Ik ben zwanger: Mag ik een tepelpiercing tijdens de zwangerschap?

Een tepelpiercing is avontuurlijk en mooi om te hebben maar vaak wordt er dan ook gevraagd: heeft dit invloed wanneer ik zwanger wordt? Kan ik nog borstvoeding geven of zijn mijn melkklieren onbruikbaar? Geen zorgen, in deze blogpost vind je de antwoorden.

Mag ik een tepelpiercing laten zetten voor de zwangerschap?

Als je nog niet zwanger bent, dan is een tepelpiercing volledig oké. Ook als je nog zwanger wilt worden, is deze geen hindernis.

Mag ik een tepelpiercing laten zetten tijdens de zwangerschap?

Er worden geen nieuwe piercings gezet op zwangere vrouwen, door het gevaar van infecties en dergelijke. Een tepelpiercing moet niet maar mag wel uitgehaald worden tijdens de zwangerschap. Als het piercingsjuweeltje begint te spannen, dan moet je hem wel eruit halen. Het lichaam doorgaat veel veranderingen, waardoor het mogelijk is dat de piercing doorheen de tepel ongemakkelijk gaat voelen, dan moet je de piercing ook eruit halen.

Mag ik een tepelpiercing laten zetten na de zwangerschap?

Na de zwangerschap kan je, zoals voor de zwangerschap, nog steeds een tepelpiercing laten zetten.

Kan ik nog borstvoeding geven na een tepelpiercing?

Je kan nog steeds borstvoeding geven na het hebben van een tepelpiercing. De piercing zal er wel moeten uitgehaald worden tijdens het geven van borstvoeding.

Een tepelpiercing gaat door de melkklieren, maar dit zal ze niet stoppen tot het geven en produceren van melk. Het kan wel zijn dat er langdurig witte vlokken uit je tepel zal komen, spoel deze weg tijdens douchen.

Hoelang duurt het genezingsproces van een tepelpiercing?

Het duurt ongeveer een jaar voordat de piercing volledig genezen is. Een tepelpiercing kan zich vreemd gedragen, je tepel kan tijdens het genezingsproces heel gevoelig zijn of juist geen gevoel hebben. Alles is normaal zolang dat het geen pijn doet.

Het is wel belangrijk om gevoeligheid te onderscheiden van een infectie. Bij een tepelpiercing infectie zal de tepel warm en gezwollen aanvoelen. Er is mogelijkheid tot groene etter en extreem veel pijn: bijvoorbeeld wanneer je de tepel niet aanraakt en je je hart erin voelt kloppen.

Meer weten over tepelpiercings? Klik hier om onze algemene blog te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch