Conch piercing: de hartendief

Al gehoord van de piercing conch? Een echte hartendief, subtiel noch stoer. Eén groeiende vraag naar de conch is er zeker en terecht! In deze blogpost lees je alles over deze hartendief en hoe de conch piercing onze harten verovert.

Wat is een conch piercing?

Als “conch” je doet denken aan eenschelp, dan zit je al in de juiste richting. De directe vertaling van conch zal ongeveer hetzelfde betekenen als zeeschelp. Maar bij een piercing is dit eerder de oorschelp.
De piercing zit plat in het midden van je kraakbeen, in je oorschelp. Je hebt de keuze tussen verschillende soorten conch piercings, ook deels afhankelijk van je ooranatomie.

Wat is een inner conch piercing

Wanneer je conch piercing opzoekt, zal je vaak de inner conch piercing tegenkomen. Deze ligt in het midden van je inner-kraakbeen. Een mooie, subtiele toevoeging aan je oor die je look helemaal afmaakt!

Naast de inner conch heb je ook de keuze tussen:

  • De outer conch piercing ligt boven de inner conch, bijna naast de snug piercing
  • De orbital piercing is een speciale piercing. Orbital staat voor ring in een conch. Niet veel mensen hebben hier de ooranatomie voor.
  • De double conch piercing: Hierbij ga je al 2 conch piercings naast elkaar zetten, op de plaats waar je je conch gewoonlijk zou zetten.

Hoe werkt het genezingsproces van een conch

De eerste fase: je piercing zetten en het juweeltje kiezen. Nu zit je in de volgende fase: Hoelang duurt het tot mijn piercing geneest? Wat moet ik nu doen? Het antwoord ligt hier.
Je piercing zal ongeveer 6 – 9 maanden nodig hebben om te genezen. Elke kraakbeenpiercing zal ongeveer dezelfde tijd nemen om te genezen. Natuurlijk ligt dat aan de persoon zelf. De ene geneest wat sneller dan de ander. Geen zorgen, als je de nazorg tips van onze erkende piercers navolgt dan is er niets om zorgen over te maken! Luister je toch niet naar onze Anke, Vicky én Bloe? Dan komen we even aan je oren trekken… Grapje hoor, dit zou ook niet goed zijn voor je piercing.
Hier zijn toch wat nazorg tips in een notendop:

  • Raak je piercing niet te veel aan, zeker niet met vuile handjes.
  • Slaap niet op je piercing, vermijdt enige druk, anders kunnen er irritatiebubbels ontstaan (yikes)
  • Spoel je piercing dagelijks af met stromend water
  • Kom terug na 6 -8 weken voor een downsize, een korter staafje.
  • Aftercare is key. Gebruik een steriele saline oplossing zoals Neilmed Piercing Aftercare . Spuit deze twee keer per dag rond en op de piercing.
  • Iets waar je niet meteen aan denkt, zijn je oortjes. Bij een inner conch raden we af om in-ear gesloten earphones aan te doen voor de eerste 6-8 weken. Maar hey! Hoofdtelefoons lossen het ook op. Over-ear only, om druk te vermijden of course!
 

Doet een conch piercing pijn?

Ouch, zo’n piercing steken ziet er wel pijnlijk uit maar hoe pijnlijk is dit nu echt? Schijn kan bedriegen m.a.w. piercings zien er pijnlijker uit dan het echt is. Pijn is een subjectief onderwerp, het is lastig om deze te beschrijven want het ligt écht persoonlijk aan jezelf. Je beste vriend(in) kan het een 7/10 geven terwijl je buurmeisje het een 2/10 geeft. Het ligt aan jou om deze te beschrijven!

Kiezen tussen een conch piercing ring of conch piercing stud

Bij het zetten van een conch piercing zullen we het best beginnen met een groter staafje. Om rekening te houden met de zwelling is dit echt een must. Na 6-8 weken kan je gratis terugkomen voor een downsize, kleiner staafje.

Een conch piercing ring is alleen mogelijk bij een orbital piercing. Maar nogmaals, een orbital piercing past niet bij elke oor anatomie en vandaar kan niet iedereen een conch piercing ringetje dragen. Gelukkig zijn er een tal van andere opties om je oor-kunstwerk te vervolledigen.

Wil je toch eens kijken of zo’n conch piercing bij je past? Of zo’n gekke, toffe orbital piercing? Onze piercers begeleiden je met plezier mee doorheen het hele proces. Maak een afspraak of kom eens langs in één van onze shops. Tot ziens!

Ons aanbod voor conch piercings:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch