Een navelpiercing is de perfecte accessoire tijdens de zomer om bij crop tops en bikini’s te dragen. Maar pas op: Een navel piercing laten zetten tijdens de zomer zal ervoor zorgen dat je eventjes niet in het zwembad mag gaan zwemmen. Meer tips en informatie vind je in deze blogpost!
Inksane zit in Roeselare, Brussel en Sint-Niklaas
Wat zijn de soorten navelpiercings?
Voor een piercing gebruiken we altijd een gebogen juweeltje, dit noemen piercers een gebogen barbell of een banaantje. Het soort juweeltje bij een navelpiercing hangt af van de buik: bij een open navel kan er juweeltje inhangen, bij een minder open navel eerder een steentje. Wanneer de buik zich veel vouwt, wordt er een floating navel piercing gezet. Hierbij is het steentje zichtbaar vlak boven de navel waardoor het juweeltje altijd zichtbaar is.
Het is belangrijk om te weten dat 7 op de 10 mensen de anatomie voor een navelpiercing niet hebben. Wanneer een navelpiercing geplaatst wordt bij vb. een te platte buik, dan kan de piercing al heel snel uitgroeien.
Kan je een navelpiercing zetten bij een dikkere buik?
Ja hoor, een navelpiercing is zeker mogelijk bij de juiste anatomie. In principe kan je nooit te dik zijn voor een navelpiercing! Bij een gevouwen buik zetten we een floating navel piercing, zoals eerder vermeld. Het is wel afgeraden om een navelpiercing te zetten als er te veel druk komt op de piercing. Druk vergroot de kans dat er irritaties en ontstekingen ontstaan. De piercing kan zelfs uitgroeien.
-
Navelpiercings
Navelpiercing met 2 steentjes (meerdere kleuren)
-
Conchpiercings
Ring
-
Conchpiercings
Schijfje met schroefdraad
-
Conchpiercings
Balletje met schroefdraad
Mag je een navelpiercing zetten voor/tijdens de zwangerschap?
Tijdens de zwangerschap zal er veel veranderen aan het lichaam. Vooral de buik zal groter worden, waardoor de piercing ook deze veranderingen zal ondergaan. Bij zwangerschap zal je de piercing dus moeten eruit halen.
Kan je dan een zwangerschapspiercing zetten in de plaats van een titanium navel piercing? Best niet. Een zwangerschapspiercing is gemaakt van plastiek: het gaat stinken en je lichaam gaat de piercing willen “opeten”. Het beste is om de piercing uit te halen.
Als je beslist om een navelpiercing zetten, buiten de zwangerschap, draag best geen broeken die net op je navel komen, anders komt er teveel druk op het juweel. High-waist jeans die boven je navel of low rise jeans die onder je navel komen zijn wel helemaal oké! Gelukkig zijn ze allebei weer in de mode.
Hoe moet je een navelpiercing verzorgen?
- Was je handen voordat je de piercing aanraakt
- 1-2x per dag spoelen met stromend water om korstjes weg te spoelen
- Dagelijks onze nazorg of een steriele saline oplossing gebruiken
- Niet prutsen of draaien aan het juweel.
- Geen downsize
Het is ook belangrijk dat je navel piercing droog blijft, vooral na het douchen. Je kan met de haardroger over je navelpiercing gaan om deze zo contactloos mogelijk te drogen. Probeer niet teveel met een wattenstaafje te prutsen.
Hoelang mag je niet zwemmen met een navelpiercing?
We raden het af om de eerste 6 weken te zwemmen met een navelpiercing. Stilstaand water (met chloor) is niet goed voor je piercing en het genezingsproces.
Denk je dat je navelpiercing ontstoken is?
Een ontstoken navel piercing zal warm en gezwollen aanvoelen maar dat kan bij elke piercing. Er kan sprake zijn van groene of gele etter en intense pijn zonder de piercing aan te raken, zoals je hart erin voelen kloppen. In dit geval contacteer je best een piercer.
Krijg je een litteken van een navelpiercing?
Als je navelpiercing uitgroeit, is er kans op een litteken. Bij een platte buik, waar er geen sprake is van een randje waar de piercing doorheen moet gaan, zal het lichaam de piercing eruit duwen en zal je een litteken krijgen. Vandaar is het ook belangrijk dat je niet naar een andere piercer gaat wanneer die van jou zegt dat je de anatomie er niet voor hebt.
Wanneer je je piercing uithaalt na een jaar, kan het enkele weken duren totdat het toegegroeid is. Indien je piercing nog niet genezen is, zal het max. 2 dagen duren totdat het juweeltje er niet meer in past. Dit betekent dat het na 2 dagen nog niet volledig dicht is maar dat het gaatje wel zal krimpen.
Is een navelpiercing van goud, zilver of titanium beter?
Bij het plaatsen van een piercing gebruiken we altijd implant grade titanium, dit is nikkelvrij en zorgt ervoor dat je minder kans hebt op een allergische reactie en reactie van het lichaam. Indien er goud wordt gebruikt dan is dit minstens 14K goud.
Wat is de prijs voor een navelpiercing zetten?
Het zetten van een navelpiercing kost 35 euro, zonder het juweeltje. De prijs van een piercingjuweeltje is vanaf 15 euro.
Klik hier om eens alle navel piercings te verkennen of te kopen!
Wil je er één laten zetten? Klik dan op de knop hieronder. Tot ziens!
Onze navelpiercings:
-
Navelpiercings
Flower navel – 14K Goud – Navelpiercing
-
Navelpiercings
Navelpiercing met 2 opalen – Titanium – Navelpiercing
-
Conchpiercings
Gouden ring – 14K Goud – Ring
-
Navelpiercings
Navelpiercing met 2 steentjes en 3 opal steentjes
-
Navelpiercings
Navelpiercing met 1 steentje en 3 opal steentjes
-
Navelpiercings
Navelpiercing met 2 Swarovski steentjes (meerdere kleuren)
-
Navelpiercings
Opalen 3 pronged balletje met schroefdraad
-
Navelpiercings
Curved barbell (banaantje) – schroefloos
-
Navelpiercings
Curved barbell (banaantje) met schroef
-
Chains and charms
Piercing kettinkje – geel, wit & rosé 14K goud – met steentjes
-
Chains and charms
Piercing hanger – geel, wit & rosé 14K goud
-
Chains and charms
Piercing hanger – 14k goud – Verschillende modellen
-
Chains and charms
Kettinkje – wit, geel of rosé 14K goud
-
Navelpiercings
Steentje met schroefdraad
-
Conchpiercings
Balletje met schroefdraad
-
Conchpiercings
Schijfje met schroefdraad
-
Conchpiercings
Ring
-
Navelpiercings
Navelpiercing met 2 steentjes (meerdere kleuren)