Wat is een smiley piercing? :)

Met een grote glimlach introduceren we de smiley piercing! Het is een piercing die jouw grote glimlach accentueert en de focus legt op jouw geluk. Ben je onzeker over je lach? Dan is dit wel de perfecte oplossing.

Wat is een smiley piercing?

Een andere benaming voor een smiley piercing is een frenulum piercing. De smiley piercing wordt geplaatst doorheen de frenulum in de mond vandaar “frenulum” piercing. Wat is een frenulum?! De frenulum in je mond is zo’n klein stukje huid dat je bovenlip verbindt met het bovenste tandvlees. Het is alleen zichtbaar wanneer je lacht. Vandaar de benaming “smiley“piercing. Het is een subtiele verrassing voor diegenen die een minder zichtbare maar gewaagde piercing willen.

De smiley piercing zal niet geschikt zijn voor iedereen, het frenulum velletje kan namelijk te klein of dun zijn om er een piercing op te plaatsen. Een professionele piercer zal eerst moeten kijken of jouw velletje groot en dik genoeg is. Als de piercer zegt dat dit niet mogelijk is bij jou, luister naar je piercer en zoek geen andere. Je frenulum kan scheuren als de piercing slecht geplaatst is of jouw velletje te dun is. Een gescheurde mond frenulum is écht niet aangenaam. Als je piercer je mond niet inspecteert voordat hij de piercing plaatst, get out of there! Een professionele piercer moet geen tandarts zijn om te zien of je frenulum een smiley piercing aankan.

Doet een smiley piercing zetten pijn?

Zoals voor elke piercing hangt pijn af van persoon tot persoon. De ene persoon ervaart pijn héél anders dan de ander. Ook hangt dit af van je omgevingsfactoren: heb je een slechte dag en ben je net wat meer gestrest? Ook dit heeft invloed hierop! Je piercing zal door een frenulum moeten gaan die dik genoeg moet zijn, maar dit is nogsteeds dunner dan je oorlel. Hierdoor kan het zijn dat deze piercing iets wat meer pijn doet dan een oor piercing. Hoeveel pijn doet een oor piercing? Dit hangt ook af van persoon tot persoon. Maar goed nieuws: Aangezien de frenulum niet zo dik is, gaat de naald er sneller door dus deze piercing plaatsen duurt maar een paar secondes. Adem diep in én uit, het is voorbij voordat je het weet.

Hoe zorg je voor een piercing? Nazorg 101 

Je hebt net je vet coole smiley piercing laten zetten, wat nu?! De gouden tips tot een gezonde smiley piercing lees je hieronder:

  • Was je handen voor je je piercing aanraakt, vermijd beweging van het juweeltje
  • Pruts niet met het juweeltje, dit kan zorgen voor schade aan je tanden.
  • Vermijd de eerste dagen frisdranken, pikant eten en te warm eten en drinken.
  • Spoel je mond met water na eten, drinken of roken.
  • Gebruik 1x per dag een mondspoeling zonder alcohol.
  • Kom op tijd terug voor je downsize (na 2 tot 3 weken), een smiley piercing geneest sneller dan andere piercings.

Wat is de smiley piercing prijs?

De prijs van een smiley piercing zal ongeveer 35 euro zijn, zonder het smiley piercing ringetje. Het juweel is gemaakt van implant grade titanium en zal dus ongeveer 15 euro zijn. Het totaal zal dus op minimum 50 euro vallen.

Waarom implant grade titanium en niet gewoon chirurgisch metaal? Kort samengevat: Implant grade titanium is veiliger. Chirurgisch staal is een overkoepelende term voor verschillende soorten metalen en wordt dus ook toegepast voor roestvrij metaal, dus ook deurklinken, tafels, keukengerief, … Implant grade chirurgisch staal gaat door een test proces waardoor we zeker zijn dat er onder andere geen nikkel in het proces komt. Het is dus véél veiliger en gezonder voor je piercing!

Op zoek naar een smiley piercing ring?

Een smiley piercing ringetje of smiley piercing staafje kan je kopen op onze gloednieuwe webshop. Neem zeker eens een kijkje!

Ben je overtuigd en wil je een smiley piercing laten zetten? Aarzel niet om ons te contacteren en een afspraak te maken.
Onze Inksane piercers staan op je te wachten. Hopelijk tot ziens!

Ons aanbod voor smiley piercings:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch