Nele Hellin over haar daith-piercing

“Het is jouw lichaam, je moet ermee doen wat je zelf wilt. Je hebt tenslotte maar één leven”

Dit is Nele

24-jarige Nele Hellin kwam naar Inksane om een daith piercing te laten zetten. Dit is een piercing die door het kraakbeen van de binnenste rand van de oorschelp gaat. Ze is gek van oorpiercings, haar eerste zat er maar liefst al tien jaar geleden in. Ze hoopt op een dag een oor vol juwelen te mogen tentoonstellen. Ondanks dat haar ouders geen fan zijn van het hele piercingidee, heeft ze toch beslist om haar gevoel achterna te gaan. De grootste reden dat Nele koos voor een daith is dat de piercing zou helpen tegen migraine. Dit is (nog) niet wetenschappelijk bewezen, maar ze sprong desondanks in het diepe. Naast haar bureaujob laat Nele graag haar creatieve geest vrij door te schilderen en te puzzelen. Aan de andere kant zoekt ze ook graag actie op door af en toe eens te gaan tennissen of padellen.  

omschrijving daith

Veel goeie reviews

Nele leerde Inksane kennen doordat ze af en toe al eens de shop had voorbijgefietst. Ze vertelde ons dat ze in de buurt woont en daardoor goed wist waar de studio zich bevindt. Nadat Inksane al eventjes door haar hoofd dwaalde, besloot ze haar nieuwsgierigheid in te lossen door opzoekwerk te doen. Ze kwam al snel terecht op de website van Inksane en botste op recensies van andere klanten die tevreden waren over de piercings die ze hier lieten zetten. “Als ik gezien had dat het gemiddelde aantal sterren 3 op 5 was, was ik niet langsgekomen. Gelukkig las ik enkel goeie reviews”. Aangezien haar ogen enkel op positieve reacties dwarrelden, waagde Nele haar kans. Inksane heeft namelijk een algemene score van 4,9/5 met meer dan 500 recensies. Achteraf gezien vertelde ze ons dat haar ervaring bij Inksane in lijn ligt met de recensies die ze voorheen las.

Eerst stress, maar snel gerustgesteld

Een week voor Nele naar Inksane kwam had ze opzoekwerk gedaan naar de daithpiercing. Ze was vrij snel overtuigd en had meteen online een afspraak gemaakt. Ondanks haar collectie oorpiercings, had Nele toch wat stress op de belangrijke dag. Bij het binnenstappen van de shop voelde ze zich direct verwelkomd door het warme onthaal van Anke. Daarna nam Stéphanie haar mee om meer informatie te geven over de piercing, het effectieve zetten ervan en de nazorg. “Alles werd heel goed uitgelegd en ik voelde me meteen op mijn gemak, na de uitleg wist ik waaraan ik me moest verwachten”. In tegenstelling tot haar vorige ervaringen met andere piercers, voelde ze dat er echt tijd voor haar gemaakt werd. “Ik liet eerder al in Gent waar ik op kot zat bij een andere shop een piercing zetten, maar daar had ik het gevoel dat het allemaal rap rap moest gaan”.

Anke

Eerst een raar gevoel, maar verdween snel weer

Stéphanie stelde Nele gerust doorheen het volledige proces. “Stéphanie is echt een lieve, dus ik vertrouwde haar om de piercing te zetten. Wanneer ze het buisje door mijn oor stak voelde ik eventjes een drukkende pijn”, aldus Nele. Daarna vertelde ze al glimlachend dat die pijn snel weer verdween.

Doen waar je zelf gelukkig van wordt

Nele is zelf grote fan van piercings, maar haar ouders denken daar anders over. In het begin bekommerde Nele zich om wat anderen van haar piercings vonden, maar ondertussen heeft ze die onzekerheid losgelaten. “Vroeger heb ik zelfs stiekem een piercing gezet, maar mijn ouders hebben dat nooit doorgehad. Nu ben ik bijna 25 en trek ik me niet echt aan wat erover gezegd wordt”. Nu beseft ze dat ze het belangrijk vindt om haar eigen passies te volgen en te doen waar ze zelf blij van wordt wanneer ze in de spiegel kijkt. “Je hebt maar één leven, laat je zeker niet tegenhouden door anderen als dat iets is wat je zelf écht wilt”.

Faith-piercing van Nele

Misschien een tattoo?

In de toekomst bestaat de kans dat Nele terugkeert naar Inksane. Ze vertelde ons dat ze overweegt om misschien een tattoo te laten zetten. Hoe of wat weet ze nog niet, maar ze sluit de optie niet uit. “Nu ik weet hoe alles hier verloopt, zou ik zeker terugkomen naar Inksane als ik een tattoo zou laten zetten”. Nele vindt het belangrijk dat een tattoo betekenis heeft, daarom laat ze haar gedachten nog even rusten op wat ze zou willen zetten en waarom. Daarnaast is ze fan van iets kleins en subtiels. Doordat ze een bureaujob uitoefent is ze ergens wel bang dat anderen vooroordelen over haar zouden hebben als ze zien dat ze een tattoo heeft. Hoe dan ook is het niet iets voor nu “daar wacht ik nog even mee tot ik het huis uit ben”, lacht ze.

Waarom is Inksane de go-to om een piercing te laten zetten?

“Ik was verrast van hoe nauw ze omgaan met de hygiënevoorschriften. De shop is ordelijk en al het materiaal was proper. Ik wist niet eens dat er een machine bestond om alles steriel te maken. Naast de hygiëne zou ik zeker terugkomen voor de klantvriendelijkheid! Alles werd zo goed uitgelegd en er wordt echt de tijd genomen om je op je gemak te stellen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch