Piercings voor medische redenen: Daith piercing tegen migraine

Daith piercing bij migraineaanvallen

De daith piercing is een fantastisch mooie piercing. Maar helpt het ook tegen migraineaanvallen? Een terechte vraag, want er bestaat nog steeds veel onduidelijkheid over het onderwerp en vanzelfsprekend zoek je alle oplossingen af om de pijn te verlichten. Kom in dit blogbericht te weten of het een fabeltje is of niet.

 

Inksane zit in Roeselare, Gent, Brussel en Sint-Niklaas

 

Wat is een daith piercing?

Daith piercing Inksane

 

Daith piercing Inksane

De daith piercing wordt geplaatst in het kleine stukje kraakbeen net boven de gehoorgang. Doordat de piercing in het harde kraakbeen wordt geplaatst is het belangrijk om de instructies voor de nazorgbehandeling goed op te volgen. Anders kan de geneesperiode langer duren en kunnen er complicaties opduiken. Denk maar aan een infectie en een eventueel litteken. De geneesperiode varieert meestal rond een achttal maanden. Het is geen gemakkelijke piercing om te verzorgen en te laten genezen dus je moet veel geduld hebben. De daith piercing is heel erg gevoelig aan druk en irritatiebubbels. Je kunt de bubbels niet makkelijk op je eentje opmerken omdat je je eigen daith moeilijk kunt zien. Daardoor is het meestal te laat en zijn de bubbels te ver gevorderd om ze nog weg te krijgen. We raden aan om een partner of vriend(in) dikwijls te laten kijken naar de piercing. Zo kunnen zij zien of er geen bubbels of korstjes groeien aan de piercing.

Helpt de daith piercing tegen migraine?

Migraine, een aanval van erge hoofdpijn die tot drie dagen kan duren waarbij je uiterst gevoelig bent voor licht en geluid met soms misselijkheid en overgeven. Op onze vloer krijgen we vaak de vraag of een daith piercing helpt tegen die migraineaanvallen. Helaas is het antwoord teleurstellend. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het helpt. Mocht het effectief helpen, zou de piercing geplaatst worden in de medische wereld en dat gebeurt niet. Het is een ondraaglijke hersenaandoening die grotendeels enkel te helpen valt met medicatie.

Er wordt beweerd dat het helpt: hoe kan dit?

Velen doen het toch; een daith piercing plaatsen omdat ze denken dat het helpt. In de eerste paar weken wordt er dan ook beweerd dat het helpt. Waar die gedachte vandaan komt, schuilt achter twee redenen. De eerste reden is omdat er op een paar mm van het punt waar de daith geplaatst wordt, een accupunctuurpunt zit dat verlichting zou geven tegen migraine. Door de zwelling van het piercen wordt dat punt gestimuleerd en zou het even verlichting kunnen geven. Als de zwelling weg is, is de druk weg en start je terug vanaf nul. De tweede reden is het fenomeen van het placebo-effect en speelt zich af op psychologisch vlak. Door geloofwaardigheid en positieve verwachtingen wordt de pijn verlicht van een behandeling die in feite niet werkt. Maar, door overtuiging ontstaat er indirect via de hersenen een effect waardoor het lijkt te helpen. Dat is niet van lange duur en is er ook niet altijd. Migraine is een hevige hersenaandoening die niet te onderschatten is.

Een daith piercing plaatsen bij Inksane

Een daith piercing wordt bij ons door één van onze professionele piercesters geplaatst. Neem gerust een kijkje op de website om ons team met high-end piercers te leren kennen.

Werkwijze

De eerste stap is kijken naar de anatomie van het oor. Soms is het niet mogelijk om een daith piercing te plaatsen als de plaats niet breed genoeg is. De tweede stap is het juweeltje kiezen (te verkrijgen in onze fysieke shop en webshop). De juwelen die bij Inksane gebruikt worden, hebben de beste kwaliteit. We gebruiken enkel titanium, Implant grade of minstens 14K goud. De materialen bevatten nikkelvrije hypoallergene grondstoffen waar de kans klein is dat je een allergische reactie vertoont. Het verkleurt niet en behoudt lang zijn glans. Vervolgens wordt het juweeltje steriel gemaakt. Tijdens de sterilisatie van het juweel, wordt het materiaal klaargelegd en geeft de piercer uitleg over de nazorgbehandeling. Een goede nazorg is noodzakelijk voor en goede en vlotte genezing, iets wat velen onderschatten. De laatste, grote stap is het oor steriel maken door het schoon te maken en vervolgens de piercing te plaatsen terwijl de klant gerustgesteld en rustig neerligt.

Kostprijs

Je betaalt bij Inksane 35 euro om een daith piercing te plaatsen. Het juweel is niet inbegrepen. De juwelen starten vanaf 15 euro en zijn te verkrijgen in onze fysieke shop en webshop. Je kunt ook een nazorg product aankopen bij ons dat we sterk aanbevelen. Je hebt keuze tussen een kleine of grote fles en de prijs start voor dit product vanaf 10 euro. Het product dat we aanbevelen is Neilmed. Neilmed is een sterk schoonmaakmiddel voor piercings en heeft een gepatenteerde spuitbus die ervoor zorgt dat de inhoud steriel blijft. Neilmed brengt de PH waarde van het lichaam meer in balans zodat de genezing vlotter gaat.

Wil je graag een daith piercing plaatsen om esthetische redenen of heb je nog vragen over dit onderwerp? Dan ben je bij ons zeker meer dan welkom! Aan de hand van onderstaande button kan je een afspraak maken. Je kunt ook altijd langskomen zonder afspraak. Tot binnenkort?

 
 

Inksane zit in Roeselare, Gent, Brussel en Sint-Niklaas

Ons aanbod aan Daith juwelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch