Een lip piercing laten zetten: dit is wat je moet weten over een labret piercing!

Een leuk piercingjuweeltje die zeker de aandacht naar je lip trekt, de labret piercing. De labret piercing is zo bekend dat liefhebbers de lip studs ook “labret” studs noemen. Maar wat is een labret piercing precies?

Wat is een labret piercing?

Een labret piercing is een gezichtspiercing die kan geplaatst worden beneden je onderste lip. Maar dat is niet de enige plaats waar een labret piercing kan geplaatst worden, je hebt er verschillende soorten. De benaming ‘labret’ is niet alleen gebruikt voor een lip piercing maar kan ook het oor betrekken. In deze blogpost bespreken we de labret lip piercings.

Wat zijn de soorten labret lip piercings?

Labret piercing

Een labret piercing is gecentreerd gelegen, onder je onderste lip. Bij de gewone labret kan je verschillende juweeltjes dragen: hoepels, circular barbells en lip studs met platte achterkant. We beginnen met het plaatsen van een groter staafje. Een lippiercing kan wel snel worden gedownsized, verwisselen naar een korter staafje, meestal al na 2 tot 3 weken. De genezingsperiode zelf zal ongeveer 6-8 weken zijn.

Side labret piercing

Dit is een piercing onder de onderste lip maar dan niet gecentreerd. Het is dan eerder tussen het midden en de mondhoek.

Vertical labret

Een verticale labret is een verticale piercing, waarvoor een gebogen staafje (gebogen barbell of banaantje) wordt gebruikt, die door het midden van je onderste lip gaat en uitgaat door de labret, onder de onderste lip.

Doet een labret piercing pijn?

De pijngrens van elke persoon is verschillend. Verrassend of niet, een lip piercing doet eigenlijk niet veel pijn. We kunnen wel zeggen dat de bovenlip piercen meer pijn zal doen dan de onderlip.

8 tips om een labret piercing te verzorgen

  • Was je handen voordat je de piercing aanraakt
  • 1-2x per dag spoelen met stromend water om korstjes weg te spoelen
  • Dagelijks onze nazorg of een steriele saline oplossing gebruiken
  • Hardnekkige korstjes kan je voorzichtig met een nat wattenstaafje verwijderen
  • Niet prutsen of draaien aan het juweel
  • Kom op tijd terug voor je downsize na 2-3 weken
  • Op de dag zelf: zo weinig mogelijk frisdranken, koffie, pikant eten consumeren maar indien je de verleiding niet kan weerstaan, of gerookt hebt, zou je het best je mond spoelen met water.
  • Spoel je mond 1x per dag met alcoholvrije mondspoeling. We verkopen deze bij Inksane Piercings voor 5 euro

Zin om een labret piercing te kopen of te laten zetten?

Op onze webshop kan je allerlei kwaliteitsvolle piercings vinden. Deze zijn trouwens nikkelvrij, wat betekent dat ze veilig zijn voor gevoelige oren en piercingsliefhebbers met een nikkelallergie.

Zin om een labret piercing te laten zetten of heb je nog vragen? Klik op de knop hieronder!

Ons aanbod voor lippiercings:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch