Piercings voor je neus: namen en tips

De neuspiercing is een echte eyecatcher en één van de meest geplaatste piercings. Informeer je goed vooraleer je besluit om dit pareltje te laten zetten. Er zijn echter verschillende soorten neuspiercings en de nazorgbehandeling is van uiterst belang.

Wat zijn alle neuspiercing namen en soorten?

Je hebt verschillende soorten van de neuspiercing. We bespreken ze in volgende paragrafen.

Neusvleugelpiercing. Een neusvleugelpiercing wordt vanzelfsprekend geplaatst in de vleugels van de neus. Dit kan zowel rechts en/of links. Je kunt een stud of ringetje dragen. Bij Inksane beginnen we altijd met een staafje en nooit met een ringetje. De reden hiervoor is om irritatiebubbels te voorkomen. Als het scharnier van het ringetje door een verse wonde draait kan dit irritatiebubbels veroorzaken, iets waar een nostril erg gevoelig aan is. Een neusvleugelpiercing wordt ook een nostril of neusgatpiercing genoemd. Twee piercings op dezelfde zijvleugel van de neus heet een dubbele nostril.


Septum. De septum wordt geplaatst in het tussenschot (de septum) van je neusgaten. Als je eens voorzichtig voelt aan dat tussenschot van je neus, voel je het kraakbeen met daaronder een zachter velletje. Dat zachter velletje heet men de sweet spot. De sweet spot is het ideale punt om te piercen. Iedereen heeft een sweet spot maar het is niet altijd even gemakkelijk om die te vinden. Het kan ook zijn dat de sweet spot niet groot genoeg is of te hoog zit. Als dat voorvalt, weigeren we om te piercen bij Inksane wegens een incorrecte anatomie. Een groot voordeel aan een septumpiercing is dat je het juweel gemakkelijk kunt verbergen.

Rhino/neushoorn. De Rhino piercing wordt door het puntje van de neus geplaatst. Dit wordt in de meeste gevallen verticaal gestoken.

Bridge/brug. Wordt ook wel oppervlaktepiercing/surfacepiercing of Earl piercing genoemd. Het wordt zo genoemd omdat het onder de oppervlakte van een (min of meer) vlak stuk van de huid wordt geplaatst. Een bridge piercing wordt gestoken bovenaan de neus, tussen de ogen. Het is de overgang van de neus naar het voorhoofd en het trekt onmiddellijk de aandacht! Bij een surface piercing is de kans groter dat de piercing uitgroeit dan bij andere piercings. In de meeste gevallen wordt de piercing horizontaal gestoken. Het kan ook verticaal maar dit is gecompliceerder.

Nassalang. De nassalangpiercing gaat door de neusvleugels en het septum (tussenschot van de neusgaten). Het lijkt alsof iemand een piercing heeft aan zowel de linkerkant als rechterkant van de neus. Dit is een piercing die niet veel gevraagd wordt. Aangezien de sieraad door de neusvleugels en het septum gepiercet moet worden, kan dit pijn met zich meebrengen.

Wat als je meerdere piercings tegelijk wilt zetten?

Bij ons kan je per afspraak tot drie piercings tegelijk zetten, afhankelijk van de plaats(en) waar je de piercings wilt. Onthoud hierbij dat het lichaam tijd nodig heeft om te genezen. Mocht je meer dan drie piercings op hetzelfde moment zetten, is er een grotere kans op complicaties achteraf.

Hoe moet je een neuspiercing losdraaien?

Opgelet, wissel je neuspiercing pas als hij 100% genezen is! Dit is van belang zodat er geen irritatie of infectie ontstaat. Was altijd je handen voor het losmaken van de piercing. Zo houd je de bacteriën weg. Het is afhankelijk van een klik- of draaisysteem hoe je de piercings losmaakt. Bij de neuspiercing heb je een piercing met een staafje of met een bolletje.

Neuspiercing staafje met platte achterkant

Een staafje of ook wel labret piercing genoemd is een piercing met een platte achterkant. Je neemt de piercing langs de platte achterkant vast met je duim en wijsvinger. Vervolgens draai je het piercingballetje (of ander juweeltje) voorzichtig tot de piercing los is.

Neuspiercing bolletje

Bij een piercing met een balletje is het altijd grotendeels draaien. Je neemt de piercing langs achter en voor vast met je duim en wijsvinger en draait voorzichtig het balletje tot de piercing los is. Maar, er is maar één soort piercing met balletje dat een kliksysteem heeft en dat is bij de neusvleugel. Je neemt de piercing op dezelfde methode vast. Maar in de plaats van het los te draaien ga je hier de piercing voorzichtig losklikken. Lukt het niet om de piercing los te maken? Kom langs bij onze shop en we helpen je verder.

Hoe moet je een neuspiercing schoonmaken?

Het is belangrijk om de neuspiercing voldoende en correct te reinigen aangezien de piercing gevestigd is op een plaats waar veel bacteriën voorkomen. Volg daarom zorgvuldig de instructies van de nazorgbehandeling die je meekrijgt. We raden aan om het schoonmaakmiddel Neilmed te gebruiken. Neilmed is een sterk schoonmaakmiddel met een zoutoplossing voor piercings en heeft een gepatenteerde spuitbus die ervoor zorgt dat de inhoud steriel blijft. Neilmed brengt de PH waarde van het lichaam meer in balans zodat de genezing vlotter gaat. Het is aanbevolen om het middel niet meer dan tweemaal per dag te gebruiken. Als je het teveel gebruikt, zal de huid rondom de piercing gaan uitdrogen. Wij raden het product aan omdat je met de spray rechtstreeks op de piercing kunt spuiten door de fijne nevel van het product. Zo hoef je geen wattenstaafje te gebruiken en voorkom je verdere wondjes. De grootste piercingvereniging in de wereld, de Association of Professional Piercers (APP) in de Verenigde Staten, beveelt deze piercing spray aan. Het middel is te verkrijgen in onze fysieke tattoowinkel en webshop.

Tips voor een goeie neuspiercing verzorging

 • Was je handen voor je je piercing aanraakt
 • Vermijd druk op je nieuwe piercing en slaap er niet op
  Door druk op je piercing te zetten kan deze scheef groeien en irritatiebubbels krijgen
 • 1x per dag spoelen met stromend water om korstjes en restjes (zoals make-up) weg te spoelen, optioneel maximum 2x
  per dag met onze nazorg of een steriele saline oplossing
 • Hardnekkige korstjes kan je voorzichtig met een nat wattenstaafje verwijderen. Let hierbij op dat
  je het juweel niet teveel raakt
 • Niet prutsen of draaien aan het juweel
 • Kom op tijd terug voor je downsize (na 6 tot 8 weken)
 • 4 tot 8 weken NIET baden, onder de zonnebank of de sauna in

Is je neuspiercing ontstoken?

De neuspiercing is één van de meest gezette piercings. Als de (neus)piercing op de juiste manier wordt gezet met de juiste materialen is er weinig kans op een infectie. Toch is de kans groter bij een piercing door de neusvleugel omdat het een plaats is waar veel bacteriën voorkomen. Het is belangrijk dat de lengte van het juweel telkens lang genoeg is zodat het kan rekening houden met de zwelling. De lengte is afhankelijk van het lichaamsdeel. Laat je piercing altijd piercen en niet schieten met een gun/pistool! Bij het schieten wordt er een juweel gebruikt dat telkens dezelfde lengte heeft en houdt zo geen rekening met de zwelling. Er wordt een slotje opgeduwd dat moeilijk te reinigen is en dat kan ervoor zorgen dat de naald in het gepiercete deel ingroeit en infecteert.

Je herkent een ontstoken piercing aan de volgende symptomen:

 • De huid rondom de piercing staat rood staat en doet pijn
 • Het is opgezwollen, staat dikker dan normaal
 • De piercing kan een onaangename geur afgeven
 • Je hebt hartkloppingen
 • In het slechtste geval kan je koorts maken

Een andere oorzaak van een ontstoken piercing is slechte hygiëne en het onvoldoende schoonmaken. Volg altijd nauwkeurig de instructies na van de nazorgbehandeling die je meekrijgt. De kwaliteit van het juweel (bv. een plastieken stretch) heeft er ook mee te maken. Als het juweel een slechte kwaliteit heeft, gaat het lichaam het plastiek aanvreten en dat begint te stinken. Ben je niet 100% zeker of de piercing ontstoken is en/of je weet niet wat je moet doen? Contacteer de shop waar je hem liet plaatsen en zij helpen je verder.

Waar is er een (online) piercing shop voor neuspiercings?

In de shop en webshop van Inksane kan je neuspiercings van goedgekeurde materialen aankopen. We verkopen uitsluitend nikkelvrije en loodvrije juwelen. We raden aan om een neuspiercing bij ons aan te kopen. Zo ben je gegarandeerd van allergieën, ontstekingen en het verkleuren van de juweel. Neem een kijkje op de website of kom eens langs in onze shop. Wij helpen je met plezier verder met vragen en je aankoop.

Hoeveel kost een neuspiering?

Het plaatsen van een piercing in de neusvleugel/neus kost bij ons 35 euro exclusief het juweel. De juwelen starten vanaf 15 euro. De prijzen blijven hetzelfde in de webshop als de fysieke shop. Je krijgt een gratis check-up van de piercing als hij bij ons gezet is. Is hij niet bij ons gezet? Dan betaal je 10 euro. Het is niet mogelijk een neuspiercing te laten plaatsen bij ons met een juweel dat ergens anders is aangekocht.

We raden aan om de neuspiercing bij ons te laten plaatsen. Bij Inksane zijn er gespecialiseerde piercesters aanwezig met jarenlange ervaring. We werken met steriele materialen en gaan voorzichtig te werk. Je krijgt de juiste instructies mee voor de nazorgbehandeling en je kunt altijd contact opnemen of langskomen voor vragen. Maak een afspraak met de onderstaande knop en wij kijken alvast uit naar je komst!

Bekijk hier onze juwelen voor neuspiercings

2 reacties op “Piercings voor je neus: namen en tips”

 1. Beste,
  Wordt een septumpiercing altijd gezet met een hoefijzer model?
  Ik las namelijk dat je de eerste maanden geen andere mag insteken maar werk als kinderverzorgster en zo’n hoefijzer zie je wel erg goed. Kan hij ook geplaatst worden met direct een klein ringetje zodat hij zo min mogelijk opvalt?
  Alvast bedankt

  1. Anke Labaere

   Beste

   Een septumpiercing kan met een hoefijzer worden gezet, of met een doorlopende ring. Een heel klein ringetje is niet mogelijk vanaf het begin omdat er ruimte op de ring moet worden gelaten om eventuele zwelling van de neus op te vangen en problemen te vermijden. Als je tijdens het genezingsproces van ongeveer 5 weken wil dat je piercing niet teveel opvalt, kan je dit wel aangeven zodat we een hoefijzertje kunnen plaatsen die je naar boven kan draaien. Zo kan je je piercing wel verstoppen tot deze voldoende genezen is en we een kleiner, minder opvallend ringetje kunnen plaatsen. Maak gerust een afspraak als je de piercing wil.

   Met vriendelijke groet
   Inksane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch