populairste piercings in 2024

Wat zijn de populairste piercings in 2022?

Dankzij ons geautomatiseerde reserveringssysteem verzamelen wij bepaalde gegevens van onze klanten. Deze gegevens omvatten onder andere het type piercing, waardoor we trends op het vlak van populaire piercings kunnen zien.

Half 2022 keken we dus even in de database om te kijken welke piercing precies het populairst is, en andere weetjes te achterhalen.

percentage vrouwen en mannen die een piercing laten steken

Mannen of vrouwen?

Het valt niet te ontkennen dat piercings elk jaar populairder worden. Dit is echter het meest merkbaar bij de vrouwelijke bevolking.

In onze shop is slechts 3,5% van de klanten mannelijk! Maar liefst 96,5% van onze piercing klanten geven aan vrouw te zijn.

Gemiddelde leeftijd van onze klanten

verdeling klanten en lijftijd

Meer dan 45% van de klanten is tussen de 19 en 29 jaar oud. Wat piercings betreft, lijkt het er dus op dat mensen in hun tienerjaren (zo’n 14% is onder de 18 jaar) geïnteresseerd raken in piercings, en de meeste laten steken als ze in de twintig zijn. De tweede grote groep is die tussen 30 en 39 jaar met 26%. We zien ook dat er ongeveer evenveel 40 tot 49 jarigen zich laten piercen dan onder de 18 jaar. We hebben maar heel weinig klanten die 50 of ouder zijn. Aangezien dat het aantal niet statisch relevant is, laten we ze dan ook uit dit onderzoek. 

populaire piercing bij onder 18 jarigen

Populaire piercings bij jongeren onder de 18

Afgezien van de populaire helix- en navelpiercings, zien we dat septum piercings eigenlijk alleen in deze categorie en de 40-49 jarigen worden gevraagd. Andere kraakbeen oorpiercings zoals conch en tragus krijgen we ook al regelmatig vraag naar bij de onder 18 jarigen. 

Meest populaire piercing bij 19 tot 29 jarigen

De smiley (frenulum) en conch piercings worden alleen gevraagd in deze leeftijdscategorie. Daarnaast zien we hier ook de grote populariteit van de helix piercing. Nog veel twintigers laten ook hun navel en oorlellen piercen. Regelmatig krijgen we ook een aanvraag voor een tepelpiercing, bij zowel mannen als vrouwen.  

populaire piercings tussen 19 en 29 jaar
populairste piercings. 30-39

Meest populaire piercings bij 30 tot 39 jarigen

Nostril- of neusvleugel piercings zijn duidelijk het populairste bij  30 tot 39 jarigen, maar we zien ook dat er vrij veel helix piercings worden aangevraagd. Ook valt hier toch op dat de traditionele oorring nog veel gevraagd wordt, evenals af en toe een vraag voor een dermal. 

Meest populaire piercings bij 40 tot 49 jarigen

De gewone lobepiercing is hier de meest gevraagde piercing, maar zowel helix-, nostril- als daith piercings zijn ook behoorlijk populair.

Populairste piercings 40-49
meest populaire piercings totaal

Meest populaire piecing over alle leeftijdsgroepen

De meest populaire piercing in alle leeftijdscategorieën is de Helix piercing. Eén op de 4 piercings is die van de helix. Deze perforatie van het bovenste oorkraakbeen is er in verschillende variaties, namelijk de forward helix, dubbele helix, triple helix en anti helix. 
Op de tweede plaats komt de trendy neusvleugel piercing, zeer populair in de leeftijdscategorie 18-39 jaar.
Ook de navelpiercing is nog steeds veel gevraagd met gelijke percentages van 18- tot 49-jarigen.
Op de de vierde plaats staat de traditionele oorlel piercing met ongeveer 14% van de klanten die hierom vragen.
Tepelpiercings zijn ook nog steeds populair met ongeveer 5%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch