Septum piercing: het neusje van de zalm

De septum piercing, terug van nooit weggeweest. Ze blijven altijd in en het is één van de meest populaire piercings die je kan krijgen. Waarom? Omdat ze er cool uitzien, duh. Niet alleen in de hedendaagse maatschappij, maar ook voor primitieve stammen is de septum piercing geen onbekend ding. Deze dateren dus echt al van een tijdje terug maar zijn nogsteeds in de mode. Echt te gek, niet?

Wat is een septum piercing?

Een grote misvatting bij septum piercings is dat ze door het kraakbeen van de neus gepiercet worden. Dit is helemaal niet waar. Een professionele piercer zal deze zetten onder het kraakbeen, in het zacht weefsel. We noemen dit de sweet spot.

– Anke Labaere, piercer voor Inksane

Een septum piercing is dus een neuspiercing die zowat in het midden van je neus zit, in de sweet spot. Piercers noemen het zacht weefselstukje de sweet spot, niet omdat dit stukje van de neus zoeter is, maar omdat het minder pijn zou moeten doen. Er is trouwens een neusvol aan mogelijkheden aan juwelen hiervoor.

Auwch, doet een septum piercing zetten pijn?

Het ziet er wel pijnlijk uit, zo’n naald in je neus, maar dat is niet altijd zo. De pijn zal verschillen van persoon tot persoon. Je zal wel wat traantjes laten vallen. Vergis je niet! Deze tranen zijn niet door de pijn, misschien wel van geluk? Maar het kan ook je natuurlijke reactie zijn. Opzicht zal het niet veel pijn doen als je piercer het goed piercet doorheen de sweet spot.

Genezingsperiode en nazorg septum

De genezingsperiode zal, zoals een kraakbeenpiercing, rond de 6 – 9 maanden zijn. Dit ligt aan de persoon zelf en alles rondom jou zoals je persoonlijke gezondheid en stress. Wees ook voorzichtig! Een neuspiercing is gevoeliger voor irritatiebubbels. De nazorg is dus éxtra belangrijk! Lees dus zeker eens de nazorg tips door hierop te klikken.

 

Een extra tip: Let op met je neus snuiten. Zeker in de winter zal je vaak een loopneus hebben. Door je piercing teveel te bewegen, wordt de septum piercing geïrriteerd. Dat wil je echt niet, vooral niet bovenop zo’n verkoudheid.

Zin om een septum piercing te kopen?

De septum piercing prijs? Die vind je hierop. Een septum piercen zal 35 euro zijn, exclusief het juweeltje zelf.

Het juweeltje, zoals een septum ringetje, kan je vinden op onze gloednieuwe webshop. We verkopen kwaliteitsvolle juweeltjes al vanaf 15 euro. Wat bedoelen we met kwaliteitsvol? Dit betekent dus nikkelvrij en zorgenvrij. Vaak hebben mensen een nikkelallergie aan oorbellen of piercings zonder dat ze het zelf echt wisten. Deze piercings zijn duurzaam én nikkelvrij. Fantastisch, niet?

Wil je ook een septum piercing maar zit je vol met twijfels en vragen? Onze piercers helpen je graag verder.
Ben je overtuigd om een septum piercing te zetten? Maak dan een afspraakje door op de knop hieronder te klikken. Tot de volgende! 

Ons aanbod voor septum piercings:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch