Alles over de industrial piercing

Waarschijnlijk heb je deze piercing wel eens zien passeren: intimiderend maar ook zo fascinerend om te zien, de industrial piercing!
Wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander. Dit is ook van toepassing bij deze piercing. Niet iedereen heeft de anatomie hiervoor, de reden én oplossing hiervoor lees je in deze blogpost.

Wat is een industrial piercing?

Bij een industriële piercing heb je 2 piercingsgaten nodig, doorheen het bovenste kraakbeen, die verbonden worden met een barbell. Je hebt hier als het ware 2 helixpiercingsgaatjes voor nodig. Vaak wordt de barbell diagonaal geplaatst. Zo’n intimiderende piercing is meteen een game changer aan je oor piercings!

Waar kan je een industrial piercing laten zetten?

Je laat je piercing best zetten door een erkende, professionele piercer zoals onze Inksane piercers. Zeker de kraakbeen piercings moeten met een steriele naald worden gezet in de juiste positie met de juiste juwelen. Better to be safe than sorry!

Maar de industrial is niet voor iedereen geschikt. Zoals je weet, heeft iedereen een andere oor anatomie. Sommige gelijkend en sommige hebben compleet andere oren. Aangezien deze piercing een barbell vereist, die verbonden is doorheen 2 gaten, is dit niet geschikt voor alle piercinglovers. Maar niet getreurd! Voor elk probleem is er een oplossing.

In plaats van een industrial piercing verbonden door een barbell kan je 2 helix piercings plaatsen verbonden door een chain. Gelijkaardig aan de industrial maar toch anders. Deze optie is geschikt voor iedereen én ziet er natuurlijk even fascinerend uit. Ready for change?

Voorbeeld van 2 helix piercings verbonden met een chain

Genezingsperiode industrial piercing

Bij een industrial wordt er scheef gepiercet en dit geneest dus moeilijker. De genezingstijd zal toch wel een jaar lastig doen, misschien zelfs 2 jaar tot dit helemaal geneest. Ook is een industrial piercing héél gevoelig aan irritatiebubbels. Dit is dus een klein bubbeltje op de plaats van je piercing. Laat dit je niet afschrikken! Het resultaat zal zo cool zijn dat een jaartje al snel voorbij vliegt. Let wel goed op de nazorg tips!

Industrial piercing nazorg

De nazorg is zoals elke oor piercing. Hier is weer korte samenvatting:

  • Pruts niet aan je piercing! Hoe verleidelijk het ook lijkt om met deze nieuwe add-on te prutsen, dit verhoogt de kans op een infectie.
  • Slaap er niet op. Probeer aan de tegengestelde kant te slapen. Je piercing kan scheef beginnen groeien of er kunnen irritatiebubbels ontstaan.
  • Gebruik geen alcohol. Je lichaam zal je piercing willen uitstoten tijdens het genezingsproces. Idem voor alle producten zoals tea tree oil (alle oliën en producten die niet primair bestemd zijn voor piercings.
  • Ga niet zwemmen voor 4 à 6 weken. Vooral niet in zwembaden met chloor.
  • Spoel het korstje elke dag af met stromend water.
  • Gebruik 2x per dag een steriele saline oplossing zoals Neilmed Piercing Aftercare.

Zin om een industrial piercing te kopen? Hier zie je alvast de industrial piercing prijs.

Klik hier voor de prijslijst. Het zetten van een industrial zal 45 euro kosten, exclusief het juweel en de nazorg.
Voor de nazorg gebruiken wij Neilmed Piercing Aftercare. Een klein flesje kost 10 euro en een groot flesje kost 15 euro. We raden je sterk af om producten te gebruiken die niet geschikt zijn voor piercings zoals alcohol, tea tree oil (en andere oliën), waterstofperoxide, etc.

Op onze gloednieuwe Inksane webshop vind je nikkelvrije, kwaliteitsvolle piercings! Dit betekent dat er minder kans is op een allergische reactie en je piercing nog lang en gelukkig zal leven.

Ook zin om een industrial piercing te laten zetten? Of zo’n leuke alternatieve chain? Maak gerust een afspraak door op het onderste knopje te klikken. Hopelijk tot ziens!

 

Ons aanbod voor industrial piercings:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch