Tepelpiercing kopen

prices listed on this page are valid for juni 2024

Wat meer info nodig over een tepelpiercing kopen?

Wij beantwoorden hieronder enkele vragen die je mogelijks zou kunnen hebben rond het zetten en kopen van tepelpiercings, dus lees gerust verder!

Kan je zelf een tepelpiercing zetten?

Neen, dat gaat niet en het is ook niet zo verstandig. Er komt heel veel bij kijken om dat te plaatsen. Dan hebben we het niet enkel over het piercen alleen. Alles moet namelijk geheel professioneel steriel zijn.

Welke leeftijd moet je hebben voor het laten plaatsen van een tepelpiercing?

Voor het zetten van een tepelpiercing moet je minimum 18 jaar zijn.  Vroeger dan dit is niet mogelijk, ook al is er een ouder of voogd mee die toestemming geeft.

Hoeveel kost een tepelpiercing?

Bij ons komt het plaatsen van een tepelpiercing op €35 voor 1 tepel. Wil je ze beiden laten doen? Dat kan! De prijs is dan €60, maar dat is zonder het juweel ingerekend.

De prijzen van onze juwelen starten vanaf €15. Je kan ze vinden in 1 van de shops of op de webshop.

Welke materialen zijn geschikt voor tepelpiercings?

Bij Inksane gebruiken wij enkel Implant grade titanium,  door zijn vele voordelen: het is volledig hypoallergeen (100% nikkelvrij), het is zo hard als staal, maar licht in gewicht.

Een tweede optie is chirurgisch staal,  maar dit heeft enkele nadelen, en word daarom niet door ons gebruikt:  zwaar van gewicht, en er zit ook een klein beetje nikkel in waardoor die juwelen niet goed zijn voor mensen met een allergie.

Omdat we werken met kwaliteitsvolle materialen en piercings, ga je bij ons in de fysieke winkel of de webshop  dus enkel juwelen vinden die uit Implant grade titanium gemaakt zijn. 

Zijn tepelpiercings pijnlijk?

De pijn die iemand voelt, hangt vaak af van persoon tot persoon. Maar we zullen eerlijk zijn, een tepelpiercing is de pijnlijkste piercing om te plaatsen.

Onze professionals doen er alles aan om je gerust te stellen en om je een zo aangenaam mogelijke ervaring te geven.

Hoe lang duurt het voordat een tepelpiercing geneest?

Het genezen van een tepelpiercing kan tot een jaar duren.

Dat wil niet zeggen dat je piercing in deze periode pijn zal doen, maar je tepels kunnen wel veel gevoeliger zijn of misschien ook helemaal niet gevoelig. Raak niet in paniek wanneer dit voorkomt, want dit is in deze periode volledig normaal. Zolang het geen pijn doet, hoef je je geen zorgen te maken.

Kan ik tepelpiercings dragen tijdens zwangerschap en borstvoeding?

Tijdens de zwangerschap kan je zeker en vast tepelpiercings dragen. Haal ze op tijd uit wanneer de bevalling dichterbij komt. Op deze manier kunnen de tepels rustig herstellen voor je borstvoeding zal geven. Dan kan je ze later, moest je willen natuurlijk, ze op nieuw laten steken. 

Ben je niet van plan borstvoeding te geven kan je ze er gewoon inlaten.

Welke maat tepelpiercing?

De diameter voor tepelpiercings die wordt gezet is standaard 1,6 mm. Meestal kiezen personen een juweel met een rechte barbell, maar sommige nemen ook een ringetje.

Op vlak van lengte is er geen standaard, aangezien elke persoon anders is. De anatomie van een vrouw is anders dan die van een man. Dus de lengte van het staafje verschilt ook per persoon.

Zijn er bepaalde kledingstukken die ik niet kan dragen met een tepelpiercing?

Draag geen strakke of vuile kleding over de piercing om wrijving, irritatie en ontstekingen te voorkomen. 

Enkele tips:

Wat moet ik doen als mijn tepelpiercing ontstoken raakt?

Wanneer je onderstaande symptomen herkent, dan heb je een ontstoken tepelpiercing:

Herken je deze symptomen, contacteer dan direct je arts voor een behandeling.

Wat zijn de risico's van tepelpiercings?

De meest voorkomende problemen die je kan hebben zijn bijvoorbeeld infecties of afstoting. Er kunnen dus infecties optreden of het lichaam kan het juweel afstoten, omdat ze een lange herstelperiode hebben. (Ze hebben soms tot een jaar nodig om volledig te genezen.)

tepelpiercing model

Kan een tepelpiercing invloed hebben op mijn gevoeligheid?

Dat zou kunnen, want er zijn 2 nadelen bij het plaatsen van tepelpiercings. Aan de ene kant kunnen je tepels extreem gevoelig worden. Aan de andere kant kunnen ze net heel ongevoelig worden, maar dit is iets die we niet op voorhand kunnen voorspellen.

Wat zijn de verschillende soorten tepelpiercings?

Er kan na de genezing gekozen worden tussen:

  • een rechte barbell (staafje)
  • een ball closure ring
  • een circular barbell (horseshoe)

Kan een tepelpiercing dichtgroeien?

Piercings zoals tepelpiercing, lippiercing, tongpiercing kunnen dichtgroeien, want de piercing is door zacht weefsel gezet.

Het uithalen en laten dicht groeien van een nieuwe tepelpiercing zal natuurlijk wel vlotter gaan dan een piercing die er al jaren in zit.

Wat kun je beter niet doen tijdens de genezing?

Hoe kan ik mijn tepelpiercing schoonmaken?

Wij raden het aan om de tepelpiercing schoon te maken met producten op basis van een zoutoplossing.

Zelf raden we Neilmed aan. Dit is namelijk een sterk schoonmaakmiddel voor piercings die in een spuitbus zit, net daarom blijft de inhoud steriel. Doordat er fijne nevel uitkomt, kan je dit rechtstreeks op de piercing spuiten. Zo creëer je geen verdere wondjes, want je moet geen wattenstaafje meer gebruiken.

Je kan dit aankopen in onze fysieke shop of de webshop.

Winkelwagen
nl_BEDutch