piercing an ear

Hoe oud moet je zijn voor een piercing?

De Belgische wetgeving stelt geen leeftijdsgrenzen in verband met piercings. Bij Inksane hebben we echter wel enkele leeftijdsbeperkingen opgesteld, vooral om je nieuwe piercing de beste genezingskans te geven.
 

4 – 12 jaar: enkel lobepiercings (oorlel)

Wij starten met piercen in de oorlel vanaf 4 jaar. Dus baby’s kan je bij ons niet laten piercen. Een oor groeit tot je 75 jaar bent, maar begint zich vanaf je 4de levensjaar volwassen te gedragen. Na 4 jaar zal je oor dus niet meer van vorm veranderen.
Kinderen die voor het 4de jaar gepiercet worden kunnen later problemen hebben met hun oorlelpiercings. De piercings kunnen migreren en dus op een heel andere plaats terechtkomen, of kunnen doorscheuren.

Wij vinden consent ook heel belangrijk. We willen dus dat onze klanten kunnen aangeven of ze wel of niet gepiercet willen worden. Een kindje van 4 jaar kan al behoorlijk enthousiast zijn voor de eerste oorbelletjes 🙂

 

12 – 14 jaar: helixpiercing (kraakbeen aan buitenrand van het oor)

Vanaf 12 jaar plaatsen wij helixpiercings. Dit is de enige kraakbeenpiercing die we op deze leeftijd al zullen zetten. Dit is de “gemakkelijkste” van de kraakbeenpiercings om te genezen.
Nazorg is van groot belang bij piercings, vanaf 12 jaar kan iemand deze verantwoordelijkheid wel al aan.

 

14 – 16 jaar: alle oorpiercings, neuspiercing

Een persoon van 14 kan nu wel al de oorpiercings goed aan. Sommige oorpiercings vragen heel veel geduld en verzorging, zoals een industrial of een daith piercing. We zijn ervan overtuigd dat een 14-jarige de nieuwe piercing de zorg kan geven die het vraagt en verdiend.
Een neuspiercing of nostril piercing is een van de gemakkelijkste gezichtspiercings om te genezen, en we merken dat scholen deze ook al beginnen te aanvaarden. Daarom hebben we onlangs deze leeftijdsgrens verlaagd. Let op! Vraag even na op school als dit mag, want je verse neuspiercing elke dag gaan afplakken kan heel wat moeilijkheden geven tijdens de genezing.

 

16 – 18 jaar: gezichtspiercings, navelpiercing, dermal, surfacepiercing.

Deze piercing zijn al wat vergevorderd. We stellen de grens van 16 jaar vooral omdat de meeste ouders ook niet vroeger akkoord zijn dat hun kind deze piercing neemt, en ook omdat scholen dit dikwijls pas vanaf deze leeftijd aanvaarden.

Navelpiercings doen we pas vanaf 16 jaar, omdat het lichaam tegen dan al de uiteindelijke vormen heeft aangenomen. Een navelpiercing zetten bij iemand die nog volledig moet ontwikkelen kan opnieuw tot gevolg hebben dat de piercing migreert of uitgroeit. Als een navelpiercing uitgroeit kan dit lelijke littekens achterlaten.

 

> 18 jaar: tepelpiercings

Het spreekt voor zich dat wij tepelpiercings pas vanaf 18 jaar zullen zetten. Tepelpiercings worden als intieme piercings beschouwd, en als meerderjarige piercer zullen we dit dan ook enkel bij meerderjarige mensen doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch