Tepelpiercing laten zetten? Hier vind je veelgestelde vragen en antwoorden!

Durf jij de tepelpiercing aan? Laat ons je informeren vooraleer je de uitdaging aangaat!

Doet een tepelpiercing zetten pijn?

Pijn is relatief en afhankelijk van persoon tot persoon maar toch gaan we er geen doekjes om winden; een tepelpiercing is de pijnlijkste piercing om te plaatsen. Echter wilt dat niet zeggen dat je het daarom niet moet doen. Onze professionals zorgen voor een zo’n aangenaam mogelijke ervaring. Bij Inksane ben je in goede handen.

Hoe wordt een tepelpiercing gezet?

We starten met de borsten te markeren om zeker te zijn dat alles recht is. Vervolgens leggen we de klant op zijn rug. De tepels worden één per één gepiercet met een steriele piercingnaald. De piercing kan in elke richting gepiercet worden. Het kan zowel horizontaal als verticaal. In het algemeen wordt een tepelpiercing altijd horizontaal gepiercet.

Hoelang tot mijn tepelpiercing genezen is?

Het genezingsproces kan tot een jaar duren. Het is niet zo dat het een jaar pijn zal doen. Wel kan het variëren van supergevoelig tot geen gevoel in de tepel. Je moet dus zeker niet panikeren wanneer dit voorkomt want in deze tijd is dat normaal! Na het piercen geven we je nog een mondelinge en schriftelijke uitleg over de nazorgbehandeling. Kijk gerust al eens op onze website welke nazorg er nodig is.

Tepelpiercing dicht laten groeien

Waarom zo’n lang genezingsproces? Bij het piercen van de tepel worden de zenuwuiteinden gescheiden en deze moeten elkaar terugzoeken rondom het juweel.

Hoelang moet ik wachten om te zwemmen na de genezing van mijn tepelpiercing?

Zwemmen en/of in bad gaan wordt sterk afgeraden na het plaatsen van een tepelpiercing, dit omdat chloor en stilstaand water schadelijk zijn voor een verse wonde. Een douche nemen is zeker toegelaten omdat dit stromend water is. Na een zestal weken mag je terug zwemmen en/of een bad nemen.

Is mijn tepelpiercing ontstoken?

Een ontsteking komt zelden voor bij een tepelpiercing maar let hier toch mee op.

Wat zijn de symptomen van een tepelpiercing ontsteking?

Je herkent een ontstoken tepelpiercing door de onderstaande symptomen:

 • Er komt groene etter uit de tepel
 • De borsten en tepels doen pijn
 • Er ontstaat roodheid rondom de tepels
 • Er is een duidelijke zwelling zien- en voelbaar

Als je deze symptomen ervaart, contacteer dan onmiddellijk je dokter.

Er komt pus uit mijn tepelpiercing

Het kan voorkomen dat er in de eerste dagen na het piercen een witte of doorzichtige afscheiding te zien is. Geen zorgen, dat is een normale reactie! Een groene afscheiding daarentegen is niet goed (etter). Er kunnen ook witte schilfertjes rond de piercing ontstaan. Ook dit is een normale reactie. Het is afkomstig van de melkklieren in de tepels en kan levenslang aanhouden.

Vanaf welke leeftijd mag ik een tepelpiercing?

In België bestaat er geen leeftijdsgrens voor een piercing of tatoeages. Minderjarigen mogen met toelating van hun ouders of voogd een piercing/tattoo laten plaatsen. Veel shops raden dit af omdat dit tot conflicten kan leiden. Doordat er geen formele leeftijdsgrens gehanteerd wordt door de overheid, beslissen shops om zelf de minimumleeftijd op 16 of 18 jaar te zetten. Ook wij doen dat. Bij Inksane wordt er onder de 18 jaar geen tepelpiercing geplaatst. Ook niet met toestemming van de ouders. De minimumleeftijd bij ons is dus 18 jaar oud.

Wat zijn de nadelen van een tepelpiercing?

Er zijn twee grote nadelen. Het kan zijn dat de tepels extreem gevoelig worden of juist heel erg ongevoelig. Dat kunnen wij niet op voorhand voorspellen en is dus ook op eigen risico.

Wat is de prijs om een tepelpiercing te laten zetten?

Een tepelpiercing zetten bij Inksane komt op 35 euro voor 1 tepel. Als je beide tepels wilt piercen, komt dit op 60 euro. Raadpleeg gerust onze prijslijst. De prijs is exclusief het juweel. De juwelen starten vanaf 15 euro. Het is aan te raden om deze bij ons aan te kopen zodat ze van een solide kwaliteit beschikken. Dat kan je doen in onze fysieke shop of op onze webshop.

Zorgt een tepelpiercing voor een ingetrokken tepelpiercing correctie?

In de meeste gevallen zorgt een tepelpiercing voor een correctie van een ingetrokken tepel (een platte tepel). Het is echter niet altijd dat geval. Dat kunnen wij niet voorspellen of garanderen op voorhand.

Heb je nog een vraag of wil je een afspraak maken? Met onderstaande knop kan je een kijkje nemen op de website! Misschien tot binnenkort?

Benieuwd naar onze tepelpiercing juwelen?

2 reacties op “Tepelpiercing laten zetten? Hier vind je veelgestelde vragen en antwoorden!”

 1. Doet het zetten van een tepelpiercing bij een vrouw veel pijn? Ik weet niet goed waar ik me moet aan verwachten.. het is nogal een drempel.

 2. Ik zelf heb een maand geleden mijn tepelpiercings heb laten steken (1 door Anke en de andere door haar apprentice, Jelle) in Roeselare.
  Je moet ergens je eigen pijntolerantie kennen en desondanks weten dat, specifiek voor de tepelpiercings, dit toch kan verschillen van persoon tot persoon. Ikzelf heb nog nooit last gehad van de pijn omtrent tattoos en alle andere piercings dat ik heb. Ook bv. bij de tandarts, kan ik heel makkelijk omgaan met de pijn.
  Nu, voor de tepelpiercings was dit een ander verhaal. Ik zeg dit niet om iemand af te schrikken, zeker niet! Ik wil gewoon uitleggen dat je het niet kan weten tenzij je je loslaat van de angst en er gewoon voor gaat. 😉
  Nu ja, de eerste dag en het moment zelf was eerlijk toegegeven, echt niet plezant. Echter, omdat ik op voorhand niet zat te stressen over de pijn (omdat ik overtuigd was dat het niks zou zijn), was het makkelijker voor ermee om te gaan en er niet op te focussen. Ik had ze toch al, ik heb toch al door de pijn moeten gaan, might as well just doorbijten tot de pijn weg is en dan genieten van iets dat ik al zo lang wou. 😉
  Weet ook gewoon (wie dit ook leest), als je lage tolerantie hebt voor pijn kan het even goed zijn dat ze desondanks minder erg zijn dan je denkt/verwacht. Tepelpiercings zijn moeilijk in te schatten qua pijn, maar aan de andere kant is het ergens wel positief aangezien je er gewoon voor moet gaan want anders weet je het niet.
  Ik raad aan om het gewoon eens te doen! Achteraf ga je met een ‘voldoenings’ gevoel zitten en trots zijn op jezelf dat je het gedaan hebt. Dat had ik toch. 🙂
  Verder, qua de genezing, moet je ook mentaal voorbereid zijn dat het gene gemakkelijke zijn maar they can be forgiving als je gewoon ervoor zorgt hoe het moet. Je hebt alles zelf in de handen!
  Qua genezingstijd kan het van 1 tot 2 jaar duren, hangt ook allemaal van veel factoren af (hoe snel je lichaam in het algemeen wondes geneest, hoe consistent je bent met de nazorg, etc…) Dat klinkt eng en lang, maar na een maandje of twee merk je er zo goed als niks meer van, omdat de pijn zo goed als volledig weg zou moeten zijn. Achter 3 weken kon ik de mijne heen en weer bewegen zonder pijn! Het is wel in golfjes, het kan zijn dat je voor paar dagjes terug meer pijn voelt en het weer volledig weggaat, hetzelfde over zwelling. Maar dat valt allemaal veel beter mee eens je eraan bezig bent en dat kan ik jullie beloven!
  grts, Val 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch