Alles wat je moet weten over tong piercings

Een tong piercing ziet er misschien intimiderend uit maar het is een geweldige manier to spice up your look! Ze zijn niet zichtbaar wanneer je mond gesloten is maar een aangename verrassing wanneer je begint te praten. Je kan zeggen dat een tong piercing net zoals een parel in een oester is, mooi én uniek.

Wat zijn de soorten tong piercings?

Er zijn veel soorten tong piercings, hieronder vind je alle namen:

 • Midline tong piercing: deze tong piercing ligt in het midden van de tong
 • Side tong piercing: een tong piercing die niet gecentreerd is maar eerder aan de zijkant, h
 • Horizontale tong piercing: een piercing horizontaal geplaatst op de tong
 • Verticale tong piercing: een piercing verticaal geplaatst op de tong
 • Snake Eyes Piercing: een horizontale tong piercing aan het uiteinde van de tong

De enige, veilige tongpiercing die wij zetten is de midline tong piercing. Deze tong piercing zit in het midden van je tong, tussen de 2 spieren.

Doet een tongpiercing zetten pijn?

De pijndrempel verschilt van persoon tot persoon, voor de ene is het pijnlijker dan de voor de ander. Maar een tong piercen zal onaangenamer voelen dan een oorlel piercen. Verrassend genoeg is de tong piercing één van de minst pijnlijke piercings.

Hoe wordt een tongpiercing gezet?

Eerst wordt er gekeken of het mogelijk is om een tongpiercing te plaatsen. Sommige mensen hebben er geen plaats voor. Daarna markeren we waar de tongpiercing zal gezet worden en met een plastiek klemmetje wordt de tong voorzichtig vastgehouden. Een tongpiercing wordt dan van beneden naar boven gepiercet.

Hoe moet je een tongpiercing verzorgen?

De nazorg van een tong piercing zal verlopen zoals een orale piercing, een piercing in de mond. Dit zijn de nazorg tips:

 • Was je handen voor je je piercing aanraakt.
 • Vermijd de eerste dagen frisdranken, pikant eten, koe zuivel (melk) en te warm eten en drinken
 • Spoel je mond met water na eten, drinken of roken
 • Gebruik 1x per dag een mondspoeling zonder alcohol, we verkopen een alcoholvrije mondspoeling bij Inksane voor maar 5 euro.
 • Probeer zoveel mogelijk beweging van het juweel te vermijden
 • Kom op tijd terug voor een downsize, een korter staafje, na 2 tot 3 weken

Hoe verwissel je een tongpiercing?

Je laat je tong piercing best bij een piercer verwisselen. Een tong is gevoelig, als je er iets stomp doorsteekt kan je schade doen aan het kanaaltje. Een piercer verwisselt een tongpiercing met een taper, waardoor ze gemakkelijk het gaatje vinden en mooi afgerond de piercing erdoor steken. Dit is veiliger en gemakkelijker. Ook is het moeilijker om je eigen tong piercing te verwisselen, aangezien je als reflex je tong wat opspant en beweegt. Aangezien een tong piercing héél snel kan dichtgroeien, is de beste keuze dus een nieuwe afspraak maken bij je piercer. Geen zorgen, ze bijten niet.

Hoe snel groeit een tongpiercing dicht?

Een tongpiercing groeit héél snel dicht, zelfs genezen tong piercings. Na een paar uur kan de piercings al dichtgegroeid zijn. Als je tong net gepiercet is en het juweeltje valt eruit dan moet je je tong opnieuw laten genezen, wat niet lang duurt.

Help, mijn tongpiercing is ontstoken?

Wanneer je tong héél opgezwollen is en héél veel pijn doet, die een lange tijd aanhoudt, is het aangeraden om terug naar de piercer te gaan. De piercer zal je tong inspecteren en je al dan niet doorverwijzen naar een dokter.

Zwelling bij een tongpiercing

Zwelling bij een tongpiercing is normaal. Een tong kan al snel dik opzwellen. Tegen de avond zal de tong aan zijn maximale zwelling zitten. Na een dag of 2 heb je nog steeds een dikke tong. De zwelling zal na ongeveer 2 weken weg zijn.
De eerste 2 dagen kan er ook sprake zijn van een lisptong, geen zorgen! Dit is ook normaal.

Is een tongpiercing gevaarlijk of zijn er complicaties?

Zoals eerder vermeld is de enige veilige tongpiercing, die wij zetten, de midline tong piercing. Deze tong piercing zit in het midden van je tong, tussen de 2 spieren.

De andere tong piercings zijn wel gevaarlijk, zoals snake eyes: je zit met twee spieren in je tong waardoor je best niet piercet. Maar met de snake eyes piercing ga je die 2 tongspieren met elkaar verbinden kunnen ook je smaakpapillen beschadigd worden. Met een gewone tongpiercing ga je tussen de 2 spieren piercen waardoor er geen schade ontstaat.

Een tong piercing doet geen kwaad aan je tanden, tenzij je er teveel mee speelt.

Waar kan je tongpiercing balletjes kopen of bestellen?

Op onze nieuwe webshop kan je tongpiercing balletjes kopen of eens in de winkel langskomen.

Wat is de prijs om een tongpiercing te laten zetten?

De prijs om een tongpiercing te zetten is 35 euro. De prijs voor een piercingsjuweel gaat vanaf 15 euro.

Wil je een tongpiercing laten zetten? Klik hier of op de knop hieronder.
Tot ziens!

Ons aanbod voor tongpiercings:

2 reacties op “Alles wat je moet weten over tong piercings”

 1. Hallo ik heb dinsdag een tongpiercing laten zetten maar zou hem graag toch willen uithalen zou dat nog kunnen ontsteken als de tongpiercing eruit is en mag ik dan direct terug alles eten

  1. Anke Labaere

   Hoi

   Als je je tongpiercing wil uithalen kan dat. Hou er rekening mee dat dit nog steeds een wondje is dus voorzichtigheid is de eerste dagen wel aan te raden.
   Dus mooi spoelen na het eten, drinken of roken. En de eerste dagen frisdranken, alcohol en pikant eten nog steeds vermijden.

   Groetjes
   Inksane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch