De 9 veelgestelde vragen en antwoorden over piercings

De piercingwereld is héél groot maar dat betekent dat er ook heel veel ronddwalende vragen zijn, verloren tussen alle nazorg tips en de verschillende soorten piercings. We hebben hier de 9 meest gestelde vragen verzameld, staat die van jou er niet bij? Stuur ons gerust een berichtje.

Dit zijn de 9 vragen op een rij:

  1. Doet een oor piercing pijn?
  2. Hoeveel piercings mag je tegelijk zetten?
  3. Hoe moet je een piercing schoonmaken?
  4. Kan je een piercing zetten met verdoving?
  5. Is er een piercing voor migraine?
  6. Werkt de daith piercing écht tegen een migraine
  7. Mag ik een piercing zonder toestemming van mijn ouders?
  8. Mag ik met mijn piercings onder een ct scan?
  9. Zijn x rays gevaarlijk op mijn piercing?

Doet een oor piercing pijn?

Er is geen algemeen, objectief antwoord op deze vraag. Pijn is eerder subjectief, het verschilt van persoon tot persoon. Wat we wel kunnen antwoorden is of het meer pijn doet dan een andere piercing. Bijvoorbeeld: een oorlel piercing doet minder pijn dan een kraakbeen piercing. Voor de ene persoon voelt het aan als een kneepje, de ander voelt al meer. Maar maak je geen zorgen, een piercing zetten duurt niet lang. Het is voorbij na een paar secondes.

Hoeveel piercings mag je tegelijk zetten?

Het is afgeraden om meer dan 3 piercings tegelijk te zetten, bijvoorbeeld 2 helix piercings en 1 oorlel piercing of 1 navel piercing en 2 helix piercings. Het lichaam zal trager en moeizamer genezen aangezien het al meerdere piercings zal moeten genezen.

Een oorlel piercing mag je op beide kanten laten piercen maar een kraakbeen piercing, zoals een helix piercing, zal je maar op één oor tegelijk mogen piercen. Als nazorg tip is het aangeraden om op de tegengestelde kant te slapen om zo de druk op de nieuwe piercings te minimaliseren. Indien je een helix piercing zet op beide oren, dan kan je aan geen van beide kanten slapen.
Door de druk op een van je piercings zal de piercing sneller ontsteken, geïrriteerd worden of zelfs uitgroeien, een real-life nachtmerrie.

Hoe moet je een piercing schoonmaken?

Het piercingsjuweeltje laat je best door de piercer schoonmaken, zij zijn letterlijk de experts in de piercingswereld. Als je het thuis doet dan kan je het juweeltje schoonmaken met de nazorg. De nazorg die wij verkopen is een steriele saline oplossing van Neilmed Aftercare, maar indien je deze niet hebt dan mag je de piercing ook schoonmaken met water, zeker niet met alcohol, oliën (zoals tea tree oil), home made remedies, etc. Deze zijn slechter voor je piercing dan je denkt.

Kan je een piercing zetten met verdoving?

Een piercing zetten met verdoving mag niet en is ook niet aan te raden. Het piercen gaat dan moeilijker aangezien de huid wat stijver begint te worden.

Is er een piercing voor migraine?

Er is geen wetenschappelijk bewijs die dit gerucht ondersteunt. Het kan het placebo-effect zijn: je bent zo overtuigd dat dit werkt, dat dit dan ook werkelijk “werkt”. Een andere reden zou het accupuntuurpunt zijn. De tijdelijke zwelling zou drukken op dit punt maar een piercing blijft niet gezwollen.

Werkt de daith piercing écht tegen een migraine

We raden het af om een daith piercing te zetten als de reden hiervoor “een migraine stoppen” is. De daith piercing staat bekend als “de piercing tegen migraine” maar dit is, nogmaals, niet wetenschappelijk bewezen.

Mag ik een piercing zonder toestemmingen van mijn ouders

Dit is afhankelijk van je leeftijd. Onder de 16 jaar moet er een voogd of een van de ouders aanwezig zijn bij het zetten van je piercing.
Klik hier voor meer informatie.

Mag ik met mijn piercing onder een ct scan?

Piercings en juwelen kunnen het beeld verstoren op een CT-scan. Vaak zal er gevraagd worden of het mogelijk is om de piercing uit te halen. Een septumpiercing, vb. bij een scan voor je rug, zou geen probleem moeten vormen. Vooral bij piercings bij je buik, zoals een navelpiercing, wordt het aangeraden om deze uit te doen als er daar een CT-scan van genomen wordt. Deze piercing is zichtbaar op de CT-scan waardoor ze niet zien wat er achter de piercing schuilt en piercing kunnen mogelijks de CT scan verstoren.

Een piercing aandoen bij een MR-scan, beter bekend als een MRI, is wel gevaarlijk. Als het metaal magnetisch is, vormt dit wel een probleem bij een MR-scan. Onze implant grade titanium piercings en juwelen zijn niet-magnetisch. Dit betekent dat het volkomen veilig is voor MRI-scans. Het enige probleem hierbij dat kan voorkomen, is dat de piercing het zicht tijdens de scan kunnen blokkeren.
Bij implant grade titanium kan je ook doorheen luchthavencontroles en scanners zonder problemen.

Zijn x rays gevaarlijk op mijn piercing?

X-rays worden gebruikt bij vb. een CT-scan. Zoals hierboven vermeld, doet dit geen fysieke schade maar het zal wel de scan verstoren. Het is lastig tot zelfs onmogelijk om te zien wat er zich achter de piercing schuilt, tenzij je de piercing vooraf uithaalt.

Heb je nog meer vragen of wil je graag een piercing laten zetten?
Klik gerust op de knop hieronder. Tot ziens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch