Alles over de soorten oor piercings

Terug van nooit weggeweest, bijna iedereen heeft ze… oor piercings! Door een subtiele touch aan je oren heb je meteen al een andere vibe. Matching oorpiercings? Even better!

De gouden gids doorheen piercingland

oor chart over de soorten oor piercings en oor piercing namen

Hierboven zie je onze gids doorheen de oorpiercing namen. Oei? Orbital staat er niet bij? Dit komt omdat héél weinig mensen hiervoor de juiste anatomie voor hebben. Informatie hierover vind je onder “Conch”.
Waar waren we? Ow ja! De gouden gids doorheen piercingsland. We beginnen bij de (anti-)tragus hieronder.

 

Wat is een (Anti-) tragus piercing

Een tragus piercing is een soort kraakbeen piercing, een piercing die steeds meer wordt gevraagd. De tragus piercing ligt op dat klein stukje in het midden van je oor, voor de gehoorhang.

Wat is een anti-tragus piercing dan?
De anti staat voor “tegenovergestelde”. De anti-tragus piercing ligt dus aan de tegenovergestelde kant van de tragus. Beide vormen zijn meer dan welkom!

 

Wat is een conch piercing?

De conch piercing ligt in het midden van de oorschelp. Een leuke touch aan de oor die al snel de harten overwint van onze piercinglovers. Er zijn hierbij enkele varianten mogelijk waarmee je andere piercings al snel mee kan verwarren. Maar hé! Wij zijn hier om wat licht te schijnen op de conch piercing. De outer conch ligt boven de inner conch, bijna naast de snug piercing. De inner conch ligt nogsteeds in de oorschelp, boven de anti-tragus.

Voorbeeld inner conch

 

Een flat piercing hoort ook bij de groep helix, niet bij de conch. De naam zelf zegt al waar deze piercing ligt: in het platte gebied van de kraakbeen in het bovenste deel van je oor.

Voorbeeld flat piercing

Zijn we nu de orbital piercing vergeten?
Nee hoor. Deze is bewust eruit gelaten. Orbital staat voor ring in een conch. Dit is dus ook een soort conch piercing maar héél weinig mensen hebben de anatomie hiervoor. Ze prikken 1 gaatje in je oor en verbinden deze met een grote ring. Gelukkig is er een oor-vol aan andere piercings waaruit je kan kiezen.

Snug piercing

De piercing snug is ook een lastige piercing. Waarom? Hetzelfde verhaal als de orbital piercing: ook hier heeft niet iedereen de anatomie voor. Toch interesse hierin? Vraag hiervoor raad aan één van onze professionele piercers. Ze helpen je graag verder!

Industrial piercing

De industrial ear piercing ziet er intimiderend uit maar is één van de meest opvallende in de soorten oor piercings. Hiervoor zijn er 2 gaatjes voor nodig die verbonden zijn met een staafje. Niet iedereen heeft de anatomie voor een industrial staafje maar dit kan makkelijk opgelost worden door bijvoorbeeld 2 helixen te verbinden met een leuke chain.

Voorbeeld van 2 helixen verbonden met een ketting

 

(Forward) Helix piercing

De op één na meest gevraagde, populaire kraakbeen piercing is de helix piercing. De helix piercing zit in de krulling van je oor. Er zijn verschillende soorten helix piercings: de double helix (2 gaatjes in de helix van je oor), forward helix (recht tegenover de standaard helix), … Om te beginnen raden we je een helix staafje aan. Vaak zie je dat er voor de helix een ringetje wordt gebruikt, dit mag en kan zeker na het genezingsproces. Bij het zetten van een piercing kan het zijn dat je oor een beetje zwelt: hierdoor beginnen we met een langer staafje en nadat de zwelling naar beneden is gegaan, kan je overgaan tot een kleiner staafje. Meer over de helix? Klik hier.

Voorbeelden van de helix piercings

Rook piercing

De piercing rook is een minder populaire maar nogsteeds beminde piercingskeuze. Het is een andere soort inner-ear piercing waarvoor we best een banaantje gebruiken, dit is natuurlijk geen echte banaan maar een gebogen staafje. Dit zorgt ervoor dat het juweeltje naar voor wijst en niet naar boven of beneden. Ook deze piercing is geschikt voor de meeste mensen maar elke persoon is anders waardoor het kan dat ook de rook piercing niet mogelijk is…

Daith piercing

Last but not least: de daith piercing. Deze ligt onder de rook piercing, doorheen het kraakbeen aan de binnenkant van je oor. Een interessante piercing die het oor mooi siert.

Daith piercing door onze piercer Anke

Klaar om de volgende stap te zetten en een nieuwe oor piercing te plaatsen? Boek gerust een afspraak met één van onze getalenteerde piercers en hopelijk tot ziens.

boek een afspraak

 

Inksane piercing zit in Roeselare, Gent, Sint-Niklaas en Brussel.

1 reactie op “Alles over de soorten oor piercings”

  1. Pingback: 6 Piercing Trends You Can’t Miss in 2022 - Dazzling Point

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch