Hoe moet je je piercings NIET schoonmaken

Een nieuwe piercing is een open wonde die moet genezen. Het beste dat je kunt doen is de wonde met gerust laten. Wil je het toch schoonmaken? Doe het dan op de juiste manier en met gewassen handen! Er bestaan veel (verkeerde) manieren hoe je een piercing kunt schoonmaken. Lees in deze post hoe je de piercing NIET schoonmaakt en voor welke redenen je dit beter niet doet.

Mag je een nieuwe piercing schoonmaken met alcohol?

Nee, je mag een nieuwe piercing niet schoonmaken met alcohol! Alcohol droogt uit en veroorzaakt irritaties. Als je alcohol gebruikt op een piercing kan het juweel afgestoten worden door je lichaam. De reden hiervoor is omdat je het lichaam een signaal geeft dat er vuil in de wonde zit. Je lichaam zal er alles aan doen om die wonde schoon te maken en alles er uit te duwen. Voor viezigheid en bacteriën is dat zinvol maar ook het juweel zal als vreemd gezien worden. Het juweel wordt afgestoten en het lichaam zal de strijd altijd winnen. Bij een orale piercing is het drinken van alcohol afgeraden tijdens de genezing omdat dit het genezingsproces vertraagt en de wonde kan irriteren. Wat je nog best kan vermijden is roken, enorm zure dranken en mondspoeling met alcohol in.

Mag je een nieuwe piercing schoonmaken met dettol?

Nee, je mag een nieuwe piercing niet schoonmaken met dettol! Het zal meer kwaad dan goed doen. Dettol is een sterk ontsmettingsmiddel en is te agressief voor de wond. Daarnaast doodt het middel alle bacteriën. En nee dit is niet goed, er zijn namelijk ook goede bacteriën in het lichaam en deze worden ook gedood. Goede bacteriën heb je nodig om gezond te blijven. Ze zorgen ervoor dat de slechte bacteriën geen plaats meer hebben om te groeien.

Mag je een nieuwe piercing schoonmaken met zeep?

Het wordt sterk afgeraden om een nieuwe piercing schoon te maken met zeep omdat er zeeprestjes kunnen blijven hangen en dat zorgt voor infecties. Als je het toch wilt gebruiken, gebruik dan een alcoholvrije antibacteriële zeep. Overdrijf niet met de hoeveelheid en ga er voorzichtig mee om. Spoel alles goed weg en zorg ervoor dat het voldoende gereinigd is.

Mag je een nieuwe piercing schoonmaken met jodium?

Nee, je mag een nieuwe piercing niet schoonmaken met jodium! Jodium is een sterk ontsmettingsmiddel en veroorzaakt irritaties. Daarnaast is het te agressief voor de wond en is het bacteriedodend. Het doodt alle bacteriën, zowel de slechte als de goede. De goede bacteriën mogen absoluut niet afsterven want zij zorgen ervoor dat je gezond blijft. Geef je lichaam zelf de kans om te genezen. Geen één van bovenstaande middelen zijn steriel. Ook water niet maar daar zit niets (schadelijks) in en kan je gebruiken om korstjes weg te spoelen.

Mag je een nieuwe piercing schoonmaken met zeezout?

Ja, je mag een nieuwe piercing schoonmaken met producten die een zoutoplossing bevatten. Zeezout ligt het dichtste bij het eigen lichaamsvocht (plasma) en helpt infecties te bestrijden.

Wij raden ten strengste Neilmed aan. Neilmed is een sterk schoonmaakmiddel voor piercings en heeft een gepatenteerde spuitbus die ervoor zorgt dat de inhoud steriel blijft. Je fopt het lichaam in principe een beetje omdat je een signaal geeft dat er een wonde is om te genezen maar er zit niets in die eruit moet. Je lichaam geneest de wonde alsof er geen juweel inzit en duwt deze er dus ook niet uit. Neilmed brengt de PH waarde van het lichaam meer in balans zodat de genezing vlotter gaat. Het is aanbevolen om het middel niet meer dan tweemaal per dag te doen. Als je het teveel gebruikt, zal de huid rondom de piercing gaan uitdrogen. Waarom raden we Neilmed aan? Omdat je met de spray rechtstreeks op de piercing kunt spuiten door de fijne nevel van het product. Zo hoef je geen wattenstaafje te gebruiken en voorkom je verdere wondjes. De grootste piercingvereniging in de wereld, de Association of Professional Piercers (APP) in de Verenigde Staten, beveelt deze piercing spray aan. Je kunt de spray aankopen in onze shop en webshop.

Bij Inksane krijg je uitgebreide mondelinge en schriftelijke instructies over de nabehandeling over wat moet en niet moet. Heb je nog vragen of wil je graag een afspraak maken? Gebruik de onderstaande knop en wie weet zien we elkaar snel! We kijken er alvast naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch