Navelpiercing kopen

prices listed on this page are valid for mei 2024

Meer info nodig over een navelpiercing kopen?

Wij beantwoorden hieronder enkele vragen die je mogelijks zou kunnen hebben rond het zetten en kopen van navelpiercings, dus lees gerust verder!

Wat zijn de kenmerken en eigenschappen?

Welke soorten juwelen zijn er voor een navelpiercing?

De piercing die wij altijd gebruiken voor een navelpiercing is een gebogen juweeltje, een gebogen barbell (staafje) of banaantje. Er zal eerst naar de buik worden gekeken om te zien wel juweeltje er kan gebruikt worden.

Er zijn enkele soorten. Bij een open navel kan het erin hangen. Terwijl bij een minder open gaan we eerder gaan voor een steentje. Wanneer de buik zich vouwt is het eerder een floating navel piercing. Op deze manier is het steentje altijd zichtbaar doordat hij boven de navel zit.

Slechts 30% van de mensen die een navelpiercing willen, hebben een juiste anatomie van de buik. Want als de buik te plat is bij het plaatsen van de piercing, dan zal het juweeltje snel uitgroeien.

Wat is zijn de maten die worden gebruikt voor een navelpiercing?

De standaardmaten van navelpiercings variëren tussen de 8 mm en 14 mm.

Dit is afhankelijk van het type piercing dat je koopt, maar meestal liggen deze piercings in een bereik van 8-14 mm.

Het zetten van een navelpiercing biedt veel verschillende opties voor mensen om hun persoonlijkheid te uiten.

Als je voorkeur gaat naar een eenvoudige navelpiercing of je wilt iets unieks, er is altijd wel een geschikte optie te vinden.

Welke materialen zijn geschikt voor navelpiercings?

Bij Inksane gebruiken wij enkel Implant grade titanium,  door zijn vele voordelen: het is volledig hypoallergeen (100% nikkelvrij), het is zo hard als staal, maar licht in gewicht.

Een tweede optie is chirurgisch staal,  maar dit heeft enkele nadelen, en word daarom niet door ons gebruikt:  zwaar van gewicht, en er zit ook een klein beetje nikkel in waardoor die juwelen niet goed zijn voor mensen met een allergie.

Omdat we werken met kwaliteitsvolle materialen en piercings, ga je bij ons in de fysieke winkel of de webshop  dus enkel juwelen vinden die uit Implant grade titanium gemaakt zijn. 

 

Wat is de kostprijs van een navelpiercing?

De prijs van een navelpiercing is €35 excl. het juweel.

De prijs van juwelen starten bij de prijs van €15. Je kan de juwelen vinden in 1 van onze shops of in onze webshop. 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn navelpiercing kan verwisselen?

Als de piercing goed geneest, kan je na 12 weken het juweeltje wisselen. Wanneer je merkt dat het genezen toch niet zo goed verloopt, wacht dan nog een tijdje om te wisselen.

Hoe moet ik voor mijn navelpiercing zorgen?

Vanaf welke leeftijd is een navelpiercing toegestaan?

Deze piercing kan je al laten plaatsen vanaf de leeftijd van 16 jaar.

 
DSC09312(1)

Zijn navelpiercings pijnlijk?

De pijn die je voelt bij het plaatsen van een navelpiercing verschilt van persoon tot persoon. Je zal altijd wel een prik voelen van de naald die in de huid wordt gestoken. Daarna ervaar je ook wat druk van het juweeltje die dan wordt geplaatst. Maar dat vergeet je snel als je dan het resultaat ziet.

Wat moet ik doen als mijn navelpiercing ontstoken raakt?

Wanneer je navelpiercing warm en gezwollen is, zal de piercing ontstoken zijn. Je moet je piercer contacteren wanneer er sprake is van groen of gele etter en je intense pijn ervaart eraan zonder het aan te raken.

Ontstekingen kunnen bij alle piercings voorkomen.

Kun je zwemmen als je net een navelpiercing hebt?

Het is aan te raden om zeker 6 weken te wachten voor je gaat zwemmen. Want in het zwembad staat er stilstaand water en zit er ook nog eens chloor. Beide zijn namelijk slecht voor het genezingsproces.

Winkelwagen
nl_BEDutch