Tepelpiercing laten zetten? Hier vind je veelgestelde vragen en antwoorden!

Durf jij de tepelpiercing aan? Laat ons je informeren vooraleer je de uitdaging aangaat!

Doet een tepelpiercing zetten pijn?

Pijn is relatief en afhankelijk van persoon tot persoon maar toch gaan we er geen doekjes om winden; een tepelpiercing is de pijnlijkste piercing om te plaatsen. Echter wilt dat niet zeggen dat je het daarom niet moet doen. Onze professionals zorgen voor een zo’n aangenaam mogelijke ervaring. Bij Inksane ben je in goede handen.

Hoe wordt een tepelpiercing gezet?

We starten met de borsten te markeren om zeker te zijn dat alles recht is. Vervolgens leggen we de klant op zijn rug. De tepels worden één per één gepiercet met een steriele piercingnaald. De piercing kan in elke richting gepiercet worden. Het kan zowel horizontaal als verticaal. In het algemeen wordt een tepelpiercing altijd horizontaal gepiercet.

Hoelang tot mijn tepelpiercing genezen is?

Het genezingsproces kan tot een jaar duren. Het is niet zo dat het een jaar pijn zal doen. Wel kan het variëren van supergevoelig tot geen gevoel in de tepel. Je moet dus zeker niet panikeren wanneer dit voorkomt want in deze tijd is dat normaal! Na het piercen geven we je nog een mondelinge en schriftelijke uitleg over de nazorgbehandeling. Kijk gerust al eens op onze website welke nazorg er nodig is.

Tepelpiercing dicht laten groeien

Waarom zo’n lang genezingsproces? Bij het piercen van de tepel worden de zenuwuiteinden gescheiden en deze moeten elkaar terugzoeken rondom het juweel.

Hoelang moet ik wachten om te zwemmen na de genezing van mijn tepelpiercing?

Zwemmen en/of in bad gaan wordt sterk afgeraden na het plaatsen van een tepelpiercing, dit omdat chloor en stilstaand water schadelijk zijn voor een verse wonde. Een douche nemen is zeker toegelaten omdat dit stromend water is. Na een zestal weken mag je terug zwemmen en/of een bad nemen.

Is mijn tepelpiercing ontstoken?

Een ontsteking komt zelden voor bij een tepelpiercing maar let hier toch mee op.

Wat zijn de symptomen van een tepelpiercing ontsteking?

Je herkent een ontstoken tepelpiercing door de onderstaande symptomen:

  • Er komt groene etter uit de tepel
  • De borsten en tepels doen pijn
  • Er ontstaat roodheid rondom de tepels
  • Er is een duidelijke zwelling zien- en voelbaar

Als je deze symptomen ervaart, contacteer dan onmiddellijk je dokter.

Er komt pus uit mijn tepelpiercing

Het kan voorkomen dat er in de eerste dagen na het piercen een witte of doorzichtige afscheiding te zien is. Geen zorgen, dat is een normale reactie! Een groene afscheiding daarentegen is niet goed (etter). Er kunnen ook witte schilfertjes rond de piercing ontstaan. Ook dit is een normale reactie. Het is afkomstig van de melkklieren in de tepels en kan levenslang aanhouden.

Vanaf welke leeftijd mag ik een tepelpiercing?

In België bestaat er geen leeftijdsgrens voor een piercing of tatoeages. Minderjarigen mogen met toelating van hun ouders of voogd een piercing/tattoo laten plaatsen. Veel shops raden dit af omdat dit tot conflicten kan leiden. Doordat er geen formele leeftijdsgrens gehanteerd wordt door de overheid, beslissen shops om zelf de minimumleeftijd op 16 of 18 jaar te zetten. Ook wij doen dat. Bij Inksane wordt er onder de 18 jaar geen tepelpiercing geplaatst. Ook niet met toestemming van de ouders. De minimumleeftijd bij ons is dus 18 jaar oud.

Wat zijn de nadelen van een tepelpiercing?

Er zijn twee grote nadelen. Het kan zijn dat de tepels extreem gevoelig worden of juist heel erg ongevoelig. Dat kunnen wij niet op voorhand voorspellen en is dus ook op eigen risico.

Wat is de prijs om een tepelpiercing te laten zetten?

Een tepelpiercing zetten bij Inksane komt op 35 euro voor 1 tepel. Als je beide tepels wilt piercen, komt dit op 60 euro. Raadpleeg gerust onze prijslijst. De prijs is exclusief het juweel. De juwelen starten vanaf 15 euro. Het is aan te raden om deze bij ons aan te kopen zodat ze van een solide kwaliteit beschikken. Dat kan je doen in onze fysieke shop of op onze webshop.

Zorgt een tepelpiercing voor een ingetrokken tepelpiercing correctie?

In de meeste gevallen zorgt een tepelpiercing voor een correctie van een ingetrokken tepel (een platte tepel). Het is echter niet altijd dat geval. Dat kunnen wij niet voorspellen of garanderen op voorhand.

Heb je nog een vraag of wil je een afspraak maken? Met onderstaande knop kan je een kijkje nemen op de website! Misschien tot binnenkort?

Benieuwd naar onze tepelpiercing juwelen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen
nl_BEDutch