Piercing opnieuw doorprikken na het dichtgroeien

Een piercing groeit dicht wanneer het juweel te vroeg wordt uitgehaald in de voorziene genezingsperiode of als je het te lang uithaalt na de genezingsperiode. Velen denken dat het een goed idee is om het gaatje op eigen houtje te doorprikken, maar dat is het niet. Kom in deze post te weten waarom.

Een piercing opnieuw laten zetten

Het is mogelijk om een piercing te laten herplaatsen op dezelfde plaats op één voorwaarde: het oude gaatje moet daadwerkelijk genezen zijn. Bij Inksane wordt er gekeken naar de periode dat de piercing er heeft in gezeten. Was het een verse piercing die te vroeg werd uitgehaald? Reken dan een drie- tot viertal maanden voor dat we de piercing opnieuw laten zetten. Was het een piercing van enkele weken oud? Dan moet de piercing er een jaar uit zijn vooraleer we zullen herpiercen.

Mag je zelf een deels dichtgegroeide piercing doorprikken?

Wij raden af om het gaatje zelf te doorprikken om de volgende redenen:

 • Je hebt niet de juiste materialen zoals een piercingnaald om het gaatje veilig te doorprikken
 • Je kunt de materialen niet (voldoende) steriliseren waardoor er veel bacteriën aanwezig zijn en dat zorgt voor eventuele infecties
 • Informatie van het internet klopt niet 100%
 • Zonder ervaring kan je het gaatje verkeerd of scheef doorprikken
 • Door je eigen piercing te doorprikken kan het pijnlijker aanvoelen
 • Je hebt geen goed zicht op de piercing, een buitenstaander heeft dat wel

Laat een deels dichtgegroeid gaatje doorprikken door een professional. Zo heb je zekerheid dat het op de juiste wijze gebeurt en voorkom je mogelijke infecties. Bij Inksane gaan we zorgvuldig en efficiënt te werk. We controleren, reinigen en verzorgen de piercing met de juiste steriele materialen. Neem zeker een kijkje op onze website en maak kennis met ons team high-end piercesters!

Dichtgroeien van piercings

Een piercing in de genezingsfase is nog steeds een ‘open’ wonde. Het lichaam moet zich aanpassen aan de piercing en dat duurt een tijdje. Laat je lichaam de wonde genezen en houd je aan de voorziene genezingsduur en nazorgbehandeling. Pruts er zo min mogelijk aan en haal hem niet uit (voor een langere periode). Doe je dat wel, kan de piercing op sneltempo helemaal dichtgroeien. Het is afhankelijk van persoon tot persoon en piercing tot piercing in welke snelheid een piercing dichtgroeit. Dat is niet te voorspelen op voorhand. Sommige piercings genezen eenmaal sneller dan andere.

Is je piercing genezen en jonger dan 1 jaar? Dan mag je de piercing uithalen voor max een dag. Niet langer, anders groeit hij hoogstwaarschijnlijk dicht. Is je piercing ouder dan 1 jaar? Dan kan je de piercing voor een langere periode uithalen. Maar weet dat een piercing afhankelijk van de plaatsing altijd kan dichtgroeien als het juweel er lang niet in zit. Een lippiercing kan bijvoorbeeld na 1 week zonder juweel al helemaal dichtgegroeid zijn! Is het gaatje niet dicht maar gekrompen? Trek het gekrompen gaatje uit met glijmiddel op waterbasis en het juweel zal terug passen.

Door omstandigheden, bijvoorbeeld voor school of werk, kan het zijn dat je de piercing moet uithalen (tijdens de genezingsfase). Een alternatief juweel om te voorkomen dat het gaatje dichtgroeit is een piercing retainer. Piercing retainers zijn onzichtbare piercings. Retainers worden ook gebruikt voor momenten waar je geen metaal mag dragen zoals tijdens operaties of andere medische onderzoeken.

Wil je advies over een (deels) dichtgegroeid gaatje of wil je een nieuwe piercing laten zetten? Wij ontvangen je graag met open armen in onze shop! Maak een afspraak aan de hand van de onderstaande knop en wie weet tot snel!

11 reacties op “Piercing opnieuw doorprikken na het dichtgroeien”

 1. chiara savarese

  ik heb mijn navel laten doorprikken bij een proffesioneel alleen ben vergeten te vragen wat nu een beetje de helingstijd is

  1. Anke Labaere

   Hi Chiara

   Als je piercer je navel effectief herpiercet heeft (met een naald dus) dan is de helingstijd gelijkaardig of misschien zelf enkele weken langer dan de eerste keer. Dit wil zeggen: 6 tot 8 weken extra voorzichtig zijn, goed spoelen en een 9-tal maanden tot dit 100% genezen is. Het kan een klein beetje langer duren omdat dit een tweede keer piercen was dus is er sprake van wat littekenweefsel.
   Als de piercing terug opengemaakt werd (dus een beetje opgerekt omdat het gaatje gekrompen was maar niet helemaal dicht), dan ligt de genezingstijd rond de 4 tot 6 weken.
   Hou er hier rekening mee dat dit algemene richtlijnen zijn, elk lichaam is verschillend. Kom gerust eens langs als het te lang zou duren naar je mening of wat meer advies wil :)

   Groetjes
   Anke
   Inksane Roeselare

 2. Ik heb mijn navelpiercing er moeten uithalen omdat die niet gepierced was in overeenstemming met mijn anatomie (mijn buik vouwt in mn navel en ik heb geen ‘lipje’). Hoe lang moet ik wachten om een floating navel piercing te zetten bij jullie (als dit kan met mijn anatomie)?

  1. Anke Labaere

   Hi Loïs

   Dit hangt er een beetje van af hoe lang je je navelpiercing hebt gehad voor je deze eruit haalde. Was deze al volledig genezen? Dan zal je een jaartje geduld moeten hebben voor we veilig kunnen herpiercen. Had je deze nog maar pas (enkele weken)? Dan volstaat het om dit een 8-tal weken te laten genezen.

   Sowieso zullen we je anatomie even moeten checken op voorhand, want een floating navel zonder “lipje” kan ook riskant zijn. Natuurlijk kunnen we dit niet vanop afstand beoordelen dus kom gerust eens langs bij 1 van onze piercers :)

   Tot binnenkort!
   Groetjes
   Anke

   1. Hi!
    Dankje voor je reactie! Ik had de piercing 3 maand, maar eigenlijk totaal niet genezen. Het was ook aan het rejecten… :/.

 3. Hoii,

  Ik had mijn tongpiercing 4 jaar, moest hem uitdoen voor een operatie maar nu krijg ik hem niet meer in, wat is jullie advies? en doet het meer pijn om hem een 2e keer te laten zetten?

  1. Anke Labaere

   Hi

   Afhankelijk van hoe lang je piercing er nu al uit is, is het wel mogelijk dat deze nog niet volledig dicht is. Het gaatje zal zeker wat gekrompen zijn, maar een piercer heeft de juiste materialen om dit veilig wat op te rekken en je piercing terug in te brengen. We kunnen dit natuurlijk niet garanderen want een tong geneest heel snel. Als het gaatje inderdaad al terug is dichtgegroeid zal je een 6-tal maanden geduld moeten hebben voor we veilig terug kunnen herpiercen. Dit kan wat gevoeliger zijn omdat we dan door littekenweefsel zullen moeten piercen. Kom gerust langs bij een van onze piercers, we bekijken dit graag voor je.

 4. Hoi
  Ik heb m’n piercing nu 7 maanden hij was na 3 maanden alweer mooi geheeld, na 4 maanden heb ik hem verwisseld toen heb ik hem na een paar weken onder m’n zadel laten haken en toen is die een beetje uitgescheurd. Ik heb toen m’n originele piercing er weer in gedaan zodat die goed kon helen. Dat is helaas nooit gebeurd en hij is scheef gaan zitten.. Nu heb ik hem vandaag weer ergens achter laten haken en is die nog verder uitgescheurd. Nu vroeg ik mij af hoe lang ik zou moeten wachten om hem opnieuw te laten piercen als ik hem er over een week uit zou halen

  1. Anke Labaere

   Hallo

   Over welke piercing zou dit gaan?
   Als deze doorgescheurd is, dan zal dit zelden vanzelf terug goed komen. Als je je piercing eruit haalt kunnen we deze na een jaar herpiercen.

   Groetjes
   Inksane

 5. Ik heb mijn neuspiercing nu 3 weken en vannacht is ie eruit gevallen. Nu lijkt het gaatje dicht te zijn. Ik krijg hem er niet meer doorheen. Wat kan ik doen?

  1. Anke Labaere

   Hoi

   Het beste wat je kan doen is zo snel mogelijk naar een piercer gaan, een piercer heeft het juiste materiaal om je piercing er terug veilig in te steken. Je gaatje zal nog niet dicht zijn, maar vermoedelijk wel al gekrompen waardoor het inderdaad moeilijk kan zijn om het juweel zelf terug te plaatsen.

   Met vriendelijke groet
   Inksane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch