De medusa piercing: wat is het?

Kom hier alles te weten over de medusa piercing, of beter gekend in de volksmond als de lippiercing!

Wat is een medusa piercing?

Medusa piercings of ook wel philtrum piercings genoemd worden geplaatst in het kuiltje tussen je bovenste lip en neus. De naam medusa is een verwijzing naar een Grieks figuur in de mythologie. Philtrum verwijst naar de plaats waar de piercing gezet wordt, namelijk door het philtrum. Je kunt deze piercing vergelijken met een labret piercing aangezien het juweeltje hetzelfde is. Het is een staafje met aan de voorkant een klein metalen balletje of ander mooi juweeltje en aan de binnenkant een platte schijf. Het enige verschil is dat een medusa piercing boven de lip geplaatst wordt.

Wil je een medusa piercing laten zetten?

De piercings die bekend in de oren klinken zoals een lip- of neuspiercing staan links of wel rechts van het gezicht. Deze piercing is symmetrisch en staat in het midden van het gezicht. Dat zorgt ervoor dat het gezicht beter uitkomt. Bij Inksane gebruiken we een kleine naald maar desondanks kan het toch als pijnlijk ervaren worden. Dat verschilt natuurlijk van persoon tot persoon.

Hoe moet je een medusa piercing verzorgen?

De verzorging is heel erg belangrijk. De piercing zit dicht bij het tandvlees en je moet zowel de binnen- als buitenkant verzorgen. Een mond geneest snel maar de genezingsperiode kan variëren van 6 tot 14 weken. Er wordt een langere staaf gebruikt omdat de plek sterk kan zwellen. Het is belangrijk dat je de mond spoelt met een mondspoeling zonder alcohol, deze is te verkrijgen in onze webshop en fysieke shop!

Hoe moet je een medusa piercing losdraaien?

We raden je aan om de lippiercing niet zelf los te draaien! De reden hiervoor is omdat alles in de lip snel dichtgroeit. Zonder de juiste kennis kan het foutlopen. Wil je het juweeltje van de medusa piercing veranderen naar iets anders? Laat het bij Inksane door onze professionals doen. Zo ben je verzekerd dat de piercing op de juiste manier wordt uitgehaald en terug wordt ingestoken. De werking van het losdraaien is afhankelijk van als je een draai- of kliksluiting hebt van juweel. Zodra we weten welk soort juweel het is, nemen we de piercing vast en draaien/trekken we om hem los te krijgen. Maar, zoals gezegd is dit niet simpel en niet aan te raden om zelfstandig te doen!

Waar en voor welke prijs kan je een medusa piercing kopen?

Je kunt de juwelen en de nazorgbehandeling voor de philtrum piercing in onze webshop en fysieke shop aankopen. De prijs is afhankelijk van soort juweel. Neem een kijkje op onze webshop of kom eens langs, dan vertellen we je er alles over!

Wil je graag een medusa piercing laten plaatsen door één van onze professionals of je hebt nog een vraag? Maak gebruik van de onderstaande knop en wie weet zien we elkaar binnenkort!

Ons aanbod voor Medusa piercings:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch