Rook piercing: hot!

Rook? Brand? Gevaar?! Nee hoor, het is de bijzondere rookpiercing die we zullen bespreken! Eén van de ongewonere oor piercings in het binnen oor. Een subtiele piercing die de échte piercinglover-look afmaakt. Geen zorgen, er is geen echte brand bij een rook piercing. Alleen maar je oor die er hot uitziet!

Wat is een rook piercing?

Voorbeeld van rook piercing

Wat is een rook piercing nou? Waar is er rook? Nou, rook is er bij de bosbranden maar de rook piercing ligt boven de daith en onder de helix. Op het stukje kraakbeen in je binnenoor zal je hem vinden.

Voor deze piercing gebruiken we een banaantje. No worries! Dit is geen echte banaan. Het is een andere benaming voor een gebogen staafje, net zoals een banaan. Een gebogen staafje zorgt ervoor dat het juweeltje naar voor wijst en niet naar boven of beneden. Zoals in de andere posts besproken, heeft niet iedereen de oor anatomie voor elke piercing, ook de rook piercing valt jammer genoeg hieronder. Gelukkig is er een oorvol aan andere piercings. Misschien een leuke flat piercing?

Hoe snel geneest mijn rook piercing?

De genezingsperiode zal tussen de 6 – 9 maanden zijn. Aangezien dit een kraakbeenpiercing is, zal je er meer zorg moeten voor dragen dan een oorlel piercing. Zorg dat je zeker eens onze nazorg lijst met de do’s and dont’s leest. Na het volgen van deze tips, zou de kans op een infectie/irritatie héél klein moeten zijn! Dus slaap zeker niet op de kant van je piercing, was je handen, spoel het dagelijks met stromend water en kom op tijd voor een downsize.
Een downsize is een korter staafje dat gezet wordt nadat de zwelling van je gloednieuwe piercing zo goed als weg is. Bij het steken van een nieuwe piercing gebruiken we langer staafje omdat je oor een beetje gezwollen zal zijn. Een downsize is aangeraden na 6 tot 8 weken. Laat dit doen bij een professionele piercer. Je piercing kan al snel dichtgroeien als je deze een paar minuten zonder juweel laat (een ramp!).

Merk je dat er een bultje bij je piercing is? Of doet je rook piercing pijn bij aanraking en komt er groene etter uit? Kom zeker eens langs en onze piercers geven met plezier gouden raad om jouw piercing zo goed mogelijk te verzorgen en de irritatie weg te werken.

Doet een rook piercing pijn?

Eén van de eerste gedachtes bij een piercing is: Oh nee… Zou deze piercing pijn doen? En vooral: hoe pijnlijk?
De rook piercing gaat door een dikke laag kraakbeen maar de pijn is zeker doenbaar! Trouwens, als je kijkt naar het resultaat, dan is het het zeker waard. Het zetten van een piercing zal voelen als een kneepje maar je wordt er snel van verlost. Natuurlijk is pijn een subjectief onderwerp, het verschilt voor iedereen. De ene zal het niet voelen, de ander zal wel wat voelen. Een kraakbeenpiercing zal normaal gezien niet veel pijn moeten doen, zolang de piercer deze correct in je oor zet.

Wil je een rook piercing kopen?

In onze Inksane prijslijst vind je de prijzen voor het zetten van een rook piercing. Wil je een rook piercing ringetje kopen of een ander juweeltje? Dan kan dat ook op onze gloednieuwe webshop! Nikkelvrije, kwaliteitsvolle piercings om je hippe oorset te vervolledigen.

Wil je graag een rook piercing laten zetten? Maak gerust een afspraakje met een van onze getalenteerde piercers.

Ons aanbod voor rook piercings:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch