Stinkende piercing: waarom stinkt mijn neuspiercing?

Ooit al eens last gehad van een stinkende piercing of oorring? Het wordt ook wel oorkaas genoemd omdat het volgens sommigen ruikt naar kaas. Geen zorgen, je bent niet de enigste. Het kan iedereen overkomen. Lees hier wat je er aan kunt doen!

Oorzaak van een stinkende piercing

Hoe komt dit nu? Allereerst, spreken we hier over een piercing die volledig genezen is. Het is volkomen normaal dat een piercing in de genezingsfase een geur achterlaat. De reden hiervoor is omdat bij de genezing wondvocht en bloed vrijkomt. Daarbovenop spelen de dode huidcellen en lichaamsvetten ook een rol. Deze combinatie kan ervoor zorgen dat de piercing een onaangename geur heeft. Verzorg de piercing op de correcte manier met de instructies van de nazorgbehandeling die je meekreeg. Als je je toch zorgen maakt, contacteer de shop waar je hem hebt laten plaatsen en zij helpen je verder met de juiste nazorgbehandeling.

Weet je niet meer wat de behandeling inhoudt? Kijk op onze pagina voor een uitgebreide uitleg van de do’s & don’ts over de nazorg van een mooie en gezonde piercing!

Nu, wanneer de piercing volledig genezen is, kan het desondanks het schoonmaken van de piercing toch een geurtje achterlaten. Dit komt omdat er restjes blijven hangen aan de piercing. Dat kan van alles zijn. Denk maar aan zweet of lichaamsproducten zoals zeep en shampoo. Het kan ook zijn dat de piercing is ontstoken. Je herkent een ontstoken piercing aan de volgende symptomen:

  • De piercing en de huid rondom doet pijn (en staat rood)
  • Er komt groene/gele vloeistof uit de piercing
  • Het is opgezwollen en staat dikker dan normaal
  • Koorts
  • De piercing heeft een onaangename geur

Nog een oorzaak van een stinkende piercing is de kwaliteit van het juweel (bv. een plastieken stretch). Als het juweel een slechte kwaliteit heeft, gaat het lichaam het plastiek aanvreten en dat begint te stinken. Een andere oorzaak is vocht. Denk maar aan water dat in het oor of navel blijft zitten na een douche. Je kunt dit oplossen door met een haardroger op het oor of navel te blazen (best niet te warm!). Zo droog je het weg. Je vermijdt best om met nat haar te gaan slapen als je een oorpiercing hebt.

Het is belangrijk om de piercing te laten plaatsen bij professionals met de juiste kennis over de materialen en juwelen. Als je daar geen rekening mee houdt, kan het zijn dat de piercing slecht wordt gestoken met een onschoon juweel dat niet voldoet aan de eisen.

Oplossing tegen een stinkende piercing

Gelukkig is een stinkende piercing op te lossen. Het is belangrijk dat je de piercing dagelijks schoonmaakt met stromend water. Dit mag je zoveel doen als je wilt. We raden ook aan om dagelijks Neilmed te gebruiken. Neilmed is een sterk schoonmaakmiddel voor piercings. Het brengt de PH waarde van het lichaam meer in balans zodat de genezing vlotter gaat. Door de spuitmond van het flesje worden korstjes makkelijker weggespoten. In het gebruik wel niet overdrijven. Het is aanbevolen om het niet meer dan tweemaal per dag te doen. Als je het teveel gebruikt, zal de huid rondom de piercing gaan uitdrogen. Voor je de piercing schoonmaakt of ontsmet, eerst je handen wassen. Zo houd je de bacteriën weg. Na een tijdje zal je merken dat de geur verdwijnt.

We raden aan om geen wattenstaafje te gebruiken bij het reinigen. Het kan enkel gebruikt worden als je hardnekkige korstjes wilt wegspoelen. Je maakt de korstjes en wattenstaafje doorweekt en zo ga je voorzichtig rond het juweel. We raden aan om het zo weinig mogelijk te doen want het is belangrijk dat je het juweel zo weinig mogelijk aanraakt. Het kan ook voor irritatiebubbels zorgen.

Tips & tricks om een stinkende neuspiercing te voorkomen

  • Voldoende verzorgen en voorzichtig reinigen (niet meer dan tweemaal per dag!)
  • Raak de piercing zo weinig mogelijk aan
  • Laat hem plaatsen bij professionals met ervaring en met de juiste kennis over de materialen
  • Voldoende je handen wassen als je de piercing aanraakt (zo houd je bacteriën weg)

Bij Inksane kan je terecht voor een professionele aanpak voor het plaatsen van een piercing door onze ervaren piercesters. Wij maken gebruik van steriele materialen en juwelen. Je krijgt uitgebreide mondelinge en schriftelijke instructies voor de nazorgbehandeling na het plaatsen. Mocht je je zorgen maken tijdens de genezingsperiode kan je ons altijd contacteren. Wij helpen je graag verder!

Wil je graag een piercing plaatsen bij ons? Maak een afspraak aan de hand van de onderstaande knop en wie weet tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
nl_BEDutch