oorpiercings schema

Top 5 piercings in het oor [2021]: de conch, tragus en meer!

Het jaar 2021 is bijna ten einde. Wat een jaar… Ik denk dat we allemaal willen dat dit jaar zo rap mogelijk achter de rug is. Maar vooraleer we dat doen staan we eerst nog eventjes stil bij de top vijf piercings in het oor van dit jaar. Let’s see!

Conch piercings

De conch piercing was een echte trend in 2021. Je kunt het vergelijken met een ear cuff. Het verschil is dat de conch piercing vast zit in het oor en de ear cuff niet. Het is een piercing die door het dikste stuk kraakbeen van je oor wordt gepiercet. Het is een leuke manier om het oor extra te accentueren. Je hebt twee soorten conch piercings: een inner en een outer. Een inner conch piercing zit in het binnenste deel van je oorschelp in het midden terwijl een outer conch piercing iets hoger aan het buitenste deel van je oorschelp zit.

Voor beide soorten piercings kan je hetzelfde juweeltje gebruiken en je hebt de keuze tussen een ring of een staafje. Echter is het wel bij velen moeilijk om een ring te plaatsen. Dit omdat weinig mensen de juiste anatomie hebben om een ring in de conch te kunnen dragen. Als je wel een ring wilt, zijn chains de ideale oplossing. Daarvoor moet je eerst starten met een gewone labret en top. Een piercing kan het gewicht van een chain maar aan als die al even in het genezingsproces zit.

Tragus piercings

Ook deze piercing was razend populair dit jaar. De tragus piercing wordt net zoals de conch piercing door het kraakbeen gepiercet. De piercing wordt gezet op het kleine flapje boven de oorlel. Meestal wordt er een klein steentje gestoken. Het is geplaatst net naast het gezicht, wat voor een elegante en opvallende toets geeft aan het gezicht en oor. De piercer zal op voorhand enkele vragen stellen om zo gezamenlijk de plaats te bepalen van de tragus piercing. Hij of zij kan je vragen of je veel oordoppen draagt. Dat is belangrijk om te weten zodat je geen problemen ondervindt eenmaal de tragus piercing er zit.

Daith piercings

In de top 5 kan de daith piercing niet ontbreken. Het wordt geplaatst in het kleine stukje kraakbeen net boven de gehoorgang. We krijgen vaak de vraag of de daith piercing effectief helpt tegen migraineaanvallen. Het antwoord is nee. Mocht het helpen, zou dit toegepast worden in de medische wereld maar dat gebeurt niet. Velen denken dat dit helpt omdat een paar mm van het punt waar we een daith piercen, een accupunctuurpunt zit die verlichting zou geven tegen migraine. Door de zwelling van het piercen wordt dit punt gestimuleerd waardoor het even verlichting zou kunnen geven. Als de zwelling weg is, is die druk weg.

Je moet veel geduld hebben bij de daith piercing. Het is geen gemakkelijke piercing om te verzorgen en te laten genezen. De daith piercing is heel erg gevoelig aan irritatiebubbels. Je kunt de bubbels niet makkelijk op je eentje opmerken omdat je je eigen daith moeilijk kunt zien. Daardoor heb je het pas laat door en is het vaak te laat om nog in te grijpen en de irritatiebubbels volledig weg te krijgen. We raden aan om een partner of vriend(in) dikwijls te laten kijken naar de piercing. Zo kunnen zij zien of er geen bubbels of korstjes groeien aan de piercing. Voor nazorg kan je onze website raadplegen!

Flat piercings

Een flat piercing wordt in het platte bovenste gedeelte van het oor gestoken. Deze piercing moet opnieuw door het kraakbeen. Hij staat in de top vijf van 2021 omdat je er een mooi groot juweel kunt insteken.

Forward Helix piercings

Op de laatste plaats staat de forward helix. De piercing wordt dichtbij het hoofd geplaatst vooraan het oor in het kraakbeen. Het geeft net zoals de tragus piercing een elegante en opvallende toets maar je ervaart geen last doordat het niet in de weg zit voor je gehoorgang. Je kunt kiezen voor een ring of een staafje. Na het genezingsproces mag je dit vervangen. Je kunt de juwelen voor de verschillende soorten piercings aankopen op onze webshop. Neem gerust een kijkje.

Overige informatie

Kraakbeen heeft een trager genezingsproces en kan variëren van 6 maanden tot een jaar. Dit geldt voor alle piercings die door het kraakbeen moeten. In die maanden kan de piercing gevoelig zijn. De periode kan langer duren. Dat is volkomen normaal. Eenmaal het genezingsproces over is, stopt de gevoeligheid en kan je het juweeltje veranderen naar iets anders. Het is aangeraden om in die maanden niet te zwemmen of een bad te nemen. Stilstaand water en chloor zijn schadelijk voor een verse wonde en kan leiden tot infecties.

De pijn is afhankelijk van je persoonlijke pijngrens maar doordat we in het kraakbeen moeten piercen, kan dit pijn met zich meebrengen. Kraakbeen heeft sowieso langer nodig om te genezen. Als je pijn ervaart of je maakt je zorgen tijdens de genezing, kan je altijd contact opnemen met ons. Wij zijn er voor jouw zorgen en vragen!

Het nieuwe jaar starten met één van deze toppers? Maak spoedig je afspraak aan de hand van de onderstaande knop en laat je favoriete piercing plaatsen door één van onze professionals!

Ons aanbod voor jouw oorpiercings:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch