Conch piercing kopen

prices listed on this page are valid for maart 2023

Wat is een conch piercing?

 Een conch piercing is een soort oor piercing dat wordt gepiercet in de buitenste laag van het oor. Dit maakt het een zeer zichtbare piercing, waardoor je er zeker van kunt zijn dat iedereen je nieuwe piercing opmerkt.

Hoe wordt een conch piercing gezet?

Eerst wordt er gekeken naar de plaatsing: Waar komt hij precies te staan? Wat zijn de mogelijkheden van de plaats?

Eens beslist waar de piercing nu exact zal komen, gaat de piercer met een piercingnaald lijnrecht door het kraakbeen.

Tot slot wordt het juweeltje gestoken in je nieuwe piercing.

Hoe moet ik voor mijn conch piercing zorgen?

Zijn conch piercings pijnlijk?

Je zal tijdens het plaatsen van de conch piercing natuurlijk wel pijn voelen. De ene persoon ervaart zo goed als geen pijn, terwijl de andere verschrikkelijk veel pijn ervaart. 

Wat zijn de soorten conch piercings?

Hoe lang duurt het voordat een conch piercing geneest?

Voor de duur van een volledige genezing mag je toch al snel 6 tot 9 maanden rekenen. Iedere kraakbeenpiercing heeft ongeveer dezelfde duur nodig om te genezen. Natuurlijk verschilt dit ook van persoon tot persoon.

Welke materialen worden gebruikt voor daith piercings en waar kan ik deze vinden?

Het eerste materiaal die geschikt is voor tepelpiercings is chirurgisch staal. Dit materiaal heeft twee voordelen. Allereerst is dit een duurzaam materiaal. Ten tweede is chirurgisch staal gemakkelijk schoon te maken. Chirurgisch staal heeft aan de andere kant ook enkele nadelen. Het eerste nadeel is dat ze zwaar zijn in gewicht. Er zit ook een klein beetje nikkel in, dus bepaalde mensen kunnen allergisch zijn aan deze juwelen. 

De tepelpiercings gemaakt uit Implant grade titanium hebben ook enkele voordelen. Het is volledig hypoallergeen (100% nikkelvrij). Dat wil zeggen dat er geen allergische reactie ontstaat bij dit materiaal. Ook is dit materiaal zo hard als staal, maar licht in gewicht.

Bij ons in de fysieke winkel of de webshop vind je enkel juwelen gemaakt uit Implant grade titanium, aangezien we enkel werken met kwaliteitsvolle materialen en piercings. 

Wat is de minimum leeftijd voor een conch piercing?

Vanaf een leeftijd van 14-16 jaar kan je een conch piercing laten zetten.

Piercing bij personen jonger dan 16 jaar is verboden. Er mag echter wel een piercing worden gezet bij een minderjarige onder 16 jaar, indien zijn/haar ouders of wettelijke voogd daar hun toestemming voor hebben gegeven.

Welke soort sieraden kunnen er gebruikt worden?

Bij het plaatsen van de conch piercing zal er eerst een langer staafje (labret) gebruikt worden. Dit omdat er rekening gehouden wordt met de eventuele zwelling.

De ring voor een conch is alleen mogelijk bij een orbital piercing. Dit past niet bij iedereen zijn anatomie van het oor. Gelukkig zijn er tal van andere opties om je oor te vervolledigen.

Winkelwagen
nl_BEDutch