Wat is een bridge piercing? Informatie, prijzen en meer!

Wat is een bridge piercing?

Een bridge piercing wordt gestoken bovenaan de neus, tussen de ogen. Het is de overgang van de neus naar het voorhoofd en het trekt onmiddellijk de aandacht! De bridge piercing wordt ook wel oppervlaktepiercing/surfacepiercing of Erl piercing genoemd. Het wordt een oppervlaktepiercing genoemd omdat het onder de oppervlakte van een (min of meer) vlak stuk van de huid wordt geplaatst. Bij een surface piercing is de kans groter dat de piercing uitgroeit dan bij andere piercings. In de meeste gevallen wordt de piercing horizontaal gestoken. Het kan ook verticaal maar dit is gecompliceerder.

Hoe wordt een bridge piercing gepiercet?

In tegenstelling tot veel andere piercings, moet de bridge piercing niet door het kraakbeen maar enkel door de huid. Het wordt zijdelings gepiercet met een barbell. Een barbell is een staafje met twee uiteinden. Die twee uiteinden kunnen twee balletjes of andere juwelen zijn.

Doet een bridge piercing laten zetten pijn?

Pijn is afhankelijk van persoon tot persoon. De één kan er beter tegen dan de andere. Maar de bridge piercing moet enkel door de huid en niet door het kraakbeen. Het doet dus minder pijn en je kunt het vergelijken met een wenkbrauwpiercing. De genezingsperiode varieert van drie tot vier maanden.

Hoe moet je een bridge piercing losdraaien?

Een bridge piercing kan een draai- of kliksysteem hebben. De werking is afhankelijk van het type piercing maar het is gelijkaardig. Bij beiden neem je de piercing langs achter en voor vast. Bij een piercing met draaisysteem draai je voorzichtig tot het los is. Bij een piercing met kliksysteem trek je het langzaam uit elkaar.

Hoe moet je een bridge piercing schoonmaken?

We adviseren om de piercing eenmaal per dag te spoelen met stromend water en om eventueel tweemaal per dag Neilmed te gebruiken. Neilmed is een sterk schoonmaakmiddel voor piercings. Het brengt de PH waarde van het lichaam meer in balans zodat de genezing vlotter gaat. Door de spuitmond van het flesje worden korstjes makkelijker weggespoten. In het gebruik wel niet overdrijven. Het is aanbevolen om het niet meer dan tweemaal per dag te doen. Als je het teveel gebruikt, zal de huid rondom de piercing gaan uitdrogen. Voor je de piercing schoonmaakt of ontsmet, eerst je handen wassen. Voor de rest raden we je aan om zo weinig mogelijk aan de piercing te komen. Voor een uitgebreide nazorgbehandeling kan je kijken op onze website.

Wat is de prijs voor een bridge piercing?

De prijs voor een bridge piercing te laten zetten is 35 euro, exclusief het juweel en nazorgbehandeling. Neem een kijkje op onze site voor de volledige prijslijst.

Waar kan je een bridge piercing kopen?

Het juweel voor een bridge piercing is verkrijgbaar bij Inksane. De juwelen starten vanaf 15 euro. Je kunt de juwelen en de nazorgbehandeling aankopen in onze webshop of in onze fysieke shop. De prijzen blijven hetzelfde. Het is aan te raden om de juwelen en nazorgbehandeling bij ons te kopen aangezien wij over de juiste kennis beschikken van de geschikte materialen.

Lijkt een bridge piercing iets voor jou? Maak een afspraak met de onderstaande knop en laat één van onze professionals hem plaatsen!

ons aanbod voor bridge piercings:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch