Piercing opnieuw doorprikken na het dichtgroeien

Een piercing groeit dicht wanneer het juweel te vroeg wordt uitgehaald in de voorziene genezingsperiode of als je het te lang uithaalt na de genezingsperiode. Velen denken dat het een goed idee is om het gaatje op eigen houtje te doorprikken, maar dat is het niet. Kom in deze post te weten waarom.

Een piercing opnieuw laten zetten

Het is mogelijk om een piercing te laten herplaatsen op dezelfde plaats op één voorwaarde: het oude gaatje moet daadwerkelijk genezen zijn. Bij Inksane wordt er gekeken naar de periode dat de piercing er heeft in gezeten. Was het een verse piercing die te vroeg werd uitgehaald? Reken dan een drie- tot viertal maanden voor dat we de piercing opnieuw laten zetten. Was het een piercing van enkele weken oud? Dan moet de piercing er een jaar uit zijn vooraleer we zullen herpiercen.

Mag je zelf een deels dichtgegroeide piercing doorprikken?

Wij raden af om het gaatje zelf te doorprikken om de volgende redenen:

  • Je hebt niet de juiste materialen zoals een piercingnaald om het gaatje veilig te doorprikken
  • Je kunt de materialen niet (voldoende) steriliseren waardoor er veel bacteriën aanwezig zijn en dat zorgt voor eventuele infecties
  • Informatie van het internet klopt niet 100%
  • Zonder ervaring kan je het gaatje verkeerd of scheef doorprikken
  • Door je eigen piercing te doorprikken kan het pijnlijker aanvoelen
  • Je hebt geen goed zicht op de piercing, een buitenstaander heeft dat wel

Laat een deels dichtgegroeid gaatje doorprikken door een professional. Zo heb je zekerheid dat het op de juiste wijze gebeurt en voorkom je mogelijke infecties. Bij Inksane gaan we zorgvuldig en efficiënt te werk. We controleren, reinigen en verzorgen de piercing met de juiste steriele materialen. Neem zeker een kijkje op onze website en maak kennis met ons team high-end piercesters!

Dichtgroeien van piercings

Een piercing in de genezingsfase is nog steeds een ‘open’ wonde. Het lichaam moet zich aanpassen aan de piercing en dat duurt een tijdje. Laat je lichaam de wonde genezen en houd je aan de voorziene genezingsduur en nazorgbehandeling. Pruts er zo min mogelijk aan en haal hem niet uit (voor een langere periode). Doe je dat wel, kan de piercing op sneltempo helemaal dichtgroeien. Het is afhankelijk van persoon tot persoon en piercing tot piercing in welke snelheid een piercing dichtgroeit. Dat is niet te voorspelen op voorhand. Sommige piercings genezen eenmaal sneller dan andere.

Is je piercing genezen en jonger dan 1 jaar? Dan mag je de piercing uithalen voor max een dag. Niet langer, anders groeit hij hoogstwaarschijnlijk dicht. Is je piercing ouder dan 1 jaar? Dan kan je de piercing voor een langere periode uithalen. Maar weet dat een piercing afhankelijk van de plaatsing altijd kan dichtgroeien als het juweel er lang niet in zit. Een lippiercing kan bijvoorbeeld na 1 week zonder juweel al helemaal dichtgegroeid zijn! Is het gaatje niet dicht maar gekrompen? Trek het gekrompen gaatje uit met glijmiddel op waterbasis en het juweel zal terug passen.

Door omstandigheden, bijvoorbeeld voor school of werk, kan het zijn dat je de piercing moet uithalen (tijdens de genezingsfase). Een alternatief juweel om te voorkomen dat het gaatje dichtgroeit is een piercing retainer. Piercing retainers zijn onzichtbare piercings. Retainers worden ook gebruikt voor momenten waar je geen metaal mag dragen zoals tijdens operaties of andere medische onderzoeken.

Wil je advies over een (deels) dichtgegroeid gaatje of wil je een nieuwe piercing laten zetten? Wij ontvangen je graag met open armen in onze shop! Maak een afspraak aan de hand van de onderstaande knop en wie weet tot snel!

Laissez un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Panier d'achat
fr_BEFrench