tragus piercing prijs?

Klik hier om de prijslijst te zien. Een (anti-) tragus piercing zetten kost 35 euro exclusief juweeltje. Een vertical (surface) tragus kost 45 euro zonder het juweeltje.
Klaar om met een gloednieuwe, trendy tragus piercing rond te stappen? Onze Inksane piercers staan op je te wachten! Tot ziens!

 

 

Ons aanbod voor de tragus piercing:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch