Tragus piercing kopen

prices listed on this page are valid for april 2024

Meer info nodig over een tragus piercing kopen?

Wij beantwoorden hieronder enkele vragen die je mogelijks zou kunnen hebben rond het zetten en kopen van tragus piercings, dus lees gerust verder!

Wat is een tragus piercing?

Tragus piercing is een van de meest populaire type lichaamsmodificaties. Het is een piercing die je in het kleine stukje kraakbeen boven je oor aan de voorkant plaatst, net voor de gehoorgang. Wat dus bekend staat als de tragus.

Deze piercing kan gemakkelijk worden gecombineerd met andere piercings in het oor, zoals helix piercing of rook piercing, om zo een unieke look te creëren.

Wat is de oorsprong van een tragus?

De oorsprong van tragus piercing gaat terug naar het oude Egypte, daarmee beschermden ze mensen tegen boze geesten.

Tegenwoordig worden tragus piercings echter vooral gedragen als een modeaccessoire. Veel beroemdheden hebben ook tragus piercings, waardoor ze nog populairder zijn geworden onder de jeugd. Dit samen met de helix piercing die op een andere locatie in het oor zit, maar ook in het kraakbeen.

Het dragen van een tragus piercing is ook een geweldige manier om je persoonlijkheid en stijl uit te drukken!

Welke verzorging vraagt een tragus piercing?

Wat zijn de soorten piercings?

Er zijn verschillende soorten tragus piercings die worden gebruikt om een persoonlijke stijl te creëren. Sommige mensen kiezen ervoor om er meerdere tegelijk te laten plaatsen, terwijl anderen zich richten op één stuk.

Hoe dan ook, er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen. Een aantal populaire soorten tragus piercings die je kunt overwegen zijn: de Labret Tragus (staafje) en de Hoop Tragus (ringetje).

Wie kan een tragus piercing laten zetten?

Tragus piercings kunnen bij iedereen worden gezet, ongeacht leeftijd of geslacht. Houdt er echter rekening mee dat het type en de stijl van de piercing zal afhangen van je persoonlijkheid en locatie.

Bijvoorbeeld, als je op zoek bent naar een subtiele piercing die nauwelijks te zien is in je oor, dan kun je beslissen voor een kleine of middelgrote tragus piercing met een plat zirkonia steentje.

Als je liever opvalt met een statement-piece in je oor, dan kun je ervoor kiezen om een grote tragus piercing te dragen. Deze wordt vaak gezet met een prachtige opvallende steen .

Welke materialen zijn geschikt voor tragus piercings?

Bij Inksane gebruiken wij enkel Implant grade titanium,  door zijn vele voordelen: het is volledig hypoallergeen (100% nikkelvrij), het is zo hard als staal, maar licht in gewicht.

Een tweede optie is chirurgisch staal,  maar dit heeft enkele nadelen, en word daarom niet door ons gebruikt:  zwaar van gewicht, en er zit ook een klein beetje nikkel in waardoor die juwelen niet goed zijn voor mensen met een allergie.

Omdat we werken met kwaliteitsvolle materialen en piercings, ga je bij ons in de fysieke winkel of de webshop  dus enkel juwelen vinden die uit Implant grade titanium gemaakt zijn. 

 

Wat is de beste manier om tragus sieraden te wisselen?

Een tragus piercing is een moeilijke piercing om zelf te wisselen, door het krappe plaatsje binnenin je oor.

Je bent altijd welkom om dit door een van onze piercers te laten doen. Wil je dit toch zelf doen, doe dit dan rechtstaand zodat er geen onderdeel van de piercing in je gehoorgang kan vallen.

Je neemt de achterkant en voorkant van de piercing stevig vast, desnoods met behulp van een pincetje voor de achterkant. Dan schroef je de top los of trek je deze los, afhankelijk van als je een schroef- of klikjuweel hebt. Daarna kan je het staafje vervangen en vervolgens een nieuwe top op draaien of klikken.

 

Wat is de minimum leeftijd voor de tragus piercing?

Voor deze piercing moet je een leeftijd hebben van 14-16 jaar.

Je moet begeleid zijn van een ouder of voogd zolang je geen 16 bent.

Winkelwagen
nl_BEDutch