Alles over (extra) gaatjes laten schieten

Een gaatje laten schieten met een schietpistool of een piercing gun is een veelgebruikte methode. Echter zijn er veel nadelen aan verbonden zoals ontstekingen en het beschadigen van het kraakbeen. Wil je graag een (extra) gaatje? Laat je gaatje piercen met een steriele naald bij Inksane door één van onze piercesters. Zo ben je verzekerd van een professionele aanpak!

Wat is een oorlelpiercing?

Een oorlelpiercing of ook wel een lobepiercing genoemd is een piercing geplaatst in het lelletje van je oor waarbij geen kraakbeen aanwezig is. Er is veel verwarring tussen een oorbel en een oorpiercing desondanks het in principe hetzelfde betekent.

Oorlelpiercing - Alles over (extra) gaatjes laten piercen bij Inksane Piercingstudio
Oorlelpiercing

Meerdere oorbellen naast elkaar

Afhankelijk van het juweel, kan je tot wel zes oorbellen op eenzelfde oorlel plaatsen als je oorlel groot genoeg is! Denk maar aan ‘stacked lobes’; piercinggaatjes gemaakt boven al een reeds gemaakt gaatje. In onze piercingshop beslis je samen met de piercesters waar je het extra gaatje graag wilt. Vervolgens wordt de oorlelpiercing gepiercet met een steriele naald. Daarna krijg je uitgebreide instructies mee voor de nazorgbehandeling. Hou er rekening mee dat het lichaam tijd nodig heeft om te genezen. We raden aan om niet meer dan drie piercings op hetzelfde moment te laten zetten. Door hierbij geen rekening te houden, kunnen er ontstekingen ontstaan. Neem gerust een kijkje op onze website naar ons team en de do’s en don’ts voor een mooie en gezonde piercing.

Is een tweede gaatje een piercing?

Elk gaatje in de oorschelp, en dus je oorlel is een piercing. Als het nu om je eerste, tweede of derde gaatje gaat. In het algemeen wordt een gaatje in de oorlel niet gezien als een ‘echte’ piercing maar in theorie is het dat wel. Een eerste of tweede gaatje wordt bij veel kinderen al op een jonge leeftijd geplaatst in de oorlel. Bij Inksane zijn alle kinderen vanaf vier jaar welkom om een gaatje (of gaatjes) te laten zetten in de oorlel. Belangrijk hierbij om te weten is dat een oorlel pas klaar is om te piercen rond de leeftijd van vier jaar. Op die leeftijd vervormt het oor van het kind niet meer in grote mate en kan het geen kwaad. Alsook zijn kinderen van die leeftijd al wat bewuster van wat er gebeurt en kunnen ze ons en de ouders aangeven als ze eentje willen of niet!

Heb je een bultje/bolletje in je oorlel?

Heb je een bultje/bolletje in je oorlel? - Inksane Piercingshop
Irritatiebubbel

Een bolletje of een bultje wijst op een irritatiebubbel. Hoe komt dit? Je krijgt dit onder andere door met je piercing te blijven haperen aan iets, op een kraakbeenpiercing te slapen of er op een andere manier regelmatig druk op te zetten. Een irritatiebubbel ontstaat ook door slechte kwaliteit van juwelen of door restanten die blijven hangen aan het oor zoals shampoo of make-up. Het is dus belangrijk om zo weinig mogelijk aan je piercing te komen en het goed schoon te maken (met stromend water of een schoonmaakmiddel zoals Neilmed). Een irritatiebubbel krijg je meestal vooraleer een ontsteking optreedt.

Heb je een irritatiebubbel? Kom langs bij ons en samen met een gerichte aanpak kijken we naar wat precies aan het irriteren is. Door meestal de oorzaak van de irritatie weg te nemen (bijvoorbeeld stoppen met er op te slapen) verdwijnt de bubbel van zelf.

Wat is de prijs om gaatjes te laten schieten?

Veel mensen schrikken van naalden en willen geen grote bedragen uitgeven om een gaatje te laten steken. Iets wat volledig terecht en verstaanbaar is. Een gaatje laten schieten is goedkoper dan een gaatje laten piercen. Je kunt dus al snel denken waarom een schietpistool nog veel gebruikt wordt bij juweelzaken of onprofessionele piercingzaken, denk je niet? Ze halen er nog steeds hun winst uit terwijl jij uiteindelijk de pineut bent.

Er wordt niet (genoeg) steriel gewerkt waardoor je een grotere kans hebt op infectie en letsel. Het is ook pijnlijker en kinderen kunnen er een groter trauma aan over houden. Deze klachten zijn veel voorkomend bij een schietpistool en kunnen lang aanhouden. Om niet te vergeten dat ze verschrikkelijk vervelend zijn en je uiteindelijk een grotere prijs betaald dan een gaatje laten piercen. Je zal eventuele medicatie of extra verzorgingsproducten moeten aankopen en dat kostplaatje kan oplopen. Met een piercingnaald heb je deze nadelen niet! In tegendeel, er zijn absoluut 0 nadelen. Het is de veiligste keuze en je hebt er ook geen verdere kosten meer aan als je de nazorgbehandeling goed opvolgt.

Bij Inksane kost een gaatje piercen in één oorlel 30 euro. Voor beide oorlellen (1 links en 1 rechts) is de kostprijs 45 euro. Het juweel is niet inbegrepen. De juwelen zijn aan te kopen in onze fysieke shop of webshop en starten vanaf 15 euro. Je kunt ook een nazorgbehandeling aankopen die we sterk aanbevelen. De prijs voor het product start vanaf 10 euro.

2 reacties op “Alles over (extra) gaatjes laten schieten”

 1. Susan Broens

  Mijn dochter vaan 16, heeft een 2e gaatje laten pierce en nu heeft ze de weer knopjes uit gedaan en gewone oorbelletjes ingedaan en der 2e graatjes gaan zweren.
  Wat nu te doen en wat is het beste spul wat ze kan gaan gebruiken om de zweren te behandelen.
  Wij hebben wat tips nodig hiervoor, vandaar mijn vraag.

  1. Anke Labaere

   Hi Susan

   Hoe lang na het piercen heeft je dochter het juweeltje gewisseld? We raden aan om hier zeker een 10-tal weken mee te wachten. De kwaliteit van de nieuwe oorbel speelt ook een rol en kan voor problemen gaan zorgen als dit bijvoorbeeld chirurgisch staal of zilver is. Je kan altijd proberen om wat oogzalf aan te brengen 2x per dag, dit zal een verschil maken. Ook zeker elke dag goed blijven spoelen onder stromend water. Je bent natuurlijk ook altijd welkom om langs te komen bij een van onze piercers zodat zij dit voor je dochter kunnen bekijken en gericht advies kunnen geven.

   Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch