Septum piercing kopen

prices listed on this page are valid for 23rd mei 2024

Wat meer info nodig over een septum piercing kopen?

Wij beantwoorden hieronder enkele vragen die je mogelijks zou kunnen hebben rond het zetten en kopen van tepelpiercings, dus lees gerust verder!

septum ring

Wat is een septum piercing?

Een septum piercing is een type body modificatie waarbij een kleine opening wordt gemaakt in het midden van de neus, tussen de twee neusgaten of dus in het neustussenschot. Deze piercing wordt meestal gezet met behulp van een zogenaamde “septum klem”.

Een septum wordt bijna altijd met een ringetje gezet. Een septum piercing is een van de minst pijnlijke piercings om te plaatsen, en heeft ook een korte genezingsperiode van ongeveer 5 weken.

Hoeveel kost een septum piercing?

Een septum piercing laten piercen kost €45. Dit zonder het juweeltje ingerekend.

Kwaliteitsvolle juwelen kan je vinden in onze shop of webshop.

Welke maat septum piercing heb ik nodig?

De standaard diameter voor een septum piercing is 1,2 mm.

Wat is een clicker ring voor septum piercing?

Clicker ringen zijn populair voor septum piercings omdat deze ringetjes stevig dicht zitten, en deze zien er overal hetzelfde uit, naar welke kant ze ook draaien.

Ze hebben een soort van scharniersysteem om de ring open en dicht te klikken. In het begin kan het wat gevoelig zijn als het scharniertje door je verse piercing draait, maar dit duurt niet lang door de korte genezingsperiode van een septumpiercing.

 

Hoe moet ik voor mijn septum piercing zorgen?

Zoals bij elke piercing zijn er ook bij de septum piercing enkele dingen waar je op moet letten:

Welke materialen zijn geschikt voor septum piercings?

Bij Inksane gebruiken wij enkel Implant grade titanium,  door zijn vele voordelen: het is volledig hypoallergeen (100% nikkelvrij), het is zo hard als staal, maar licht in gewicht.

Een tweede optie is chirurgisch staal,  maar dit heeft enkele nadelen, en word daarom niet door ons gebruikt:  zwaar van gewicht, en er zit ook een klein beetje nikkel in waardoor die juwelen niet goed zijn voor mensen met een allergie.

Omdat we werken met kwaliteitsvolle materialen en piercings, ga je bij ons in de fysieke winkel of de webshop  dus enkel juwelen vinden die uit Implant grade titanium gemaakt zijn. 

 

Wat is een goede septum piercing?

De meest aangeraden en stijlvolle optie om te plaatsen is een septum piercing van 14 karaats goud of implant grade titanium. Goud moet echter binnen je budget passen.

Geel en rosé goud zijn nikkelvrij en indien je er aandacht aan schenkt, verkleurt je gouden piercing niet.

Hoe lang duurt het voordat een septum piercing geneest?

Een septum piercing gaat niet door kraakbeen en geneest dus relatief snel. Na een 5-tal weken is je piercing genezen.

Extra tip: Let erop hoe je je neus snuit.

Wat is de minimum leeftijd voor de septum piercing?

De leeftijd die wij aangeven om deze te laten plaatsen is vanaf 16.

Kan ik een septum piercing laten zetten als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Neen, in de periode dat je zwanger bent kan je geen septum piercing laten plaatsen. Ervoor of erna kan dit wel. Je bent als zwangere vrouw namelijk gevoeliger naar infecties toe en je immuunsysteem heeft zijn handen vol aan je baby.

Tijdens de borstvoeding laat je je best ook niet piercen, dit omdat je in geval van infectie geen antibiotica mag nemen als je borstvoeding geeft.

Winkelwagen
nl_BEDutch