Hoe moet je een piercing losdraaien: een leidraad voor nieuwe piercings

Opgelet, vervang je piercing pas als hij 100% genezen is! Elke piercing kan een ander systeem hebben. Zo heb je het klik- en draaisysteem. Het is afhankelijk van welk systeem hoe je de piercings losdraait. Was altijd je handen voor het losdraaien van een piercing, zo houd je de bacteriën weg. Ontdek hier hoe je een balletje, ketting en platte achterkant losmaakt.

Hoe kan je een piercing met balletje losmaken?

Bij een piercing met een balletje is het grotendeels altijd draaien. Je neemt de piercing langs achter en voor vast met je duim en wijsvinger en draait voorzichtig het balletje tot de piercing los is. Er is maar één soort piercing met balletje dat een kliksysteem heeft en dat is bij een neusvleugel. Daarbij neem je de piercing op dezelfde methode vast maar hier ga je de piercing voorzichtig losklikken.

Hoe werkt een piercing met een ketting en hoe maak je de piercing los?

Een ketting (binnenkort in onze webshop en fysieke shop verkrijgbaar) heeft 2 kleine ringetjes langs beide kanten. Er bestaan ook kettingen met een ringetje aan 1 kant zodat de chain aan de piercing naar beneden hangt. Deze kunnen aan een piercingring worden gehangen of aan een labretpiercing worden bevestigd. Ze worden dikwijls gebruikt als faux orbital. Dan plaatsen we een labretpiercing in de conch. Enerzijds wordt aan de achterkant van het oor het ringetje van de ketting tussen de platte schijf van de labret en het oor geplaatst en anderzijds aan de binnenkant tussen het oor en de top (die op de labret komt).

Een ketting brengt extra gewicht aan de piercing. Om die reden wachten we graag een 3-tal maanden tot de piercing grotendeels in het genezingsproces zit om de piercing los te maken. Bij het losmaken van een piercing met ketting moet je voorzichtig te werk gaan. Als je de labretpiercing openmaakt, zal de ketting er af vallen. Let hier dus mee op!

Hoe moet je een piercing met een platte achterkant losmaken?

Je neemt de piercing langs de platte achterkant vast met je duim en wijsvinger. Vervolgens draai je het piercingballetje (of ander juweeltje) voorzichtig tot de piercing los is.

Lukt het je niet om de piercing los te krijgen? Heb je vragen of wil je graag een nieuwe piercing? Wij helpen je graag verder! Maak een afspraak aan de hand van de onderstaande knop. Tot snel!


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch