Amai, zo’n conch piercing ziet er superleuk uit! Maar doet dat geen pijn?
Pijn is fijn, maar een piercing plaatsen zal nooit goed voelen. Pijn is iets dat iedereen anders gaat ervaren. Voor sommigen zal het misschien een enorm knijpend gevoel zijn, terwijl jij misschien een klein prikje zal voelen. Om jullie een idee te geven over welke piercings er nu het meest pijn doen, hebben we in samenspraak met onze piercers deze lijst opgesteld met de 10 pijnlijkste piercings. Ontdek alles over hun pijnscores en nazorgprocessen in deze Inksane-blog.
Tepelpiercing pijn
We hate to break it to you, maar als we echt eerlijk zijn… is een tepelpiercing één van de meest pijnlijke piercings die je als vrouw kan laten zetten. Als je online enkele ervaringen gaat opzoeken, vind je snel heel uiteenlopende meningen. Zoals altijd, is pijn relatief. Sommigen gaan een tepelpiercing als enorm pijnlijk gaan ervaren, terwijl anderen het gewoon een prikje vinden. Jouw ervaring is volledig afhankelijk van de gevoeligheid van jouw eigen tepel. Tijdens het plaatsen van deze piercing, piercen we door de zenuwen. Dit is een andere sensatie vergeleken met het piercen door kraakbeen of vel.
1. Tepelpiercing
Op nummer één plaatsen we graag meteen de befaamde tepelpiercing. Vele vrouwen én mannen vinden dit één van de meest pijnlijke piercings. Hierbij gaan we een staafje piercen door de basis van de tepel met dan een steentje of balletje aan beide kanten van de tepel. Pas nadat de piercing volledig is genezen, kan je het staafje verwisselen naar een ringetje. De reden waarom deze piercing zo pijnlijk is, is omdat de tepel een zeer gevoelige plaats is.
Het genezingsproces van deze piercing kan wel negen tot twaalf maanden duren. Het is belangrijk dat je tijdens dit proces goed zorg draagt voor jouw piercings. Dit wil zeggen: goed schoonmaken, intiem contact vermijden en geen aansluitende kledij dragen. Nadat de pijn en zwelling voorbij is kan je eindelijk van jouw geweldige tepelpiercings genieten.
2. Industrial piercing
De industrial is ook een piercing die al snel een 10 op 10 zal halen op onze pijnscore. Er worden twee gaatjes apart gepiercet door de bovenste vouw van je oor. Twee keer pijn dus. Deze piercing gaat de twee kanten van je oor met elkaar gaan verbinden aan de hand van een staafje, wat voor sommigen een raar gevoel kan zijn.
Jammer genoeg is deze piercing niet voor iedereen haalbaar. Je moet namelijk genoeg plaats hebben in de vouw van je oor. Is dit zo bij jou? No worries! Je kan dit probleem gemakkelijk oplossen door 2 helixen te laten piercen, en deze dan later met een mooie chain te verbinden.
Een industrial heeft ook veel tijd nodig om te genezen. Het zijn eigenlijk 2 wondjes die aan elkaar verbonden zijn. Onze gouden tip is: Haast en spoed is zelden goed. Neem dus je tijd bij het verzorgen en heb geduld. Zo bekom je een mooie genezen piercing. Now, go rock that industrial!
3. Rook piercing
Op nummer drie staat dan de rookpiercing. Deze originele piercing wordt geplaatst door de anthelix van jouw oor (het bovenste kleine boogje in het midden van je oorschelp). Dit kan best een pijnlijke piercing zijn, maar iedereen gaat pijn anders gaan ervaren. Op onze pijngrens krijgt de rookpiercing een zes op tien.
Velen kiezen voor een rook omdat die mooi opvalt en je kan het personaliseren met leuke juwelen. Tijdens het piercen kan het zijn dat je een rare druk voelt op je oor, maar die pijn is zo voorbij. Na het plaatsen is het best om eventjes te slapen op je niet gepiercete oor.
Deze piercing is ook afhankelijk van jouw anatomie. Sommige hebben geen of te weinig plaats om een staafje te piercen door hun kraakbeen. Heb je te weinig plaats of is het niet helemaal jouw stijl? Dan is dat geen probleem! Je kan ook kiezen voor een fake rook, waarbij we horizontaal een piercing plaatsen met dan een deeltje van het juweel achteraan het oor.
4. Daith piercing
Een volgende piercing die op onze pijnlijst staat, is de daith piercing. Met een pijnscore van zes op tien is hij zeker waard om vernoemd te worden. Bij deze piercing wordt er een juweeltje geplaatst door het kraakbeen waar je binnenoor jouw buitenoor ontmoet. Het plaatsen van een daith piercing duurt best lang, omdat er goed doorheen het kraakbeen gepiercet moet worden. Als je een dikker kraakbeen hebt, zal het dus langer duren om deze te piercen. Dit betekent dus ook dat de pijn van het piercen langer zal duren.
Wat kan je nu concreet verwachten qua pijn tijdens het piercingproces? Wel, velen hebben het over een doffe pijn en raar drukkend gevoel op het oor. Deze pijn trekt gelukkig na een paar uurtjes volledig weg. De piercing zal natuurlijk nog enkele weken gevoelig blijven, maar met de juiste verzorging zal deze goed genezen. Je kan dan na 8 weken het begin juweeltje laten vervangen door een leuk sierlijk juweeltje naar keuze. Dit zijn alvast enkele leuke ideetjes ter inspiratie: een ring met glitters, een hartvormige hoop of een ring in een fel kleur.
5. Conch piercing
Halverwege onze lijst, hebben we de conch piercing. Deze piercing behaalt een vijf op tien als pijnscore. Tijdens het piercen zal je een drukkende pijn ondervinden, maar dat gevoel gaat redelijk snel voorbij. Zoals bij alle piercings is het belangrijk dat je de nazorginstructies goed opvolgt om zo een mooie en genezen piercing te bekomen. Bij deze piercing komt er wel een extraatje bij, namelijk dat je best geen oortjes of koptelefoons draagt tijdens het genezingsproces.
Een conch is helaas niet voor iedereen haalbaar, en is sterk afhankelijk van de hoeveelheid plaats dat je hebt in jouw oorschelp. Deze populaire piercing kan op twee verschillende plaatsen gepiercet worden. Bij de inner conch gaan we horizontaal piercen in diepste deel van je oorschelp. Een outer conch piercing wordt op het platte, bovenste gedeelte van je oor geplaatst. Beide varianten zijn lekker opvallend en supermooi met een sierlijk juweeltje. Sommigen kiezen ervoor om hun inner conch te vervangen door een ringetje. Indien jij dit niet kan, omdat je kraakbeen te groot is, is er wel een andere oplossing. Je kan dan heel gemakkelijk de voorkant van jouw stud met een chain verbinden aan de achterkant. Zo heb je toch een beetje het effect van een ring.
6. Tragus piercing
Op de zesde plaats hebben we dan de tragus piercing met een pijnscore van vijf op tien.
Een tragus is een piercing waarbij men het kraakbeentje net naast de opening van je oor gaan piercen. Een tragus is niet hetzelfde als een anti-tragus. Bij een anti-tragus gaan we het kraakbeentje net boeven je oorlel gaan piercen. Deze doet vooral pijn als je weinig plaats hebt.
Tijdens het piercen zal je terug die doffe pijn voelen, maar die gaat snel voorbij. Tijdens het genezingsproces is het wel belangrijk dat je met deze piercing oplet voor haar of stof. Deze zaken kunnen gemakkelijk aan de piercing blijven haperen en dat kan voor ongewenste ontstekingen zorgen. Een tragus is een piercing die snel opvalt en die je volledig kan personaliseren met een leuke gekleurde bol of een klein ringetje.
7. Flat piercing
Een flat piercing bevindt zich bovenaan op het platte gedeelte je oor. Het is fijn kraakbeen, maar velen vinden dat dit net meer pijn doet dan dik kraakbeen. Daardoor krijgt een flat een pijnscore van vier op tien.
Deze piercing is een leuk extraatje die je laten piercen in je oor, maar je moet er goed mee opletten. Tijdens de nazorg is het belangrijk dat je eventjes geen koptelefoon draagt en je erop let dat er geen haar in de piercing vernesteld geraakt. Verder slaap je ook best een tijdje op het andere oor.
Bij een flat piercing is het niet mogelijk om een ringetje te plaatsen. Het is wel een leuke plaats voor opvallende en kleurrijke juweeltjes.
8. Lippiercing
Een lippiercing kan heel sexy zijn, maar ook heel pijnlijk. Piercings bij de onderlip doen minder pijn en krijgen een score van drie op tien. Maar een bovenlip piercing krijgt van ons een pijnscore van zes op tien. Angelbites, een medusa piercing en een Monroe piercing, zijn enkele bekende bovenlip piercings die venijnig kunnen aanvoelen bij het plaatsen.
Bij de meeste piercings moet je tijdens de nazorg rekening gaan houden met de kledij dat je aandoet om zo eventuele ontstekingen te voorkomen. Bij een lippiercing moet je ook rekening gaan houden met wat je eet en drinkt in de eerste paar weken. Zo zijn warme dranken en maaltijden niet aan te raden en kan je best ook na elke consumptie je mond spoelen.
9. Neusvleugel piercing
Een neusvleugelpiercing komt bij ons op de negende plaats. Deze soort piercing kan voor vele mensen vrij pijnlijk zijn. In de neusvleugel gaan we door kraakbeen gaan piercen. Tijdens het piercen ga je vooral een gelijkaardig gevoel hebben net als iemand een neushaartje heel traag gaat uittrekken. Het prikt vooral heel hard en je zal zonder twijfelen ook wat tranen. Natuurlijk gaat iedereen zijn lichaam hier anders op reageren. Er zijn vaak ook mensen die er bijna niets van voelen.
Verder is het belangrijk dat je de nazorgmaatregelen van jouw piercer goed gaat opvolgen op zo een mooie genezen neuspiercing te krijgen. Na een aantal weken kan je dan jouw beginnende juweeltje inwisselen voor een leuk ringetje of gekleurd steentje.
10. Helixpiercing
Een helix is een zeer populaire piercing die voor sommigen best pijn kan doen. Anderen vinden het eerder een kort knijpend prikje. Onze piercers geven de helix een pijnscore van drie op tien. Een helix wordt gepiercet aan dat bovenste randje van je oor. Je kan kiezen voor 1 helix, meerdere onder elkaar of op een andere plaats zoals een forward helix.
Tijdens het piercen zal je een kort knijpend gevoel krijgen maar zodra het juweeltje erin zit is dit meteen over. Deze piercing heeft een moeilijk genezingsproces en dus zijn er enkele zaken waarbij je rekening moet houden. Bij een helixpiercing moet je vooral opletten dat er geen haar of kledij aan jouw juweeltje blijft haperen. Als je naar muziek wilt luisteren kan je dus beter jouw koptelefoon even inwisselen voor een paar oortjes. Slaap bij voorkeur ook een paar nachtjes op het andere oor. Als je dit niet doet kunnen er infecties of ontstekingen ontstaan, en dat is niet prettig. Nadat je dit eventjes hebt volgehouden is jouw helix volledig genezen. Hierna kan je jouw beginnende juweeltjes gaan vervangen door een ringetje naar keuze.
Welke piercings doet het minst pijn?
Ook al zou je het niet meteen denken, genitale piercings staan op deze lijst! Blijkbaar doen deze echt niet veel pijn bij vrouwen. Je zal ongetwijfeld een knijpend gevoel waarnemen, maar dat is normaal bij een piercing. Bij de man is het dan weer een ander verhaal. Deze soort piercings kunnen voor mannen echt pijnlijk zijn.
Dermal piercings doen ook echt weinig pijn. Een dermal is een piercing die je overal op je lichaam kan laten plaatsen. Het zijn kleine implantaten die heel gemakkelijk op hun plaats blijven zitten dankzij een super kleine verankering. Enkele populaire plaatsen zijn: de pols, nek, midden van de onderlip en op de jukbeenderen.
Een tongpiercing doet ook verbazingwekkend weinig pijn. De tong is een spons en de piercingsnaald zakt er heel gemakkelijk door. De tong bestaat uit 2 spieren en wanneer je die opspant door stress, gaan deze naar elkaar toe en zo kan deze piercing wel wat pijn doen. So no stress and relax!
Een gewone neuspiercing kan best pijn doen, maar een septum niet. Deze piercing gaat door een vliesje, en niet door kraakbeen zoals velen misschien denken. Doordat de piercing door een vliesje gaat, voel je daar bijna niets van.
Als laatste op de pijnloze lijst staat er, een navelpiercing. Wanneer deze piercing met behulp van een tang geplaatst wordt, kan deze best wel pijn doen. Dit kan je vermijden door naar een professionele piercer te gaan. Bij Inksane gebruiken wij geen klem en gebruiken we de correcte techniek waardoor deze piercing bijna pijnloos aanvoelt.
Hoe kan je piercing pijn verminderen?
Er zijn jammer genoeg geen producten op de markt die de pijn van een piercing plaatsen zullen verminderen. Dju toch! Wij raden aan om geen enkele vorm van numbing crème te gebruiken. Deze zalf gaat de huid heel plastiekachtig maken en dat is niet optimaal om op te werken. Indien we zien dat er toch numbing crème gebruikt is geweest, zullen we uw afspraak helaas moeten verplaatsen.
Het beste wat je kan doen is gewoon tot rust komen en relaxed naar je afspraak komen. Bij Inksane werken onze piercers volgens de regels van de APP (Association of Professional Piercers). Ze zijn elk meester in hun vak en zullen hun uiterste best doen om de ervaring zo pijnloos mogelijk te maken.
De tepelpiercing zal blijven op nummer één staan als meest pijnlijke piercing. Andere piercings kunnen ook best pijnlijk zijn maar de pijn die jij zal ervaren is volledig afhankelijk van jouw persoonlijk pijngrens en de ervaring van je piercer. Maak dus een goede keuze en kies voor Inksane Piercing om al jouw piercing wishes te laten uitkomen. Kriebelt het al om één van bovenstaande piercings te laten plaatsen? Twijfel dan niet om een afspraak te maken via onze piercing website.
Het laten zetten van een navelpiercing met een ‘tank’ lijkt mij ook vrij pijnlijk 😂
Ouch.. en deze opmerking ook LOL. Bij deze aangepast, thx!
Mijn navpiercing was qua pijn een 9 . Daith . Tragus . Conch . Allemaal een 1 . Voelde bijna niets . Nu twijfel ik of ik nog een dubbel forward helix ga nemen
Hoi!
Hoeveel pijn een piercing zal doen hangt vooral af van de pijngrens van de persoon zelf, de ene persoon kan al tegen een groter stootje dan de ander. Zoals je het omschrijft heb je weinig last van kraakbeenpiercings. De forward helix is qua pijn niveau heel erg te vergelijken met een ‘klassieke’ helix of een conch. Wij proberen ook onze klanten zo weinig mogelijk pijn te doen door de materialen en technieken die wij gebruiken (zoals de scherpste naalden die we kunnen vinden zodat de piercing vlot gaat bijvoorbeeld). Kom gerust langs bij een van onze piercers, en we zorgen graag voor de extra bling in je oor 🙂
How kan t toch dat ik al 3x een targus puercing heb laten zetten en steeds binnen 3 mnd uitgeroeid?
Hi Angelique
Dit kan van verschillende factoren afhangen. Helaas heeft niet iedereen de anatomie voor een tragus piercing, dus dit kan zeker meespelen. De manier waarop deze geplaatst wordt is natuurlijk ook belangrijk, samen met de nazorg van je piercing. Vanop afstand kunnen we daar moeilijk een zekere oorzaak voor meegeven. Als je dit graag eens laat bekijken door 1 van onze piercers ben je zeker welkom 🙂