Debby Depypere en haar passie voor piercings

“Piercings zijn wie ik ben. Als ik ze niet had, zou ik een enorme leegte voelen”

Ontmoet Debby

Debby Depypere kwam naar Inksane, niet om een nieuwe piercing te zetten, maar om hulp te vragen omdat haar bovenlip begon te ontsteken na het zetten van een philtrum, of in de volksmond een medusa. Ze is 22 en werkt als postbode bij B-Post. Tijdens haar rondes durft ze al weleens harde rock en metal op te zetten. Ze is dan ook elk jaar aanwezig op de befaamde ‘metal meeting’ van het festival Graspop. Postbode Debby komt ’s avonds thuis bij haar vriend met wie ze sinds kort is gaan samenwonen. Niet alleen haar vriend, maar ook een kwispelende viervoeter maakt deel uit van hun warm nestje “ik geloof dat het een kruising is tussen een kito en een Duitse herder”. Naast haar werk maakt ze elke week de tijd om een wandeling in het bos te maken en om groene vingers te kweken tijdens het tuinieren. Debby en de natuur zijn samen één. Vandaar haar passie om reizen te maken. Ze droomt ervan op een dag een wereldreis van haar bucketlist te kunnen afvinken. 

Het eerste contact

Debby heeft al heel haar leven gewoond en op school gezeten in de buurt van Inksane. Doordat ze vaak langsreed met de auto wist ze dat er een tattoo – en piercingzaak gevestigd was, maar ze had er nog nooit bij stilgestaan om binnen te springen. Het is pas bij het scrollen op Facebook dat ze Inksane écht leerde kennen en de interesse gewekt werd. Na de prijzen en manier van werken van verschillende shops te vergelijken, koos ze ervoor om bij Inksane binnen te stappen. Ze werd vriendelijk ontvangen door Anke, die altijd te bereiken is aan de balie. Al vanaf het begin is Debby heel tevreden over Inksaneik word altijd meteen geholpen als ik een vraag heb”.  

Een oude bekende

Debby is ondertussen geen vreemde bij Inksane. In het verleden liet ze hier al enkele piercings zetten, onder andere haar tweede neuspiercing en een verticaal labret (de lippiercing die boven en onder haar onderlip gaat). Deze werden allemaal gezet door Stéphanie, onze hoofdpiercer. Kort geleden kwam ze haar verzameling aanvullen met een philtrum, beter bekend als medusa (de piercing in het kuiltje tussen de neus en de bovenlip). Desondanks ze ook andere shops in overweging nam, is ze overtuigd van Inksane vanwege de klantvriendelijkheid. “9 op de 10 kansen kom ik nog terug naar Inksane om een piercing te laten zetten”, aldus Debby. Ze twijfelt nog over welk lichaamsjuweeltje de volgende in de rij is. Hoewel de keuze nog niet vaststaat, blijven haar gedachten stilstaan bij een nekpiercing. Zo had ze al een in het verleden, maar die moest ze jammer genoeg afstaan vanwege een operatie. Met tattoos wil Debby nog eventjes wachten, omdat ze nu volop aan het sparen is voor een eigen stekje. Naast het effectieve zetten van piercings komt Debby graag af en toe eens langs in de shop om een ander juweeltje uit te kiezen of te downsizen “telkens ben ik tevreden over hun klantenservice en openheid”.  

Moeilijk genezingsproces

Naast haar hoge pijngrens, heeft Debby nog nooit eerder problemen gehad met het genezingsproces van haar andere piercings. Ondanks het gemak dat ze altijd al gehad heeft, begon haar bovenlip deze keer te ontsteken bij de philtrum. Al snel schoot Inksane haar te hulp. Ze had gebeld om 11:00 en Stéphanie stond klaar over de middag om haar op te vangen. De specialiste in piercings adviseerde Debby om haar staafje wat langer te maken. Een langer staafje zorgt er namelijk voor dat de wonde wat meer ademruimte heeft zodat de zwelling beter kan afnemen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het genezingsproces vertraagt: eten, een trui afdoen, perongeluk ergens tegenzitten… Hoe dan ook is het niet zeldzaam dat een wonde van een piercing kan ontsteken”, aldus Stéphanie. Wel is het belangrijk dat klanten niet bang zijn om hulp te vragen bij hun piercer als ze moeilijkheden ervaren. De manier waarop de wonde geneest hangt tenslotte af van persoon tot persoon en vraagt tijd. Achteraf gezien voelde Debby zich opgelucht dat ze was langsgekomen en gerustgesteld werd.  

Gebeten door het reisvirus

Al van kleins af aan was Debby vastberaden van wat ze wilde doen met haar leven: reizen, reizen en nog eens reizen. Haar moeder weet er alles van: “mama, ik wil de wereld zien!”. Het begin van haar avontuur begon toen ze met haar vriend voor de eerste keer naar de Ardennen en Torreveija in Spanje trok. Sindsdien is ze gebeten door het reisvirus. Het proeven van de natuur en de ervaring van het buiten zijn maakte haar nieuwsgierig naar de rest van de wereld. Zo ging Debby in de Ardennen helemaal ‘off the radar’: geen smartphones of internet. Het enigste wat haar nog restte was de rust, de ontdekking en het genieten. Wat ze absoluut nog gezien wil hebben in haar leven zijn Canada, Thailand en Turkije. Bij Inksane zijn we benieuwd wat het volgende hoofdstuk is in het reisverhaal van Debby.  

“Zonder piercings ben ik mezelf niet”

Naast reizen, zijn piercings ook een deel van haar identiteit. Ze vertelde ons dat ze er zich simpelweg goed bij voelt. Maar wat ze dan zei, raakte toch even aan het hart “als ik geen piercings had zou ik een enorme leegte voelen, precies alsof ik mezelf niet ben”. De manier waarop Debby spreekt over haar piercings toont echt hoeveel ze voor haar betekenen. Het is een eer om als piercer zon grote dienst te kunnen bewijzen. Ze voelt zich pas compleet wanneer ze zich kan uitdrukken op haar eigen manier, ookal zijn anderen daar geen fan van. Haar mama bijvoorbeeld, is er totaal niet dol op. Debby koestert de liefde die ze voor haar mama heeft, maar toch wil ze zichzelf niet veranderen. Voor niemand. “Ik ben wie ik ben, en mij moet je maar accepteren”. Debby leeft ook van dag tot dag. Ze verwacht niks en ziet wel wat er op haar afkomt. Met die ingesteldheid gaat ze de wereld tegemoet en is ze klaar om elk avontuur aan te gaan. 

Waarom is Inksane de go-to voor een piercing?

“De mensen zijn hier allemaal superlief. Ze stellen u gerust en kunnen eens lachen, wat heeft een mens nog meer nodig? En by the way, de pijn valt echt wel goed mee hoor”. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch